PREMIER LEAGUE

Τα μυθικά επιτεύγματα των Κόντε και Καντέ!

Τα μυθικά επιτεύγματα των Κόντε και Καντέ!

Ο Αντόνιο Κόντε στις τέσσερις τελευταίες σεζόν που έχει προπονήσει επαγγελματικές ομάδες, έχει καταφέρει να κατακτήσει αντίστοιχα πρωταθλήματα. Όσο για τον Καντέ, μετρά δυο σερί πρωταθλήματα με διαφορετικές ομάδες.

Ο Αντόνιο Κόντε θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στον κόσμο και όχι άδικα. Πέρα από την οπτική κάποιου για το τι του αρέσει να βλέπει στο χορτάρι και πώς αξιολογεί έναν προπονητή, υπάρχουν και οι αριθμοί, οι οποίοι πολλές φορές είναι αμείλικτοι και αποδεικνύουν πολλά.

Ο Ιταλός κόουτς στις τέσσερις τελευταίες σεζόν που έχει προπονήσει επαγγελματικές ομάδες (Γιουβέντους και Τσέλσι), έχει κατακτήσει αντίστοιχα πρωταθλήματα. Η αρχή έγινε το 2011-12 με την Γιουβέντους, ακολούθησαν άλλα δυο πρωταθλήματα Ιταλίας και μετά το... διάλειμμα στην εθνική Ιταλίας, ήρθε το πρωτάθλημα Αγγλίας με την Τσέλσι.

Επίσης, έγινε ο τέταρτος Ιταλός προπονητής που κατακτά την Premier League μετά τους Κάρλο Αντσελότι, Ρομπέρτο Μαντσίνι και Κλάουντιο Ρανιέρι, ενώ μπήκε σε μια μικρή λίστα προπονητών που κατέκτησαν τον τίτλο στην Αγγλία στην παρθενική τους χρονιά.

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΚΑΝΤΕ

Εξάλλου, ένα μοναδικό επίτευγμα σημείωσε ο μέσος της Τσέλσι, Ενγκολό Καντέ. Συγκεκριμένα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που κατακτά το πρωτάθλημα με δύο διαφορετικές ομάδες σε δύο σερί σεζόν.

Ο Καντέ ήταν από τους βασικούς πυλώνες στην περσινή μυθική πορεία της Λέστερ, η οποία έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το καλοκαίρι ο Γάλλος χαφ μετακόμισε στο Λονδίνο και την Τσέλσι, όπου γεύτηκε εκ νέου με το... καλημέρα το νέκταρ της επιτυχίας. Αν μη τι άλλο, φαίνεται πως έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ