PREMIER LEAGUE

Σίτι - Γιουνάιτεντ 1-2: "Κόκκινο" το Μάντσεστερ, στο -14 από την κορυφή οι "μπλε"

Manchester United's Marcus Rashford, center, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United's Marcus Rashford, center, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο έφτασε σε μια σπουδαία νίκη επί της Σίτι με 2-1 και ουσιαστικά έβαλε τέλος σε κάθε ελπίδα των "μπλε" για κατάκτηση του τίτλου. (VIDEO)

Μια εκπληκτική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 45λεπτα άλωσε το "Έτιχαντ" και επικράτησε με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι παίρνοντας το ντέρμπι και στέλνοντας την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο -14 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Η Γιουνάιτεντ ήταν εκπληκτική για 45 λεπτά, πέτυχε δύο γκολ, είχε δοκάρι, έχασε ευκαιρίες και έφτασε να προηγείται με 2-0 από την ανάπαυλα κόντρα στη Σίτι που πίεζε χωρίς να απειλεί. Στο δεύτερο μέρος οι "μπλε" έφτιαξαν περισσότερες ευκαιρίες, βρήκαν το γκολ και στο τέλος θα μπορούσαν να φτάσουν και στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ στιγματίστηκε και από μια στιγμή που δεν έχουμε συνηθίσει στα αγγλικά γήπεδα όταν οπαδοί της Σίτι πέταξαν αντικείμενα, μπουκάλι και αναπτήρες προς τον Φρεντ με το ματς να διακόπτεται προσωρινά.

ΜΕ ΡΑΣΦΟΡΝΤ ΚΑΙ ΜΑΡΣΙΑΛ

Η Γιουνάιτεντ με φόρα από τη νίκη επί της Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο μπήκε δυνατά στο ντέρμπι και απείλησε από το δεύτερο κιόλας λεπτό με τον Τζέιμς να κάνει το σουτ και τον Έντερσον να διώχνει. Στο 9' ο Λίνγκαρντ βρέθηκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να διώχνει με το πόδι. Στο 16' και πάλι ο Μαρσιάλ μέσα στην περιοχή επιχείρησε το σουτ με τον Έντερσον να απομακρύνει.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" οι οποίοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή κέρδισαν πέναλτι στο 20' όταν ο Ράσφορντ ανατράπηκε από τον Μπερνάρντο Σίλβα με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα με τη χρήση του VAR. Ο Ράσφορντ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Γιουνάιτεντ.

Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Σόλσκιερ βρέθηκε κοντά στο 2-0 όταν σε μια τρομερή αντεπίθεση ο Ράσφορντ έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας με το πλασέ του να φεύγει λίγο έξω. Στο επόμενο λεπτό η Γιουνάιτεντ είχε δοκάρι με τον Ράσφορντ και πάλι ο οποίος έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 29' όμως η Γιουνάιτεντ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Ο Μαρσιάλ έγινε κάτοχος της μπάλας και από δύσκολη θέση έκανε το διαγώνιο σουτ νικώντας τον Έντερσον για το 2-0 της ομάδας του.

Η Σίτι "ξύπνησε" μετά το 30' και είχε δύο καλές στιγμές στο 34' και το 38' με τους Νταβίντ Σίλβα και Ζεζούς αλλά το 2-0 υπέρ της Γιουνάιτεντ παρέμεινε. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 47' σε χέρι του Φρεντ αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχίσει το ματς μετά και τη χρήση του VAR.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΣΙΤΙ

Στο δεύτερο μέρος οι "μπλε" ανέβασαν την απόδοση τους και απείλησαν με σκοπό μπουν ξανά στο παιχνίδι. Ο Ντε Χέα όμως είπε όχι σε αρκετές περιπτώσεις. Αρχικά στο 64' ο Ρόντρι έκανε το σουτ με τον Ισπανό γκολκίπερ να διώχνει σωτήρια με το ένα χέρι.

Η Σίτι μείωσε στο 85' με καρφωτή κεφαλιά του Οταμέντι μετά από κόρνερ από τα δεξιά και στο επόμενο λεπτό βρέθηκε κοντά στο 2-2. Ο Μαχρέζ μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Ντε Χέα και πάλι με το δεξί χέρι απομάκρυνε τη μπάλα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 16ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Έβερτον - Τσέλσι 3-1 (5' Ρισάρλιζον, 49' 84' Κάλβερτ-Λιούιν / 52' Κόβατσιτς)

Μπόρνμουθ - Λίβερπουλ 0-3 (35' Τσάμπερλεϊν, 44' Κεϊτά, 54' Σαλάχ)

Τότεναμ - Μπέρνλι 5-0 (5' 54' Κέιν, 9' Μόουρα, 32' Σον, 74' Σισοκό)

Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας 0-0

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (85' Οταμέντι/23' Ράσφορντ, 29' Μαρσιάλ)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Άστον Βίλα - Λέστερ (16:00)

Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον

Νόριτς - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Μπράιτον - Γουλβς (18:30)

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ