PREMIER LEAGUE

Σίτι - Λίβερπουλ 2-1: Η πρωταθλήτρια έσπασε το αήττητο και διεκδικεί τον τίτλο

Σίτι - Λίβερπουλ 2-1: Η πρωταθλήτρια έσπασε το αήττητο και διεκδικεί τον τίτλο

Η πρωταθλήτρια Σίτι νίκησε με 2-1 την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και δήλωσε "παρούσα" στην διεκδίκηση της Premier League. Το γκολ της νίκης ο Σανέ, κορυφαίος ο Φερναντίνιο που δεν άφησε τους "Reds" ούτε ανάσα να πάρουν.

Το Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ εκπλήρωσε τις προσδοκίες των ποδοσφαιρικών φαν, καθώς ήταν ένα εκπληκτικό ντέρμπι, μία μάχη που κέρδισαν οι "Πολίτες" με 2-1 και σταμάτησαν τα όνειρα των "Reds" για πρόωρη... απονομή του τίτλου της Premier League.

H Λίβερπουλ έμεινε αήττητη στην Αγγλία για 20 ματς, ωστόσο στο κρισιμότερο παιχνίδι -μέχρι το επόμενο- η πρωταθλήτρια ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως το σύνολο που θα φτάσει στο... Ιερό Δισκοπότηρο θα χρειαστεί να τρέξει σε μαραθώνιο και όχι και σε 100αρι.

ΑΓΚΟΥΕΡΟ, Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι για το 2019 πέτυχε ο κορυφαίος σκόρερ της ιστορίας του κλαμπ, Σέρχιο Αγκουέρο. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του πολύ κακού στο ντέρμπι, Ντέγιαν Λόβρεν και άνοιξε το σκορ στο 40' με τρομερό τελείωμα που ο Άλισον ήταν αδύνατον ν' αντιδράσει και να σώσει την ομάδα του από το 1-0.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΦΕΡΝΑΝΤΙΝΙΟ

Συγκλονιστικός, κορυφαίος, απροσπέλαστος στην αναμέτρηση ήταν ο Φερναντίνιο. Ο Βραζιλιάνος χαφ του Πεπ Γκουαρδιόλα, παρότι 33αρης, έλεγξε με μαεστρία τη μεσαία γραμμή των "Πολιτών" και παρεμπόδισε τα περισσότερα επιθετικά πλάνα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ που σε αντίθεση με άλλα ματς δυσκολευόταν φοβερά να παράξει φάσεις και οι μέσοι της να τροφοδοτήσουν τους επιθετικούς.

ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ Ο ΣΑΝΕ

Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους ήρθε από τον Λερουά Σανέ στο 72', σ' ένα σημείο μάλιστα που η Λίβερπουλ έδειχνε να παίρνει τα πάνω της. Ο Γερμανός έλαβε την ασίστ από τον Στέρλινγκ και πλάσαρε ιδανικά τον Άλισον. Βέβαια, στον Σανέ δεν θα πιστώσουμε μόνο το τέρμα για το "τρίποντο", αλλά και τη γενική του παρουσία διότι δημιούργησε φοβερά προβλήματα τόσο στον Ρόμπερτσον όσο και στον Αλεξάντερ - Άρνολντ που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

Η ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ ΣΤΑ ΧΑΦ

Και οι μεγάλοι προπονητές δεν θα βρίσκονται πάντα σε φόρμα, δεν θα έχουν πάντα... άσους στο μανίκι και ομολογουμένως ο Κλοπ από την επιλογή του να παίξει με τους Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον στην αρχή του ντέρμπι δεν κέρδισε τίποτα απολύτως.

Ο έμπειρος Μίλνερ δεν μπήκε ποτέ στο ματς, ο Χέντερσον ήταν φοβικός με αδυναμία στη δημιουργία, ενώ ο Βαϊνάλντουμ πάλευε μόνος του με τον Φερναντίνιο και τους υπόλοιπους χαφ να τον "δέρνουν", να τον κόβουν και γενικά να σταματούν οτιδήποτε σκεφτόταν για να κάνει τους συμπαίκτες του στην επιθετική γραμμή επικίνδυνους.

Ο Γερμανός, πάντως, μάζεψε την κατάσταση όταν πέρασε τον Φαμπίνιο στον αγωνιστικό χώρο. Η Λίβερπουλ τότε έγινε πιο θαρραλέα και βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 64'. Με την είσοδο των Σακίρι - Στάριτζ οι "Κόκκινοι" δεν πήραν κάτι κι έτσι κάπως οι "Citizens" μείωσαν τη διαφορά στους τέσσερις και διεκδικούν το πρωτάθλημα στα ίσα!

ΤΟ HIGHLIGHT ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Αναμφισβήτητα η φάση που θα θυμάται ο περισσότερος κόσμος αρκετό καιρό μετά απ' αυτό το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής είναι η στιγμή που η Λίβερπουλ δεν βρήκε γκολ σε μία τρομερή φάση. Ο Μανέ στο 18' σημάδεψε το δοκάρι και σε δεύτερο χρόνο οι αμυντικοί της Σίτι τα έκαναν... μαντάρα, αλλά για 113 χιλιοστά η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή για το 1-0.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Γήπεδο: Etihad

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ

Μάντσεστερ Σίτι (Π. Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ντανίλο, Στόουνς, Κομπανί (87' Οταμέντι), Λαπόρτ (85' Γουόκερ), Φερναντίνιο, Νταβίντ Σίλβα (65' Γκουντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ - Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (57' Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ (85' Στάριτζ), Μανέ (77' Σακίρι), Σαλάχ, Φιρμίνο

Γκολ: 40' Αγκουέρο, 72' Σανέ / 64' Φιρμίνο

Κάρτες: 31' Κομπανί, 45+1' Λαπόρτ, 89' Μ. Σίλβα / 20' Λόβρεν, 38' Βαϊνάλντουμ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ