PREMIER LEAGUE

Premier League: Τεσσάρα και 8η σερί νίκη για την τρομερή Λέστερ

Leicester's Jamie Vardy celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Leicester City at Villa Park in Birmingham, England, Sunday, Dec. 8, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Leicester's Jamie Vardy celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Leicester City at Villa Park in Birmingham, England, Sunday, Dec. 8, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Λέστερ επιβλήθηκε με 4-1 της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ και έφτασε τις οκτώ σερί νίκες, που την έφεραν στο -8 από την Λίβερπουλ και στο +6 από τη Μάντσεστερ Σίτι (VIDEOS).

Η Σίτι υπέστη οδυνηρή ήττα με 2-1 από την Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ που την έθεσε εκτός της κούρσας του τίτλου κατά ένα μεγάλο ποσοστό όντας στο -14 από την κορυφή, όμως η Λέστερ δεν είναι καθόλου διατεθειμένη να πετάξει λευκή πετσέτα και να αφήνει την Λίβερπουλ να... αλωνίζει.

Αυτό το επιβεβαίωσε με τον πλέον δυναμικό τρόπο το απόγευμα της Κυριακής, με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να διαλύει με 4-1 την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ και να πανηγυρίζει την τέταρτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη της και όγδοη συνολικά (αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας), που την έφερε στο -8 από τους κόκκινους και στο +6 από τους πρωταθλητές.

Το ματς ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με τις αλεπούδες να έχουν ευκαιρίες για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερο εύρος στη νίκη τους τους και τον Τζέιμι Βάρντι να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Όχι μόνο για το γεγονός πως πέτυχε τα δύο από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του (τα άλλα δύο οι Ιχεανάτσο και Έβανς) αλλά γιατί έγραψε ιστορία: σκόραρε για 8ο σερί ματς Premier League και έγινε ο πρώτος με τέτοιο μεγάλο σερί μετά τα 11 διαδοχικά ματς που είχε βρει δίχτυα ο ίδιος (!) τη σεζόν 20015-16, ενώ έγινε μόλις ο δεύτερος που σκοράρει σε 8 σερί ματς σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους μετά τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (Ιανουάριος 2002 & Αύγουστος 2003).

Όσον αφορά στα άλλα δύο απογευματινά ματς της Κυριακής, η Νιούκαστλ πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 στο Σεντ Τζέιμσις Παρκ κόντρα στην Σαουθάμπτον με ανατροπή, ενώ τρίποντο με ίδιο σκορ και ανατροπή πήρε και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Κάρου Ρόουντ κόντρα στην Νόριτς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 16ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Έβερτον - Τσέλσι 3-1 (5' Ρισάρλιζον, 49' 84' Κάλβερτ-Λιούιν / 52' Κόβατσιτς)

Μπόρνμουθ - Λίβερπουλ 0-3 (35' Τσάμπερλεϊν, 44' Κεϊτά, 54' Σαλάχ)

Τότεναμ - Μπέρνλι 5-0 (5' 54' Κέιν, 9' Μόουρα, 32' Σον, 74' Σισοκό)

Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας 0-0

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (85' Οταμέντι/23' Ράσφορντ, 29' Μαρσιάλ)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Άστον Βίλα - Λέστερ 1-4 (45+2' Γκρίλις / 20' 75' Βάρντι, 41' Ιχεανάτσο, 49' Έβανς)

Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον 2-1 (68' Σέλβι, 87' Φερνάντες / 52' Ινγκς)

Νόριτς - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-2 (27' Τετέι / 49' Στίβενς, 52' Μπάλντοκ)

Μπράιτον - Γουλβς 2-2 (34' Μοπέ, 36' Πρέπερ / 28' 44' Ζότα)

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ