PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Άρσεναλ 1-1: Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε "ήρωα" τον Λορίς

Τότεναμ - Άρσεναλ 1-1: Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε "ήρωα" τον Λορίς

Σκληρό 1-1 στο ντέρμπι Τότεναμ - Άρσεναλ στο "Γουέμπλεϊ". Αμφισβητούμενες φάσεις, αποβολή και ένας Ομπαμεγιάνγκ που "έσωσε" τους γηπεδούχους με χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις και πλασέ άουτ φάτσα με την εστία.

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το Τότεναμ - Άρσεναλ που ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1 χάρη στα γκολ των Ράμσεϊ στο 16' και Κέιν με πέναλτι στο 74'.

Ωστόσο, αυτός που θα μείνει από το παιχνίδι είναι σίγουρα η διαιτησία του ρέφερι Τέιλορ ο οποίος δεν διαχειρίστηκε σωστά καίριες φάσεις της λονδρέζικης μονομαχίας...

Αρχικά, το πέναλτι που σφύριξε υπέρ της ομάδας του Ποτσετίνο ήταν λάθος, διότι ο Κέιν που το κέρδισε μαζί μ' ένα γκρουπ παικτών των γηπεδούχων ήταν εκτεθειμένοι σε θέσεις οφσάιντ.

Σημαντική ήταν και η στιγμή στο 69', όταν ο Ρόουζ έπεσε με τις τάπες πάνω στην κοιλιά του Λένο ( ο Γερμανός σημείωσε μία καταπληκτική επέμβαση στο 44ο λεπτό) και ο Τέιλορ του έδειξε την κίτρινη κάρτα, αντί για την κόκκινη. Και έτσι στις καθυστερήσεις το δευτέρου ημιχρόνου αποβλήθηκε ο Τορέιρα, σωστά, μετά από σκληρό μαρκάρισμα με σηκωμένο το πόδι πάνω στον Άγγλο αριστερό μπακ ο οποίος θα μπορούσε να μην βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο εκείνη την ώρα.

Εν τέλει η φάση του αγώνα έμελλε να "γεννήσει" και τον μοιραίο του ντέρμπι, τον παίκτη που έχασε μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα δύο ευκαιρίες για να αποδράσει η Άρσεναλ μ' ένα μεγάλο "τρίποντο" από το "Γουέμπλεϊ". Αναφερόμαστε στον Πιέρ Εμερί Ομπαμεγιάνγκ που κέρδισε πέναλτι στο 90' από τον Σάντσες,"τραβηγμένο" κι αυτό όπως φάνηκε από τα ριπλέι.

Ο Γκαμπονέζος, πάντως, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να γίνει ήρωας, καθώς σε πρώτη φάση τον νίκησε ο Λορίς (η εκτέλεση ήταν κάκιστη) και στη συνέχεια από πάσα του Ιγουόμπι, ενώ ήταν νικημένος ο Γάλλος κίπερ, ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Βαθμολογικά, το 1-1 βάζει... φωτιά για τις θέσεις κάτω από την Λίβερπουλ και τη Σίτι, καθόσον έχουμε την Τότεναμ με 61, την Άρσεναλ με 57' και τις Γιουνάιτεντ - Τσέλσι με 55 και 53 αντίστοιχα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Τότεναμ: Λορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Γουανιάμα (59' Λαμέλα), Σισοκό, Έρικσεν, Σον (79' Γιορέντε), Κέιν.

Άρσεναλ: Λένο, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Γκεντουζί (46' Τορέιρα), Τσάκα, Ράμσεϊ (72' Εζίλ), Ιγουόμπι, Μιχιταριάν, Λακαζέτ (56' Ομπαμεγιάνγκ).

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ