PREMIER LEAGUE

Premier Legue: Οι ομάδες θέλουν σέντρα στις 12 Σεπτεμβρίου

Balls lie on the pitch prior to the English Premier League soccer match between Norwich City and Brighton & Hove Albion at Carrow Road Stadium in Norwich, England, Saturday, July 4, 2020. (Joe Giddens/Pool Photo via AP)
Balls lie on the pitch prior to the English Premier League soccer match between Norwich City and Brighton & Hove Albion at Carrow Road Stadium in Norwich, England, Saturday, July 4, 2020. (Joe Giddens/Pool Photo via AP) JOE GIDDENS/POOL PHOTO VIA AP

Η Αγγλική Ομοσπονδία θέλει το πρωτάθλημα της Premier League να αρχίσει στις 29 Αυγούστου, αλλά οι ομάδες αναμένεται να ψηφίσουν η έναρξη της νέας σεζόν να γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου, ύστερα από τους αγώνες της εθνικής Αγγλίας για το Nations League.

Την Πέμπτη (09/07) θα συνδριάσει η Premier League προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία έναρξης της νέας σεζόν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της " Telegraph", οι ομάδες θέλουν το νέο πρωτάθλημα να αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου, ύστερα από τους αγώνες της εθνικής Αγγλίας για το UEFA Nations League.

Από την άλλη πλευρά, η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δείχνει να προτιμά την 29η Αυγούστου, αλλά το αίτημά της δύσκολα θα γίνει αποδεκτό. Για να ολοκληρωθεί το αγγλικό πρωτάθλημα χρειάζονται 34 εβδομάδες και τέσσερις αγωνιστικές που θα γίνουν μεσοβδόμαδα, το οποίο σημαίνει πως τα... κουκιά είναι μετρημένα, από την στιγμή που έχει αποφασιστεί το Euro 2020 να αρχίσει στις 11 Ιουνίου του 2021.

Μάλιστα, υπάρχει ως σκέψη από τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις της νέας σεζόν, να μην συμμετάσχουν στο League Cup, κάτι το οποίο θα στοιχίσει προφανώς σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο στην Αγγλική Ομοσπονδία. Από εκεί και πέρα, θα υπάρξει ψηφοφορία για το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου, με πιθανότερη ημερομηνία την 5η Οκτωβρίου, όπως έχει προτείνει η UEFA.

Photo Credits: Joe Giddens/Pool Photo via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρόταση του IFAB να παραταθούν οι πέντε αλλαγές και τη νέα σεζόν
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ