PREMIER LEAGUE

Σίτι - Άστον Βίλα 3-0: Ξέσπασαν στο δεύτερο μέρος οι πολίτες

Manchester City's Raheem Sterling celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Aston Villa at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Oct. 26, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's Raheem Sterling celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Aston Villa at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Oct. 26, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Άστο Βίλα άντεξε για ένα ημίχρονο κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά στο δεύτερος μέρος οι "πολίτες" σημείωσαν ένα γρήγορο γκολ με τον Ραχίμ Στέρλινγκ και στη συνέχεια επικράτησαν με το εμφατικό 3-0 για την 10η αγωνιστική της Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι αύξησε την πίεση στην πρωτοπόρο Λίβερπουλ, καθώς μείωσε τη διαφορά από τους "κόκκινους" (που έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο) στους τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο μέρος απέναντι στην σκληροτράχηλη Άστον Βίλα, αλλά τελικά ένα γρήγορο γκολ με την έναρξη του δεύτερου μέρους έδωσε τη λύση και παράλληλα τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πάρουν τη νίκη με 3-0 για την 10η αγωνιστική της Premier League.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος, έχοντας, μάλιστα, μία σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 23ο λεπτό, με τον ΜακΓκιν να εκμεταλλεύεται το λάθος στην άμυνα της Σίτι, αλλά ο Έντερσον με μία τρομερή επέμβαση αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του. Ωστόσο, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 38' και στο 43' οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές, αλλά η κεφαλιά του Στέρλινγκ και το πλασέ του Νταβίντ Σίλβα από πλεονεκτική θέση πέρασε δίπλα απ' τα καρέ του Χίτον.

Τελικά, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Στέρλινγκ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, με όμορφο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ύστερα από εκτέλεση ελεύθερου του Έντερσον και κεφαλιά ασίστ του Γκαμπριέλ Ζεζούς. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα δεν κατέβασαν ρυθμούς και πίεσαν και γι' άλλα γκολ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0 στο 65ο λεπτό με τον Κέβιν ντε Μπράινε. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να περνάει απ' όλους και να καταλήγει στα δίχτυα του Χίτον.

Μάλιστα, το γκολ μέτρησε ύστερα από συμβολή και του VAR, καθώς υπήρξαν διαμαρτυρίες πως ο Στέρλινγκ έκανε κίνηση προς την μπάλα και είχε συμμετοχή στη φάση ενώ ήταν σε θέση οφσάιντ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ιλκάι Γκιουντογάν εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των αμυντικών της Άστον Βίλα να απομακρύνουν την μπάλα και με όμορφο σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

OI ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

Σαουθάμπτον - Λέστερ 0-9 (10' Τσίλγουελ, 17' Τίλεμανς, 19', 39', 57' Πέρεθ, 45', 58', πεν. 90'+3' Βάρντι, 85' Μάντισον)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα 3-0 (46'Στέρλινγκ,65'Ντε Μπράινε,70'Γκιουντογάν)

17:00 Γουέστ Χαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

17:00 Γουότφορντ - Μπόρνμουθ

17:00 Μπράιτον - Έβερτον

19:30 Μπέρνλι - Τσέλσι

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

16:00 Νιούκαστλ - Γουλβς

18:30 Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας

18:30 Λίβερπουλ - Τότεναμ

18:30 Νόριτς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ