PREMIER LEAGUE

Τα λάτιν χατ-τρικ της Premier League!

Τα λάτιν χατ-τρικ της Premier League!

Ο Αλέξις Σάντσες έγραψε ιστορία κόντρα στη Λέστερ καθώς μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Λατινοαμερικανών άσων που έχουν σημειώσει ένα τουλάχιστον χατ-τρικ στα γήπεδα της Premier League. Ποιοι άλλοι όμως του κάνουν παρέα στην ξεχωριστή αυτή λίστα;

Το ματς κόντρα στη Λέστερ στο "King Power Stadium" ήταν ιδιαίτερο για τον Αλέξις Σάντσες καθώς χάρη στα τρία τέρματα που σημείωσε (33', 57, 81') απέναντι στην ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που σημειώνει χατ-τρικ σε Serie A (Ουντινέζε), La Liga (Μπαρτσελόνα) και Premier League (Άρσεναλ).

Πέρα όμως από αυτή την πρωτιά ο Χιλιανος διεθνής στράικερ έχει να υπερηφανεύεται για ένα ακόμα επίτευγμα, καθώς ανήκει πλέον σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών, 8 τον αριθμό, που περιλαμβάνει όλους τους Νοτιοαμερικανούς ποδοσφαιριστές που έχουν στο ενεργητικό τους ένα τουλάχιστον χατ-τρικ στο Νησί.

Τα λάτιν χατ-τρικ της Premier League!

Βασιλιάς των χατ-τρικ είναι ο Λουίς Σουάρες ο οποίος πρόλαβε να κάνει έξι στα 3,5 χρόνια παρουσίας του στη Λίβερπουλ ενώ η Μάντσεστερ Σίτι είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους εκπρόσωπους καθώς έχουν πετύχει χατ-τρικ με τη γαλάζια φανέλα οι Σέρχιο Αγουέρο, Κάρλος Τέβες και Ρομπίνιο.

Δείτε τους επτά παίκτες που... πρόλαβαν τον Αλέξις:

Λουίς Σουάρες (6 χατ-τρικ, Λίβερπουλ)

Ο Λουίς Σουάρες πανηγύρισε το πρώτο του χατ-τρικ με τη φανέλα της Λίβερπουλ στο 3-0 επί της Νόριτς στο "Carrow Road" στις 28 Απριλίου 2012 ενώ λίγους μήνες αργότερα (29 Σεπτεμβρίου) έδειξε ξανά τις άγριες διαθέσεις του απέναντι στα "καναρίνια" καθώς σκόραρε τρία γκολ στο εντυπωσιακό 5-2 των "κόκκινων" στο ίδιο γήπεδο. Το τρίτο χατ-τρικ για τον Ουρουγουανό άσο σημειώθηκε στις 2 Μαρτίου 2013, στο 4-0 της Λίβερπουλ επί της Γουίγκαν στο "DW Stadium" ενώ στις 26 Οκτωβρίου του ίδιου έτους πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ στο "Anfield", στην επικράτηση με 4-1 επί της Γουέστ Μπρομ. Στις 4 Δεκεμβρίου 2013 σκόραρε τέσσερα γκολ στο επιβλητικό 5-1 επί της Νόριτς και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που έχει πετύχει τρία χατ-τρικ απέναντι στην ίδια ομάδα, φτάνοντας παράλληλα τα 11 γκολ κόντρα στους "κιτρινοπράσινους" σε πέντε αγώνες. Το τρίτο του χατ-τρικ εκείνη τη σεζόν και έκτο συνολικά στην Premier League σημειώθηκε στις 22 Μαρτίου 2014, στο 6-3 της Λίβερπουλ επί της Κάρντιφ στην Ουαλία.

Τα λάτιν χατ-τρικ της Premier League!

Κάρλος Τέβες (4 χατ-τρικ, Μάντσεστερ Σίτι)

Το πρώτο χατ-τρικ με την υπογραφή του Κάρλος Τέβες στην Premier League καταγράφηκε στις 11 Ιανουαρίου 2010, στην εντός έδρας επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι με 4-1 επί της Μπλάκμπερν Ρόβερς, σε μία βραδιά μάλιστα που πριν την έναρξη του αγώνα είχε πάρει για πρώτη φορά το βραβείο για τον Καλύτερο παίκτη του Μήνα, με αφορμή την εξαιρετική αγωνιστική παρουσία του τον Δεκέμβριο του 2009. Το δεύτερο χατ-τρικ για τον "Απάτσε" ήρθε στις 29 Μαρτίου 2010, στο εντός έδρας 3-0 επί της Γουίγκαν ενώ το τρίτο επιτεύχθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2011, στην εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της Γουέστ Μπρομ. Το τελευταίο χατ-τρικ του στην Premier League έλαβε χώρα στις 14 Απριλίου 2012, στον εκτός έδρας θρίαμβο των "πολιτών" με 6-1 επί της Νόριτς.

Manchester City's Carlos Tevez celebrates with a golf swing after scoring the fifth goal of the game his hat trick in front of dejected Norwich City fans
Manchester City's Carlos Tevez celebrates with a golf swing after scoring the fifth goal of the game his hat trick in front of dejected Norwich City fans PA ARCHIVE/PRESS ASSOCIATION IMA

Σέρχιο Αγουέρο (3 χατ-τρικ, Μάντσεστερ Σιτι)

Ο Σέρχιο Αγουέρο δεν άργησε πολύ να δείξει την τρομερή εκτελεστική του δεινότητα στο Νησί. Μόλις στο τρίτο ματς που ξεκίνησε ως βασικός στη Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε το πρώτο του χατ-τρικ στην Premier League, στο εντός έδρας 3-0 επί της Γουίγκαν στις 10 Σεπτεμβρίου 2011. Τρία χρόνια αργότερα, στις 18 Οκτωβρίου 2014, πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της Σίτι στο εντός έδρας 4-1 επί της Τότεναμ, σε ένα ματς που σκόραρε δις από το σημείο του πέναλτι ενώ είχε και μία ακόμα εκτέλεση από την άσπρη βούλα που αποκρούστηκε από τον Ούγκο Λορίς. Το τρίτο του χατ-τρικ με την ομάδα του Μάντσεστερ επιτεύχθηκε μέσα στο 2015 (10 Μαΐου) στο ευρύ 6-0 επί της ΚΠΡ στο "City of Manchester Stadium" που έστειλε την ομάδα του Λονδίνου στην Τσάμπιονσιπ.

Τα λάτιν χατ-τρικ της Premier League!

Μάξι Ροντρίγκες (2 χατ-τρικ, Λίβερπουλ)

H πρώτη σεζόν του Μάξι Ροντρίγκες στο "Anfield" (2010-11) ήταν εξαιρετική καθώς το φινάλε τον βρήκε να έχει 10 γκολ στο πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων δύο χατ-τρικ τα οποία σημειώθηκαν μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες! Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ξεκίνησε το επιθετικό του κρεσέντο στις 23 Απριλίου 2011 όταν σημείωσε τρία γκολ στο εντός έδρας 5-0 της Λίβερπουλ απέναντι στη Μπέρμιγχαμ και "ξαναχτύπησε" τρις στις 9 Μαΐου, στη νίκη των "κόκκινων" με 5-2 επί της Φούλαμ στο "Craven Cottage". Τα δύο πρώτα γκολ του Ροντρίγκες είχαν σημειωθεί με τη συμπλήρωση των επτά πρώτων λεπτών του ματς (το πρώτο μάλιστα στα 32'') ενώ το τρίτο γκολ ήταν χάρμα-ειδέσθαι καθώς παραβίασε την αντίπαλη εστία με άπιαστο σουτ από 30 μέτρα.

Τα λάτιν χατ-τρικ της Premier League!

Ρομπίνιο (1 χατ-τρικ, Μάντσεστερ Σίτι)

Το μοναδικό χατ-τρικ του Ρομπίνιο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι σημειώθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2008, όταν ο Βραζιλιάνος πέτυχε όλα τα γκολ της ομάδας του στο εντός έδρας 3-0 επί της Στόουκ.

Τα λάτιν χατ-τρικ της Premier League!

Ρόκε Σάντα Κρους (1 χατ-τρικ, Μπλάκμπερν)

Ο Ρόκε Σάντα Κρους πέτυχε ένα χατ-τρικ στην καριέρα του στην Premier League και αυτό σημειώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2007 στην επικράτηση με 5-3 επί της Γουίγκαν στο "Ewood Park".

Τα λάτιν χατ-τρικ της Premier League!

Άλφονσο Άλβες (1 χατ-τρικ, Μίντλεσμπρο)

Ο Αλφόνσο Άλβες πήρε μεταγραφή από την Χέρενφεν στην Μίντλεσμπρο στις 31 Ιανουαρίου 2008 και λίγους μήνες αργότερα πανηγύρισε το πρώτο και μοναδικό του χατ-τρικ με τη νεά του ομάδα. Αυτό έγινε στις 11 Μαΐου 2008 στο σαρωτικό 8-1 της "Μπόρο" απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο "Riverside Stadium".

Τα λάτιν χατ-τρικ της Premier League!

Ο Λουίς Σουάρες εν δράσει:

Ο Κάρλος Τέβες εν δράσει:

Ο Σέρχιο Αγουέρο εν δράσει:

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ