PREMIER LEAGUE

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 0-2: Πρώτη νίκη μετά από την επανέναρξη

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 0-2: Πρώτη νίκη μετά από την επανέναρξη

Η Άρσεναλ επικράτησε 2-0 εκτός έδρας την Σαουθάμπτον και έτσι μετά από δύο ήττες στην μετα-κορονοϊό εποχή οι Κανονιέρηδες κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο τους τρίποντο.

Η Άρσεναλ είχε δεχθεί αρκετή κριτική για την απόδοσή της, ειδικά μετά την επανέναρξη της Premier League, αφού σε δύο παιχνίδια μέτρησε ισάριθμες ήττες κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι και Μπράιτον. Τελικά, οι Κανονιέρηδες κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες επικρατώντας της Σαουθάμπτον με 2-0.

Με αυτό το τρίποντο η Άρσεναλ έφτασε στους 43 βαθμούς, σκαρφάλωσε στην 9η θέση και συνεχίζει το κυνήγι της για κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την άλλη, η Σαουθάμπτον με 37 πόντους βρίσκεται στην 14η θέση.

Η ομάδα του Αρτέτα δεν ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, όμως ένα χάρη σε ένα γκολ - δώρο κατάφερε να πάρει το τρίποντο. Στο 20λεπτό ο τερματοφύλακας της Σαουθάμπτον, Άλεξ ΜακΚάρθι γύρισε την μπάλα λανθασμένα στον Ενκέτια, με τον νεαρό να ανοίγει το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαουθάμπτον πίεσε λίγο παραπάνω, όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα παρά την κατοχή και τις περισσότερες τελικές της. Στο 85ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν και με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Στίβενς που ανέτρεψε τον Πιέρ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ.

Η Άρσεναλ ήταν αυτή που κατάφερε να κλειδώσει το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή. Ο Ομπαμεγιάνγκ εκτέλεσε ένα φάουλ πάνω στο τείχος, ο Λακαζέτ δεν κατάφερε να σκοράρει στη συνέχεια, για να το κάνει ο Γουίλοκ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Σαουθάμπτον (Χάζενχουτλ): ΜακΚάρθι, Βάλερι (46' Πίτερς), Στίβενς, Μπέντναρεκ, Μπέρτρναντ, Άρμστρονγκ, Χόιμπεργκ (90' Βέστεργκαρντ), Ρέντμοντ, Ίνγκς (90' Ρομέου), Ομπαφέμι (46' Λονγκ)

Άρσεναλ (Αρτέτα): Μαρτίνες, Τίρνι (70' Κολάζινατς), Χόλντινγκ, Μουστάφι, Μπεγερίν, Σακά, Τσάκα, Θεμπάγιος (80' Μέιτλαντ-Νάιλς), Ομπαμεγιάνγκ, Ενκέτια (79' Λακαζέτ), Πεπέ (64' Γουίλοκ).

ΠΗΡΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ Η ΜΠΕΡΝΛΙ

Στο άλλο παιχνίδι της Premier League, ανάμεσα στην Μπέρνλι και την Γουότφορντ, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με σκορ 1-0. Κάπως έτσι, ανέβηκαν στην 11η θέση του πρωταθλήματος με 42 πόντους. Από την άλλη, σε μπλεξίματα έχουν μπει οι Σφήκες, αφού παραμένουν στην 16η θέση και μόλις έναν πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 23 Ιουνίου

Λέστερ - Μπράιτον 0-0

Τότεναμ - Γουέστ Χαμ 2-0 (64' αυτ Σούτσεκ, 82' Κέιν)

Τετάρτη 24 Ιουνίου

Γουλβς - Μπόρνμουθ 1-0 (60' Χιμένες)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0 (7' 44' 74' Μαρσιάλ)

Νιούκαστλ - Άστον Βίλα 1-1 (68' Γκέιλ / 83' Ελ Μοχαμαντί)

Νόριτς - Έβερτον 0-1 (55' Κιν)

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 4-0 (23' Αλεξάντερ-Άρνολντ, 44' Σαλάχ, 55' Φαμπίνιο, 69' Μανέ)

Πέμπτη 25 Ιουνίου

Μπέρνλι - Γουότφορντ 1-0 (73' Τζέι Ροντρίγκες)

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ 0-2 (20' Ενκέτια, 85' Γουίλοκ)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι (22:15)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ