ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τότεναμ - Τσέλσι 3-1: Μπαλάρα και τριάρα για τα "σπιρούνια" στο ντέρμπι του Λονδίνου

Tottenham's Son Heung-min (7) celebrates with teammates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Chelsea at Wembley Stadium in London, Saturday, Nov. 24, 2018.(AP Photo/Frank Augstein)
Tottenham's Son Heung-min (7) celebrates with teammates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Chelsea at Wembley Stadium in London, Saturday, Nov. 24, 2018.(AP Photo/Frank Augstein) AP

Η Τότεναμ παίζοντας καταπληκτικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πήρε με σχετική ευκολία το ντέρμπι του Λονδίνου επικρατώντας με 3-1 της Τσέλσι.

Η Τότεναμ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Λονδίνου επικρατώντας με 3-1 της Τσέλσι παίζοντας καταπληκτικά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ και είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών για να πετύχουν και άλλα τέρματα κόντρα στους "μπλε" που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για το Europa League. Η Τότεναμ μετά απ' αυτή τη σπουδαία νίκη σκαρφάλωσε την τρίτη θέση της Premier League καθώς ξεπέρασε την Τσέλσι.

Τα "σπιρούνια" μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Κατάφεραν μάλιστα να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησαν.

Στο 8' σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ο Ντέλε Άλι πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Κέπα ανοίγοντας το σκορ. Οι γηπεδούχοι με τον Σον στο 10' και στο 13' έφτασαν κοντά στο 2-0 αλλά ο επιθετικό της Τότεναμ αρχικά έστειλε τη μπάλα έξω και στη δεύτερη φάση νικήθηκε από τον Κέπα.

Στο 16' όμως η Τότεναμ πέτυχε το 2-0 όταν ο Κέιν πήρε τη μπάλα στα πόδια του και με σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον γκολκίπερ της Τσέλσι.

Οι "μπλε" απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς στο 20' με το διαγώνιο σουτ του Ουίλιαν που έφυγε λίγο έξω. Ενώ στο 27' ο Μοράτα έκανε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Λιορίς. Η Τότεναμ πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα και έχασε δυο καλές στιγμές στο 30' και το 31'.

Η τελευταία καλή στιγμή για τα "σπιρούνια" χάθηκε στο 46' όταν ο Κέιν με όμορφη πάσα βρήκε τον Σον που πλάσαρε απευθείας αλλά ο Κέπα έδιωξε.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Τότεναμ έφτασε και σε τρίτο γκολ μετά από εκπληκτική ενέργεια του Σον από τα δεξιά ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε για το 3-0. Οι γηπεδούχοι στο 68' έφτασαν σε νέα καλή στιγμή αλλά το σουτ του Κέιν έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Κέπα. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Ντέλε Άλι στο 70'.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει στη συνέχεια της αναμέτρησης η Τσέλσι ήταν να μειώσει με τον Ζιρού στο 85' με κεφαλιά στο τελικό 3-1.

ΤΟΤΕΝΑΜ:Λορίς, Οριέ, Φόιτ, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Ντάιερ, Σισοκό, Σον (78' Λαμέλα), Ντέλε Άλι (87' Γουίνκς), Έρικσεν, Κέιν.

ΤΣΕΛΣΙ:Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (58' Μπάρκλεϊ), Ουίλιαν (76' Ζιρού), Αζάρ, Μοράτα (58' Πέδρο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ