PREMIER LEAGUE

Premier League: Τριάρα η ασταμάτητη Λίβερπουλ, πέντε γκολ η Τότεναμ

Liverpool's Alex Oxlade-Chamberlain, center right, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Bournemouth and Liverpool at the Vitality stadium in Bournemouth, England, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Liverpool's Alex Oxlade-Chamberlain, center right, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Bournemouth and Liverpool at the Vitality stadium in Bournemouth, England, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Η εκπληκτική πορεία της Λίβερπουλ συνεχίζεται, με τους κόκκινους να πανηγυρίζουν την 15η νίκη στις πρώτες 16 αγωνιστικές της Premier League με το 3-1 επί της Μπόρνμουθ. Πεντάρα για Τότεναμ (VIDEOS).

Η υπερταχεία της Λίβερπουλ δεν έκανε στάση ούτε στο Vitality Stadium! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέρασε νικηφόρα και από το Μπόρνμουθ επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 επί της ομώνυμης ομάδας και πανηγύρισε την 15η νίκη της στις πρώτες 16 αγωνιστικές (έχει και μία ισοπαλία) που την κρατάει σε απόσταση ασφαλείας από τις διώκτριές της, Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι.

Εντυπωσιακή ήταν η Τότεναμ, που διέλυσε με 5-0 την Μπέρνλι στο Λονδίνο και διασκέδασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εντυπώσεις μετά την ήττα της στο Ολντ Τράφορντ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς σκορ έληξε η αναμέτρηση της Γουότφορντ με την Κρίσταλ Πάλας στο Vicarage Road.

ΝΙΚΕΣ: Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε την Λίβερπουλ με επτά αλλαγές σε σύγκριση με την αρχική 11άδα της στο ντέρμπι με την Έβερτον μεσοβδόμαδα και το γεγονός αυτό επέτρεψε στους κόκκινους να είναι φρέσκοι και να έχουν το απόλυτο κουμάντο της αναμέτρησης σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Μέχρι το 30' ο ρυθμός ήταν εξαιρετικά χαμηλός και η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος είχε να επιδείξει μόνο κατοχή μπάλας και ένα καλό διαγώνιο σουτ του Μίλνερ στο 25' (έφυγε άουτ), όμως μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου ανέβασε στροφές και έφτασε σε δύο πανέμορφα γκολ.

Το πρώτο ήρθε στο 35', με τον Χέντερσον να βγάζει μία εκπληκτική μπαλιά ακριβείας πίσω από τη σέντρα και τον Τσάμπερλεϊν να ακολουθεί την πορεία της μπάλας για να νικήσει τον Ράμσντεϊλ με μονοκόμματο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή.

Το 2-0 για τους κόκκινους (και αφού είχαν χάσει ήδη δύο ευκαιρίες μετά το γκολ του Τσάμπερλεϊν) έγινε στο 44' και ήταν χάρμα ειδέσθαι: ο Σαλάχ τράβηξε πάνω του τρεις παίκτες της Μπέρνλι έχοντας πλάτη προς το τέρμα και έβγαλε ασύλληπτη ασίστ με τακουνάκι στον Κεϊτά, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με άψογο πλασέ.

Οι Τσάμπερλεϊν και Κεϊτά έγιναν αντίστοιχα ο 15ος και 16ος παίκτης της Λίβερπουλ που σκόραρε στη φετινή Premier League, για να πάρει τη σκυτάλη στο δεύτερο ημίχρονο ο Μοχάμεντ Σαλάχ, και να κάνει το 3-0 για τους κόκκινους πετυχαίνοντας το 63ο γκολ του στην 100η συμμετοχή του στην Premier League.

Ήταν το 54ο λεπτό που σκόραρε ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός και κλείδωσε ουσιαστικά το ματς για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, με τον Κεϊτά να βγάζει πανέξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Μπόρνμουθ και το Νο 11 της Λίβερπουλ να βρίσκει δίχτυα με συρτό διαγώνιο πλασέ.

Η συνέχεια βρήκε την Λίβερπουλ να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να χάνει και άλλες ευκαιρίες (με τους Φιρμίνο, Σαλάχ, Χέντερσον) για να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη νίκη της, με το 3-0 να μένει πάντως ως το φινάλε και να συνιστά το 33ο διαδοχικό παιχνίδι της σε επίπεδο Premier League που έμεινε αήττητη.

Στο Tottenham Hotspur Stadium, οι οπαδοί της Τότεναμ περίμεναν με αγωνία την αντίδραση της ομάδας τους μετά την ήττα από την Μάντσεστερ Γιουναίτεντ στο Ολντ Τράφορντ (πρώτη του Μουρίνιο στον πάγκο) και έφυγαν απολύτως ικανοποιημένοι στο φινάλε του αγώνα με την Μπέρνλι.

Και αυτό γιατί τα σπιρούνια έπαιξαν χορταστικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα και επιβλήθηκαν με το άνετο 5-0, με τον Χάρι Κέιν να ξετινάζει δύο φορές τα αντίπαλα δίχτυα με ασύλληπτα σουτ και τον Σον να χρίζεται σκόρερ σε μία φάση όπου πέρασε όλη την αντίπαλη ομάδα με τρομερή κούρσα που άρχισε από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του.

Χωρίς σκορ έληξε η αναμέτρηση της Γουότφορντ με την Κρίσταλ Πάλας (0-0), με τις σφήκες να παραμένουν στην τελευταία θέση και στο -6 από τη γραμμή της σωτηρίας και να παραμένουν η μοναδική ομάδα που δεν έχει εντός έδρας νίκη στη φετινή Premier League, έχοντας πλεον απολογισμό 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 16ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Έβερτον - Τσέλσι 3-1 (5' Ρισάρλιζον, 49' 84' Κάλβερτ-Λιούιν / 52' Κόβατσιτς)

Μπόρνμουθ - Λίβερπουλ 0-3 (35' Τσάμπερλεϊν, 44' Κεϊτά, 54' Σαλάχ)

Τότεναμ - Μπέρνλι 5-0 (5' 54' Κέιν, 9' Μόουρα, 32' Σον, 74' Σισοκό)

Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας 0-0

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Άστον Βίλα - Λέστερ (16:00)

Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον

Νόριτς - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Μπράιτον - Γουλβς (18:30)

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έβερτον - Τσέλσι 3-1: Σπουδαίο τρίποντο για τα "ζαχαρωτά"
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ