PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Θρίαμβος Μουρίνιο, στο +22 η Λίβερπουλ από τους Πολίτες

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Θρίαμβος Μουρίνιο, στο +22 η Λίβερπουλ από τους Πολίτες

Η Τότεναμ επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι 2-0 στο Λονδίνο και πλέον η Λίβερπουλ βρίσκεται στο +22 από τους Πολίτες. Απόλυτη επικράτηση του Μουρίνιο κόντρα στον Γκουαρντιόλα.

Η 25η αγωνιστική της Premier League έκλεινε με μία σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα στην Τότεναμ και την Μάντσεστερ Σίτι και τη μεγάλη κόντρα μεταξύ του Πεπ Γκουαρδιόλα και του Ζοσέ Μουρίνιο. Τα "σπιρούνια" και ο Πορτογάλος τεχνικός βγήκαν νικητές από το παιχνίδι με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπέρχβαϊν και Σον.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που είχε τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες, όμως η ομάδα του Μουρίνιο έβλεπε να της βγαίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, η Τότεναμ έφτασε τους 37 βαθμούς και ανεβαίνει στην 5η θέση του πρωταθλήματος μπαίνοντας στο κόλπο για την τετράδα. Την ίδια ώρα διατηρήθηκε η διαφορά ανάμεσα στη Σίτι και τη Λίβερπουλ στους 22 πόντους, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Premier League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η Μάντσεστερ Σίτι θέλησε να πάρει τα "ηνία" του παιχνιδιού. Είχε την κατοχή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις γινόταν επικίνδυνη στην περιοχή της Τότεναμ. Από την άλλη τα "σπιρούνια" είχαν στόχο να διαφυλάξουν πρώτα τα μετόπισθεν και έπειτα να ψάξουν κάτι στην κόντρα-επίθεση.

Η Σίτι προειδοποίησε με τον Αγουέρο στο 27ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Μαχρέζ βρήκε τον Αργεντινό, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια το ματς έγινε "ροντέο". Στο 38ο λεπτό και έπειτα από δύο λεπτά καθυστέρηση, ο διαιτητής μέσω του VAR έδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Οριέ πάνω στον Αγουέρο εντός περιοχής.

Ο Λιορίς έπιασε το πέναλτι του Μαχρέζ, με τον Στέρλινγκ στην προσπάθεια του για ριμπάουντ να πέφτει κάτω. Ο διαιτητής χρειάστηκε να ξαναδεί το VAR, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο Γάλλος τερματοφύλακας ανέτρεψε τον Άγγλο. Εν τέλει το ματς συνεχίστηκε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο μηδέν.

Στην επανάληψη, η εικόνα του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε. Η Σίτι είχε έναν επιθετικό μονόλογο, ωστόσο δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ, παρά τις ευκαιρίες. Όλα έμελλε να αλλάξουν στο 60ο λεπτό, όταν ο Ζιντσένκο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ανατροπή στον Γουίνκς.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μπέρχβαϊν πέτυχε το πρώτο του γκολ στην παρθενική του συμμετοχή με τη φανέλα της Τότεναμ με τρομερό σουτ. Στη συνέχεια, τα "σπιρούνια" δεν σταμάτησαν. Ο Σον με όμορφο πλασέ έπειτα από ασίστ του Εντομπελέ έκανε το 2-0 στο 71ο λεπτό.

Η Σίτι ήταν σοκαρισμένη από την εξέλιξη του αγώνα, όμως δεν το έβαλε κάτω. Πάντως δεν κατάφερε να μειώσει, παρά το γεγονός ότι στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Σάντσες παραλίγο να πετύχει ένα τρομερό αυτογκόλ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ