PREMIER LEAGUE

Στο Top-20 των χειρότερων μεταγραφών ο Μήτρογλου, σύμφωνα με την Mirror

Στο Top-20 των χειρότερων μεταγραφών ο Μήτρογλου, σύμφωνα με την Mirror
AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS, FILE

Αφιέρωμα στις 20 πιο αποτυχημένες μεταγραφές επί εποχής Premier League έκανε η "Mirror", συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές το deal της Φούλαμ με τον Κώστα Μήτρογλου.

Λίγο πριν την επιστροφή στη δράση στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας η " Mirror" θέλησε να ταξιδέψει νοερά τους φανς του αγγλικού ποδοσφαίρου σε αυτά τα 28 χρόνια που έχουν περάσει από τότε που θεσπίστηκε η Premier League με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Όχι με το να παρουσιάσει τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, με τις μεταγραφές των Ανρί, Αγκουέρο και Κριστιάνο Ρονάλντο να τραβούν πάνω τους τα περισσότερα φώτα, αλλά με το να θυμίσει τα deals που έκαναν οι ομάδες και που πολύ θα ήθελαν να ξεχάσουν. Τόσο οι ίδιες όσο και οι οπαδοί τους.

Το εν λόγω μέσο παρουσίασε τις 20 πιο αποτυχημένες μεταγραφές "που εκαναν τους φιλάθλους να τραβούν τα μαλλιά τους", με τον Μπεμπέ να φιγουράρει απολύτως δικαιολογημένα στην κορυφή της λίστας ελέω της τραγικής παρουσίας του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πλήρωσε στην Γκιμαράες 7,4 εκατομμύρια λίρες για τον Πορτογάλο εξτρέμ το 2010 χωρίς να τον έχει δει να αγωνίζεται.

Μία ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ήταν πως ο Μπεμπέ εμφανίστηκε για 75 ολόκληρα λεπτά στην Premier League πριν το αφεντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνειδητοποιήσει πως είχε κάνει ένα τεράστιο λάθος.

Ο Μπεμπέ έπαιζε στην τρίτη κατηγορία της Πορτογαλίας την περασμένη σεζόν. Έναν χρόνο πριν είχε εκπροσωπήσει τη χώρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Πήρε στους νέους συμπαίκτες του λιγότερο από πέντε λεπτά στην πρώτη του προπόνηση μαζί τους για να αντιληφθούν πως το ντροπαλό νεαρό παιδί ήταν έξω από τα νερά του.

Στο Top-20 των χειρότερων μεταγραφών ο Μήτρογλου, σύμφωνα με την Mirror
AP PHOTO/IBRAHIM USTA

Ο Φέργκιουσον κατηγόρησε για τη μεταγραφή αυτή τον συνεργάτη του Κάρλος Κεϊρόζ και ο Κεϊρόζ επέμενε ότι δεν είχε ακούσει ξανά τον παίκτη πριν γίνουν τα αποκαλυπτήριά του στο Ολντ Τράφορντ.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο μάνατζερ Ζόρζε Μέντες καρπώθηκε το 40% από τη συγκεκριμένη μεταγραφή", ανέφερε η "Mirror", η οποία φυσικά συμπεριέλαβε στη λίστα και αρκετά μεγάλα ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Άντι Κάρολ που απέτυχε παταγωδώς στην Λίβερπουλ, του Μάικλ Όουεν που πήγε στην Νιούκαστλ μετά από τις Λίβερπουλ και Ρεάλ, του Αντρέι Σεβτσέσνκο που δεν δικαίωσε ούτε στο ελάχιστο τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς που τον επέβαλε στον Μουρίνιο στην Τσέλσι αλλά και στον Ρομπέρτο Σολδάδο που πήγε στην Τότεναμ μετά από σούπερ σεζόν στην Ισπανία.

Η εν λόγω λίστα έχει πάντως και ελληνικό άρωμα, αφού στο Νο 17 συναντάμε τον Κώστα Μήτρογλου ελέω της παρουσίας του στην αγγλική πρωτεύουσα με τη φανέλα της Φούλαμ που δεν είχε καθολου καλό αποτέλεσμα ούτε για τον "Μητρογκόλ" ούτε για τους κότατζερς.

"Δεν πήρε πολύ στην Φούλαμ για να καταλάβει πως το στοίχημα των 11.000.000 λιρών στον Έλληνα στράικερ για να τους κρατήσει στην Premier League δεν θα πλήρωνε ποτέ.

Στο Top-20 των χειρότερων μεταγραφών ο Μήτρογλου, σύμφωνα με την Mirror
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Μήτρογλου υπέφερε από τραυματισμούς και προβλήματα φυσικής κατάστασης και από το γεγονός πως δεν ήταν αρκετά καλός για αυτό το επίπεδο. Δεν μπόρεσε να σκοράρει ένα γκολ στην τετράμηνη παρουσία του στο Craven Cottage όπου είχε συνολικά τρεις εμφανίσεις.

Καθώς η Φούλαμ όδευε προς την Championship, επέτρεψε στον Μήτρογλου να πάει στον Ολυμπιακό και από εκεί δανεικός στην Μπενφίκα, πριν τον πουλήσει ο Ολυμπιακός στον πορτογαλικό σύλλογο με τα μισά χρήματα από όσα δαπάνησε η Φούλαμ", ήταν το σχόλιο του αγγλικού μέσου για τον αποτυχημένο γάμο του 32χρονου διεθνούς φορ με την ομάδα του Δυτικού Λονδίνου.

Οι 20 πιο αποτυχημένες μεταγραφές επι εποχής Premier League σύμφωνα με την "Mirror":

1. Μπεμπέ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2010)

2. Αλί Ντιά (Σαουθάμπτον 1996)

3. Άντι Κάρολ (Λίβερπουλ, 2011)

4. Μάικλ Όουεν (Νιούκαστλ, 2005)

5. Άντριαν Μούτου (Τσέλσι, 2003)

6. Ελιακίμ Μανγκαλά (Μάντσεστερ Σίτι, 2014)

7. Αντρέι Σεβτσένκο (Τσέλσι, 2006)

8 Κλέμπερσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2003)

9. Τζακ Ρόντγουελ (Σάντερλαντ, 2014)

10. Τόμας Μπρολίν (Λιντς, 1995)

11. Ζο (Μάντσεστερ Σίτι, 2008)

12. Ρομπέρτο Σολδάδο (Τότεναμ, 2013)

13. Μάσιμο Ταΐμπι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 1999)

14. Αφόνσο Άλβες (Μίντλεσμπρο, 2008)

15. Άντι φαν ντερ Μέιντε (Έβερτον, 2005)

16. Αντρέ Σάντος (Άρσεναλ, 2011)

17. Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ, 2014)

18. Κοράντο Γκράμπι (Μπλάκμπερν, 2001)

19. Ρίκι φαν Βολφσβίνκελ (Νόριτς, 2013)

20. Μάρκο Μπούγκερς (Γουέστ Χαμ, 1995)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ