ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα λόγια του Κάσπερ Σμάιχελ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της Λέστερ ραγίζουν καρδιές!

Leicester City's goalkeeper Kasper Schmeichel applauds his teams fans after the English Premier League soccer match between Arsenal and Leicester City at the Emirates stadium in London, Friday, Aug. 12, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Leicester City's goalkeeper Kasper Schmeichel applauds his teams fans after the English Premier League soccer match between Arsenal and Leicester City at the Emirates stadium in London, Friday, Aug. 12, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Κάσπερ Σμάιχελ αδυνατεί να συνειδητοποιήσει πως ο Vichai Srivaddhanaprabha δεν είναι πια στη ζωή και αποχαιρέτησε τον ιδιοκτήτη της Λέστερ με μία επιστολή που κατακλύζεται από συναίσθημα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής επιβεβαίωθηκε η είδηση που δεν ήθελε να ακούσει κανείς: ο Vichai Srivaddhanaprabha σκοτώθηκε στη συντριβή του ελικοπτέρου του στο πάρκινγκ του "King Power Stadium" και μαζί με αυτόν έχασαν τη ζωή τους άλλα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στη μοιραία πτήση.

Δεν πέρασε μία ώρα από την επίσημη ανακοίνωση της Λέστερ και το πιο "δυνατό" μήνυμα για τον θάνατο του αφεντικού των πρωταθλητών Αγγλίας του 2016 ήρθε από τον Κάσπερ Σμάιχελ, τον παίκτη που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ήταν στο γήπεδο την ώρα του δυστυχήματος και ξέσπασε σε δάκρυα βλέποντας τις σοκαριστικές εικόνες μετά την πτώση.

Όπως η ανακοίνωση της Λέστερ στα social media ήταν τοποθετημένη σε μαύρο φόντο, έτσι και η ανάρτηση του Δανού διεθνούς γκολκίπερ ήταν και αυτή με μαύρο φόντο, με τον Σμάιχελ να γράφει για το ποδοσφαιρικό θαύμα που πρόλαβε να ολοκληρώσει ο Vichai Srivaddhanaprabha πριν φύγει τόσο άδοξα από τη ζωή.

"Αγαπητέ κύριε πρόεδρε

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει αυτό. Είμαι απόλυτα συντετριμμένος και διαλυμένος. Δεν μπορώ απλά να πιστέψω αυτό που είδα χθες το βράδυ. Δεν μου φαίνεται αληθινό.

Είναι δύσκολο να εκφράσω με λέξεις το τι σήμαινες για αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο και για την πόλη της Λέστερ.

Όλοι ξέρουμε για την επένδυση που έκανες εσύ και η οικογένειά σου σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο. Όμως δεν είναι μόνο αυτά αλλά πολλά παραπάνω.

Ενδιαφερόσουν τόσο πολύ όχι μόνο για μας, αλλά για ολόκληρη την κοινότητα. Η ατελείωτη συνειφορά σου για τα νοσοκομεία στο Λέστερ και για φιλανθρωπίες δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Πήγες πάνω και πιο πέρα από κάθε προσδοκία. Δεν έχω συναντήσει ποτέ στο παρελθόν έναν άνθρωπο όπως εσύ. Τόσο απίστευτα εργατικό, τόσο αφοσιωμένο, τόσο παθιασμένο, τόσο ευγενικό και γενναίοδωρο στο μέγιστο βαθμό.

Είχες χρόνο για τον καθένα. Ενδιαφερόσουν για όλους. Δεν είχε σημασία ποιος ήταν είχες χρόνο για αυτούς. Πάντα σε θαύμαζα ως ηγέτη, ως πατέρα και ως άνδρα.

Άλλαξες το ποδόσφαιρο για πάντα! Έδωσες ελπίδα στον καθένα πως το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό, όχι μόνο στους οπαδούς μας αλλά και στους οπαδούς σε όλο τον κόσμο σε κάθε άθλημα!

Leicester City's Kasper Schmeichel, left, chairman Vichai Srivaddhanaprabha, second from left, and Vice Chairman Aiyawatt Srivaddhanaprabha, right, with the trophy after winning the English Premier League during an open top bus parade through the central business district of Bangkok, Thailand, Thursday, May 19, 2016. The Leicester City team is on a two-day visit to Bangkok to celebrate their premiership win. Leicester City is owned by Thai duty free group King Power, run by Chairman and CEO Vichai Srivaddhanaprabha. (AP Photo/Sakchai Lalit)
Leicester City's Kasper Schmeichel, left, chairman Vichai Srivaddhanaprabha, second from left, and Vice Chairman Aiyawatt Srivaddhanaprabha, right, with the trophy after winning the English Premier League during an open top bus parade through the central business district of Bangkok, Thailand, Thursday, May 19, 2016. The Leicester City team is on a two-day visit to Bangkok to celebrate their premiership win. Leicester City is owned by Thai duty free group King Power, run by Chairman and CEO Vichai Srivaddhanaprabha. (AP Photo/Sakchai Lalit) AP PHOTO/SAKCHAI LALIT

Δεν το έχουν πετύχει πολλοί άνθρωποι αυτό. Όταν με έφερες πίσω το 2011, μου είχες πει πως θα ήμασταν στο Champions League μέσα σε έξι χρόνια και θα κάναμε σπουδαία πράγματα.

Με ενέπνευσες και πίστεψα σε σένα. Με έκανες να πιστεύω πως τίποτα δεν ήταν αδύνατο. Χωρίς εσένα και την οικογένειά σου, όλα αυτά που κάναμε μαζί, όλα αυτά που επιτύχαμε, δεν θα είχε συμβεί ποτέ.

Μου έδωσες εμπειρίες που συμβαίνουν μόνο στη φαντασία. Κυριολεκτικά έκανες τα όνειρά μου πραγματικότητα. Αυτό όμως για το οποίο είμαι πιο υπερήφανος απ'όλα είναι πως ήμουν μέρος του οράματός σου, του περιβάλλοντος που δημιούργησες.

Αυτός ο σύλλογος, αυτή η πόλη, είναι οικογένεια. Και αυτό οφείλεται σε εσένα. Για αυτό το λόγο είμαι αιώνια ευγνώμων σε σένα. Είμαι ευγνώμων που σε γνώρισα και μεγάλωσα δίπλα σε εσένα και την εκπληκτική οικογένειά σου και για όλες τις ιδιωτικές στιγμές και κοινές εμπειρίες που είχα με σένα σε προσωπικό επίπεδο.

Μου ραγίζει την καρδιά να ξέρω ότι δεν θα σε ξαναδώ στα αποδυτήρια όταν έρχομαι από την προθέρμανση, όπου κουβέντιαζα μαζί σου για τα πάντα και για το τίποτα.

Το ότι δεν θα είσαι εκεί να αστειεύσαι και να γελάς με τα παιδιά και να βλέπω το χαμόγελο και τον ενθουσιασμό σου να επηρεάζει όλα τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεσαι.

Τώρα έχουμε μία ευθύνη ως σύλλογος, ως παίκτες και ως οπαδοί, να σε τιμήσουμε. Θα το κάνουμε όντας η οικογένεια που δημιούργησες. Μένοντας ενωμένοι και στηρίζοντας τα πιο κοντινά σου πρόσωπα σε αυτές τις απαίσιες στιγμές.

Είχες ένα όραμα για αυτό το σύλλογο, ήθελες το καλύτερο για μας. Δεν υπήρχε τίποτα που να μην μπορούσες να κάνεις για μας. Ήσουν τόσο παθιασμένος. Πρέπει να σεβαστούμε την κληρονομιά που παραδίδεις, εντός γηπέδου, και να συνεχίσουμε να είμαστε η οικογένεια που δημιούργησες, όπου τα μέλη της έχουν τόσου στενούς δεσμούς.

Δεν θα μάθεις ποτέ πόσα πολλά σήμαινες για μένα και την οικογένειά μου. Αισθάνομαι κολακευμένος και προνομιούχος που ήμουν ένα μικρό μέρος της ζωής σου.

#TheBoss"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ