PREMIER LEAGUE

Σίτι - Λίβερπουλ (3/1, 22:00): Ραντεβού με την ιστορία για τους "Κόκκινους"

Σίτι - Λίβερπουλ (3/1, 22:00): Ραντεβού με την ιστορία για τους "Κόκκινους"

Το κρισιμότερο ντέρμπι των τελευταίων ετών στην Premier League διεξάγεται απόψε με την Σίτι να υποδέχεται την Λίβερπουλ. Ο Πεπ θέλει νίκη για να συνεχίσει να διεκδικεί και ο Κλοπ για να γράψει ιστορία. Ραντεβού στις 22:00.

Λίβερπουλ 54 βαθμούς, Μάντσεστερ Σίτι 47 βαθμούς με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να λέει: " Αν δεν νικήσουμε τη Λίβερπουλ, τελειώνει το πρωτάθλημα " από την άλλη ο Γιούργκεν Κλοπ επιμένει πως είναι νωρίς για... απονομές. Όσο, πάντως, και να θέλει ο Γερμανός να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα, οι "Κόκκινοι" αν φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το "Etihad" μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο ώστε κάποια άλλη ομάδα να καταφέρει να τους γκρεμίσει από την κορυφή της Premier League.

Το αποψινό Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ (22:00) είναι το απόλυτο ντέρμπι στον ποδοσφαιρικό κόσμο, επειδή για πολλούς θα κρίνει τον εφετινό επίλογο του αγγλικού πρωταθλήματος, αφού αν οι "Reds" ξεφύγουν με +10 από τους "Πολίτες" θα χρειαστούν πολλά... γλιστρήματα αλά Τζέραρντ για να χαθεί ο τίτλος έπειτα από 29 χρόνια ξηρασίας στο "Ανφιλντ". Η Σίτι, πάλι, θα είναι διαφορετικά να μείνει πίσω 10 βαθμούς και εντελώς άλλη κατάσταση αν νικήσει και μειώσει τη διαφορά στους τέσσερις.

Κακά τα ψέματα η Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρντιόλα, τα τελευταία χρόνια, είναι πιο "ψημένοι" στο να κερδίζουν τίτλους. Γνωρίζουν καλά την τέχνη για να είσαι πρωταθλητής. Ο Κλοπ από την άλλη μετράει δύο χαμένους τελικούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η τελευταία φορά που γεύτηκε τη χαρά του να είσαι πρώτος ήταν όταν ακόμη προπονούσε την Ντόρτμουντ και είχε καταφέρει να εκθρονίσει την Μπάγερν Μονάχου τις σεζόν 2010-2011, 2011-2012, δηλαδή σχεδόν επτά χρόνια πριν.

ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ 43 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Σύμφωνα με το στατιστικό της Premier League το ζευγάρι έχει έρθει αντιμέτωπο στο παρελθόν 43 φορές. Η αποψινή θα είναι η 44η. Η Λίβερπουλ έχει τις περισσότερες νίκες που είναι 19 το σύνολο (15 εντός έδρας, 4 εκτός έδρας). Η Σίτι έχει νικήσει τους "Κόκκινους" οκτώ φορές με τις επτά να είναι στο σπίτι της και μόλις μία στο "Ανφιλντ". Επίσης, 16 παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στο "Etihad" ήταν σε επίπεδο Champions League με τη Λίβερπουλ να φεύγει νικήτρια με 2-1 και να παίρνει το εισιτήριο για τους "4" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα, πάντως, η ομάδα του Κλοπ την τελευταία φορά που πήγε στο Μάντσεστερ για να αναμετρηθεί με την Σίτι ήταν στις 9/9/2017 με το... κοντέρ να γραφεί πολλά. Εκείνο το ματς είχε ολοκληρωθεί με νίκη των γηπεδούχων 5-0!

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΠΛΟ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟ '15

Σε επίπεδο πρωταθλήματος, το τελευταίο "διπλό" της Λίβερπουλ στη Σίτι ήταν με Κλοπ στον πάγκο, αλλά όχι με τον Γκουαρντιόλα αντίπαλο. Στις 21/11/2015 που πραγματοποιήθηκε εκείνο το ντέρμπι οι "Κόκκινοι" είχαν νικήσει ως φιλοξενούμενοι τον Πελεγκρίνι με σκορ 4-1. Τα γκολ είχαν πετύχει οι Μανγκαλά (αυτ.), Κουτίνιο, Φιρμίνο και Σκρτελ. Από πλευράς των πρωταθλητών Αγγλίας είχε μειώσει ο Αγκουέρο. Για την οικονομία του θέματος εκείνη τη σεζόν πρωταθλήτρια είχε αναδειχθεί η Λέστερ με 81 βαθμούς, η Σίτι είχε τερματίσει 4η με 66 ενώ η Λίβερπουλ με 60 στην 8η (η διαφορά γιγάντια με τότε μια και οι "Κόκκινοι" στην έναρξη το δεύτερο γύρου εφέτος έχουν 54 βαθμούς).

Υπενθυμίζουμε πως η σέντρα στο ντέρμπι είναι προγραμματισμένη για τις 22:00 και είναι το τελευταίο ματς της 21ης αγωνιστικής. Το σαββατοκύριακο δεν θα έχει Premier League και οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν στις "μάχες" 12 και 14 Γενάρη. Στις 12 η Λίβερπουλ θα φιλοξενηθεί στην έδρα της Μπράιτον, ενώ στις 14 η Σίτι θα υποδεχτεί την δυσκολοκατάβλητη Γουλβς. Το μόνο που μένει είναι να δούμε τι μεταξύ τους διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ