ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάρι και Ρανιέρι δίδαξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό πριν το Τσέλσι-Φούλαμ

Chelsea's manager Maurizio Sarri waves to his sides fans after the end of the English Premier League soccer match between Burnley and Chelsea at Turf Moor stadium in Burnley, England, Sunday, Oct. 28, 2018. Chelsea won the game 4-0. (AP Photo/Rui Vieira)
Chelsea's manager Maurizio Sarri waves to his sides fans after the end of the English Premier League soccer match between Burnley and Chelsea at Turf Moor stadium in Burnley, England, Sunday, Oct. 28, 2018. Chelsea won the game 4-0. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι εγκωμίασε τον Μαουρίτσιο Σάρι ενόψει του αγώνα της Τσέλσι με την Φούλαμ και ο τεχνικός των "μπλε" θυμήθηκε μία συναντησή τους πριν από... 20 χρόνια!

Μετά το 4-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Europa League με το οποίο έκανε το "5 στα 5" στους ομίλους, η Τσέλσι επιστρέφει στην πραγματικότητα της Premier League όπου θέλει να αφήσει πίσω την ήττα στο ντέρμπι από την Τότεναμ και να πάρει το τρίποντο κόντρα στην Φούλαμ.

Το ματς αυτό θα είναι ιδιαίτερο, όχι για το ότι πρόκειται για μίνι λονδρέζικο ντέρμπι (αμφότερες είναι μάλιστα ομάδες του Δυτικού Λονδίνου), αλλά επειδή στον πάγκο των δύο ομάδων θα βρεθούν δύο συμπατριώτες που έχουν εξαιρετική γνώμη ο ένας για τον άλλο.

Από τη μία ο Μαουρίτσιο Σάρι που διεκδικεί το πρωτάθλημα με την Τσέλσι στην πρώτη του σεζόν στην Premier League και από την άλλη ο Κλάουντιο Ρανιέρι που είναι έτοιμος για το πρώτο του φετινό εκτός έδρας ματς στον πάγκο της Φούλαμ, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσουν λόγια σεβασμού και εκτίμησης στις συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησαν.

"Ο Σάρι έχει ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών και παίζει με σωστή φιλοσοφία. Είναι εξαιρετικός τεχνικός και αξίζει να βρίσκεται εκεί που είναι", δήλωσε ο άλλοτε τεχνικός της Τσέλσι Κλάουντιο Ρανιέρι αναφορικά με τον συμπατριώτη του, με τον Σάρι να ανταποδίδει τη φιλοφρόνηση γυρίζοντας πίσω στο χρόνο.

"Η λέξη φίλοι είναι πολύ βαριά αλλά ο Ρανιέρι μου αρέσει πολύ. Πήγα να δω τις προπονήσεις του όταν στην Φιορεντίνα καμιά εικοσαριά χρόνια πριν, το 1997, δεν θυμάμαι καλά και πιστεύω πως ούτε εκείνος θα το θυμάται.

Για μένα όμως ήταν πολύ σημαντικό, εκείνη την εποχή προπονούσα μία ερασιτεχνική ομάδα κοντά στην Φλωρεντία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ