PREMIER LEAGUE

Premier League: Θα βλέπουν τη φάση στο VAR οι διαιτητές

A VAR (Video assistant referee) monitor pitch side before the English Premier League soccer match between Liverpool and Sheffield United at Anfield Stadium, Liverpool, England, Thursday, Jan. 2, 2020. (AP Photo/Jon Super)
A VAR (Video assistant referee) monitor pitch side before the English Premier League soccer match between Liverpool and Sheffield United at Anfield Stadium, Liverpool, England, Thursday, Jan. 2, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP

Στη σεζόν 2020/2021 της Premier League οι διαιτητές θα έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν οι ίδιοι τις φάσεις στο VAR μέσω του μόνιτορ, το οποίο θα υπάρχει κοντά στον αγωνιστικό χώρο.

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν οι μέτοχοι της Premier League ενέκριναν ομόφωνα, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τον Αύγουστο, την εφαρμογή του VAR, σύμφωνα με το πλήρες πρωτόκολλο της FIFA.

Ωστόσο, για την σεζόν 2020/2021 η λειτουργία του VAR θα διαφοροποιηθεί σε ορισμένα σημεία σε σχέση με τη χρήση του την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Η κύρια αλλαγή είναι ότι εν αντιθέσει με την σεζόν 2019/2020, ο διαιτητής θα έχει την δυνατότητα να πηγαίνει στο μόνιτορ και να ελέγχει ο ίδιος την φάση, κάτι που δεν υπήρχε η δυνατότητα.

Αναλυτικότερα, θα αυξηθεί η χρήση των σημείων αξιολόγησης των διαιτητών σε φάσεις όπως γκολ, κόκκινες κάρτες και πέναλτι.

Ο βοηθός πλέον όταν υπάρξει επισήμανση οφσάιντ, σε φάση όπου είναι πιθανό να εξελιχθεί σε άμεση ευκαιρία για γκολ, θα μπορεί να σηκώσει τη σημαία αφού ολοκληρωθεί η φάση.

Οι αλλαγές προβλέπουν για την αξιολόγηση μιας φάσης ως οφσάιντ, την χρήση της τεχνολογίας crosshair, με την τοποθέτηση δύο γραμμών σε πράσινο και κόκκινο χρώμα για τον αμυντικό και τον επιθετικό.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ