PREMIER LEAGUE

Σκέψεις για χειμερινή διακοπή στην Premier League

Σκέψεις για χειμερινή διακοπή στην Premier League

Εξετάζεται το ενδεχόμενο χειμερινής διακοπής και στην Premier League. Ποιες οι σκέψεις των ανθρώπων του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η χειμερινή διακοπή των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων τείνει να γίνει συνήθεια. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Αγγλία, καθώς οι λίγκες σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία κάνουν παύση τον χειμώνα.

Στις σκέψεις της αγγλικής λίγκας υπάρχει το ενδεχόμενο τα ματς της Premier League να σταματούν για ένα διάστημα δύο εβδομάδων. Το πλάνο αναφέρει πως η διακοπή αυτή θα γίνεται μέσα στον Ιανουάριο, ώστε να μην επηρεαστεί η παραδοσιακή αγωνιστική δράση των Άγγλων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Αυτό, βέβαια, είναι δύσκολο να συμβεί πριν το 2019, έτος κατά το οποίο λήγει το τρέχον τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Μοναδικό εμπόδιο αποτελεί το Κύπελλο Αγγλίας, το οποίο χρειάζεται δύο ή και τρία Σαββατοκύριακα για να καλύψει το πρόγραμμα του. Η πρόταση των ανθρώπων της Premier League προς την αγγλική ομοσπονδία αναφέρει πως το FA Cup μπορεί να διεξάγεται μεσοβδόμαδα.

Η σκέψη αυτή είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ανακουφίσει το σύνολο των ομάδων, καθώς η καταπόνηση των ποδοσφαιριστών την περίοδο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου είναι μεγάλη. Άλλωστε, σε δηλώσεις του οι Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ είχαν εκφράσει τον έντονο προβληματισμό τους για το βεβαρυμένο πρόγραμμα του χειμώνα.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ