PREMIER LEAGUE

Ρατσιστική επίθεση εναντίον του Μπονγκ στην Premier League

Ρατσιστική επίθεση εναντίον του Μπονγκ στην Premier League

Ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού, Γκαετάν Μπονγκ, κατηγορεί τον Τζέι Ροντρίγκεθ ότι τον προσέβαλε με ρατσιστικό τρόπο. Η FA εξετάζει το περιστατικό και απειλεί με βαριά καμπάνα τον Άγγλο φορ.

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης κατήγγειλε ότι έπεσε ο Γκαετάν Μπονγκ, στην αναμέτρηση της Μπράιτον με τη Γουέστ Μπρομ στο "Χόθορνς". Ο πρώην αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος εδώ και 2,5 σεζόν ανήκει στην Μπράιτον, υποστηρίζει ότι ο μία φορά διεθνής Άγγλος χρησιμοποίησε ρατσιστικές εκφράσεις εναντίον του, σε μία διαμάχη που είχαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ροντρίγκεθ φαίνεται καθαρά από τα τηλεοπτικά πλάνα να κλείνει τη μύτη του με το ένα χέρι και να "καθαρίζει" τον αέρα με το άλλο, υποδηλώνοντας την ύπαρξη οσμής από τον αντίπαλό του. Ωστόσο ο Μπονγκ προσθέτει ότι μίλησε και ρατσιστικά.

"Το έκανε εξαιτίας του χρώματος του δέρματός μου", δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό "SFR Sport" ο 29χρονος διεθνής Καμερουνέζος.

"Όλοι μπορούσαν να δουν αυτήν τη χειρονομία του και του ζήτησα να επαναλάβει αυτό που είπε. Σε εκείνη τη στιγμή, νομίζω ότι αντιλήφθηκε αυτό που είπε και επιχείρησε να περιορίσει τη ζημιά. Του απάντησα 'όχι, αυτό που είπες είναι ρατσιστικό'. Δεν θα ανεχτώ κάτι τέτοιο. Έδειξα τη χειρονομία στον διαιτητή. Στο τέλος του παιχνιδιού, επιχείρησε να μου πει 'όχι, δεν είπα αυτό'. Αλλά είπα ότι 'δεν μπορείς να τα λες αυτά. Όχι σε ένα ανθρώπινο ον'. Και πάνω από όλα σε έναν μαύρο άντρα. Αυτήν την περίοδο, με όλα αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη. Με όλα αυτά που συμβαίνουν για πολλά χρόνια. Αυτή η χειρονομία πρέπει να απαγορευτεί".

Ο Ροντρίγκεθ, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι το μόνο που είπε ήταν "μυρίζει η ανάσα σου" και ακριβώς γι' αυτό χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη χειρονομία.

Ο Μπονγκ ενημέρωσε τον διαιτητή Μάρτιν Άτκινσον για το συμβάν στις αρχές του 2ου μέρους, με τον Άγγλο διαιτητή να μην αντιλαμβάνεται τη διαμάχη των δύο παικτών και να συμβουλεύεται τον τέταρτο διαιτητή, Τόνι Χάρινγκτον.

"Νομίζω ότι εκνευρίστηκε επειδή του είχα μπλοκάρει την προσπάθεια στην προηγούμενη φάση. Μετά από αυτό είπε μερικά λόγια, είπε ρατσιστικά σχόλια. Και δεν μπορώ να το δεχτώ. Όπως μπορείτε να δείτε, έψαξα τον διαιτητή να του το πω. Είπα στον διαιτητή τι μου είπε ο Ροντρίγκεθ. Αρχικά, ο διαιτητής μου είπε να γυρίσω στη θέση μου. Δεν το δέχθηκα τόσο εύκολα. Είμαστε στο 2018. Και δεν μπορούμε να το ανεχόμαστε αυτό. Δεν μπορώ να το ανεχτώ αυτό".

Ο Άτκινσον κατέγραψε την καταγγελία στο φύλλο αγώνα, όπως επιβεβαίωσε η FA με ανακοίνωσή της: "Ο διαιτητής Μάρτιν Άτκινσον ενημερώθηκε για μία καταγγελία και ακολούθως την ανέφερε στην FA, η οποία πλέον θα αρχίσει έρευνες".

Ο 28χρονος Ροντρίγκεθ κινδυνεύει με βαριά "καμπάνα", εφόσον αποδειχθεί η ρατσιστική επίθεση εναντίον του Μπονγκ, αντίστοιχη με την τιμωρία αρκετών αγωνιστικών και το βαρύ πρόστιμο που δέχθηκαν στο παρελθόν οι Λουίς Σουάρες και Τζον Τέρι για ρατσιστική επίθεση εναντίον των Πατρίς Εβρά και Άντον Φέρντιναντ (8 αγώνες και 40.000 λίρες ο Ουρουγουανός, 4 αγώνες και 220.000 λίρες ο Άγγλος).

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ