PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Λέστερ 3-1: Παραμένουν στο κυνήγι του τίτλου τα "σπιρούνια"

Tottenham Hotspur's Davinson Sanchez, center, celebrates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Leicester City at Wembley stadium in London, Sunday, Feb. 10, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Τότεναμ, πανηγυρικό (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Σε ένα απολαυστικό παιχνίδι στο Λονδίνο η Τότεναμ επικράτησε με 3-1 της Λέστερ και συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι του τίτλου στην Premier League όντας πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. (VIDEO)

Η Τότεναμ πήρε τη νίκη επί της Λέστερ με 3-1 σε ένα απολαυστικό παιχνίδι στο Λονδίνο. Τα "σπιρούνια" παρέμειναν έτσι στο κυνήγι του τίτλου στην Αγγλία όντας πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και δυο πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι.

Το τελικό 3-1 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης με την Λέστερ να δικαιούται κάτι καλύτερο από το παιχνίδι στο Γουέμπλει.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να απειλούν εκατέρωθεν φτιάχνοντας τη μια φάση μετά την άλλη. Στο 9' ήταν ο Μπαρνς από πλευράς Λέστερ που δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο 18' ο Ρόουζ για την Τότεναμ σπατάλησε μια καλή στιγμή.

Οι γηπεδούχοι στο 33' άνοιξαν το σκορ όταν σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά είχαμε την κομπίνα και την πάσα προς τον Έρικσεν ο οποίος έκανε τη σέντρα για τον Σάντσεζ που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τα "σπιρούνια".

Η Λέστερ μπήκε στο δεύτερο μέρος καλύτερα και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Ο Γκρέι στο 51' με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Λιορίς ενώ στο 55' και πάλι ο φορ της Λέστερ δεν πλάσαρε σωστά τον Γάλλο γκολκίπερ.

Στο 58' η Λέστερ κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Βάρντι ο οποίος εκείνη τη στιγμή πέρασε στο ματς αντί του Γκρέι. Ο διεθνής επιθετικός όμως νικήθηκε από τον Λιορίς που με σωτήρια επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Μάλιστα σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους στο 63' ο Έρικσεν έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής και με πανέμορφο σουτ έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Η Λέστερ όμως συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 65' ο Μπαρνς μπήκε ανενόχλητος από τα δεξιά, έκανε το πλασέ με τον Λιορίς να διώχνει και πάλι με το πόδι. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην μείωση του σκορ στο 76' όταν σε γύρισμα από τα δεξιά του Περέιρα ο Βάρντι με προβολή έκανε το 2-1.

Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά ο Βάρντι από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Λιορίς. Χωρίς αποτέλεσμα και η φάση του 83' με τον Ιχεανάτσο που είχε περάσει στο παιχνίδι λίγο νωρίτερα.

Η Λέστερ πίστευε πως μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση και βγήκε όλη στην επίθεση με την Τότεναμ να βγάζει μια αντεπίθεση με τον Σον να φεύγει πίσω από το κέντρο, κανείς εκ των αμυντικών να μην τον προλαβαίνει και τον επιθετικό των γηπεδούχων να πλασάρει εύστοχα για το τελικό 3-1.

ΤΟΤΕΝΑΜ:Λιορίς, Βερτόνγκεν, Ρόουζ (88' Κάιλ Γουόλκερ Πίτερς), Τρίπιερ, Σάντσεζ, Σισοκό, Έρικσεν, Γουίνκς, Σκίπ (70' Αλντερβάιλερ), Γιορέντε (80' Γουανιάμα), Σον.

ΛΕΣΤΕΡ:Σμάιχελ, Περέιρα, Έβανς, Μαγκουάιρ, Γκεζάλ (72' Ιχεανάτσο), Τέλεμαντς, Ν'Ντιντί, Μπαρνς (88' Οκαζάκι), Μάντισον, Τσίλγουέλ, Γκρέι (59' Βάρντι).

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ