ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το νέο αφεντικό της Premier League είναι γυναίκα

Το νέο αφεντικό της Premier League είναι γυναίκα

Τη θέση της γενικής διευθύντριας της Premier League αναλαμβάνει στις αρχές του 2019 η 59χρονη Σουζάνα Ντάινατζ, που επελέγη ομόφωνα από τις 20 ομάδες της κατηγορίας.

Η Σουζάνα Ντάινατζ, ανώτατο στέλεχος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Discovery, επελέγη ως η νέα γενική διευθύντρια της Premier League. Τον περασμένο Ιούνιο ο Ρίτσαρντ Σκούνταμορ ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από αυτή τη θέση, την οποία υπηρέτησε για περισσότερα από 20 χρόνια.

Σε έκτακτο συμβούλιο που έγινε την Τρίτη (13/11), οι 20 ιδιοκτήτες των ομάδων της Premier League ψήφισαν ομόφωνα την Σουζάνα Ντάινατζ για τη διάδοχη κατάσταση. Η 59χρονη θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στις αρχές του 2019, οπότε και θα αποχωρήσει ο Σκούνταμορ, κατά τη θητεία του οποίου η Premier League γιγαντώθηκε και έγινε το πιο ακριβό και εμπορικό πρωτάθλημα στον κόσμο.

Η Ντάινατζ είναι η πρόεδρος του Animal Planet, αμερικανικού καλωδιακού και δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού, που ανήκει στην Discovery Communications, και το οποίο προβάλλει ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στη φύση και στα ζώα. Υπήρξε βασική υποψήφια να αναλάβει τη θέση της γενικής διευθύντριας στο Channel 4, βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο που εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1982.

Η 59χρονη είναι γνωστή για τις διασυνδέσεις της με στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης. Αφού επελέγη στη νέα της θέση, ανέφερε: "Η ευκαιρία να καθοδηγήσεις μια τόσο δυναμική οργάνωση είναι μεγάλο προνόμιο. Με την υποστήριξη των ομάδων, ευελπιστώ να συνεχίσουμε την επιτυχία της Premier League και για τα επόμενα χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένη για αυτόν τον φανταστικό ρόλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ