PREMIER LEAGUE

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-0: Οι λεπίδες πλήγωσαν τους Λονδρέζους

Sheffield United's Lys Moussett, center, celebrates with his teammates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match between Sheffield United and Arsenal at Bramall Lane in Sheffield, England, Monday, Oct. 21, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Sheffield United's Lys Moussett, center, celebrates with his teammates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match between Sheffield United and Arsenal at Bramall Lane in Sheffield, England, Monday, Oct. 21, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Άρσεναλ στο "Μπράμαλ Λέιν" στο τελευταίο χρονικό ματς της 9ης αγωνιστικής και ανέβηκε πάνω από τη μέση της βαθμολογίας (VIDEOS)!

Η Άρσεναλ ταξίδεψε στο Σέφιλντ έχοντας τεράστιο κίνητρο, καθως με τρίποντο σκαρφάλωνε μόνη στην τρίτη θεση της βαθμολογίας, όμως η τοπική Γιουνάιτεντ όχι μόνο τής έστησε μπλόκο αλλά πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με 1-0 με χρυσό σκόρερ τον Μουσέ στο 30ο λεπτό.

Με το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό οι λεπίδες εκτοξεύτηκαν στην 9η θέση και στο +4 από τη γραμμή του υποβιβασμού ενώ στον αντίποδα η Άρσεναλ γνώρισε τη δεύτερη φετινή της ήττα μετά από το 1-3 από την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ την 3η αγωνιστική.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς ήρθε στο 21' με τον Πεπέ ο οποίος έστειλε τη μπάλα πλάγιο άουτ (!) με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από γύρισμα του Κολάσινατς από τα αριστερά, για να έρθει στο 30' η "τιμωρία" από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην πρώτη και μοναδική τελική της προσπάθεια εντός εστίας στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Νόργουντ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ο'Κόνελ κέρδισε την εναέρια μονομαχία στο δεύτερο δοκάρι και ο Μουσέ δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή για να γράψει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Οι λεπίδες είχαν συνολικά καλύτερη εικόνα σε σχέση με την αντίπαλό τους στο πρώτο 45λεπτο καθώς έλεγξαν το ρυθμό, με τους κανονιέρηδες να απειλούν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τρομερό σε δύναμη σουτ του Τζάκα εκτός περιοχής που υποχρέωσε τον Χέντερσον να απογειωθεί και να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουνάι Έμερι προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα ρίχνοντας στο ματς τους Θεμπαγιος, Λακαζέτ και Μαρτινέλι, όμως παρα το γεγονός πως βελτίωσε ελαφρά την εικόνα της και απείλησε περισσότερο, η ομάδα του Βορείου Λονδίνου δεν καταφερε να φτάσει σε κάποιο γκολ.

Η Σέφιλντ -που είχε και αυτή μερικές καλές στιγμές στο δεύτερο με 45λεπτο με κυριότερες τα δυνατά σουτ του Φλεκ- αμύνθηκε υποδειγματικά, με θάρρος, αυταπάρνηση αλλά και σχέδιο, και το φινάλε την βρήκε να φτάνει σε μία δίκαιη επικράτηση που πανηγυρίστηκε έξαλλα από το κοινό της.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0 (HIGHLIGHTS):

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Έβερτον - Γουέστ Χαμ 2-0 (17' Μπερνάρντ, 90+2' Σίγκουρντσον)

Μπόρνμουθ - Νόριτς 0-0

Άστον Βίλα - Μπράιτον 2-1 (45+1' Γκρίλις, 90+4' Τάργκετ / 21' Γουέμπστερ)

Τσέλσι - Νιούκαστλ 1-0 (73' Αλόνσο)

Λέστερ - Μπέρνλι 2-1 (45' Βάρντι, 74' Τίλεμανς / 26' Γουντ)

Τότεναμ - Γουότφορντ 1-1 (86' Ντέλε Άλι / 6' Ντουκουρέ)

Γουλβς - Σαουθάμπτον 1-1 (61' πεν. Ραούλ Χιμένες / 53' Ίνγκς)

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (39' Γκαμπριέλ Ζεζούς, 41' Νταβίντ Σίλβα)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 1-1 (36' Ράσφορντ / 85' Λαλάνα)

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ 1-0 (30' Μουσέ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Premier League: Απόδραση με δυο γκολ και σωρεία ευκαιριών η Σίτι
Premier League: Βαθμό στο 86' η Τότεναμ, με Αλόνσο η Τσέλσι
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ