PREMIER LEAGUE

Premier League: Στην Κίνα δεν μεταδόθηκε το Άρσεναλ - Σίτι εξαιτίας του Οζίλ

Arsenal's Mesut Ozil warms up prior the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester City, at the Emirates Stadium in London, Sunday, Dec. 15, 2019. (AP Photo/Ian Walton)
Arsenal's Mesut Ozil warms up prior the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester City, at the Emirates Stadium in London, Sunday, Dec. 15, 2019. (AP Photo/Ian Walton) AP

Ενα post του Μεσούτ Οζίλ στο Twitter για την μεταχείριση της Κίνας προς τους Ουιγούρους Μουσουλμάνους, έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε η κρατική τηλεόραση της χώρας να μην μεταδώσει την αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Σίτι.

Διπλωματικό επεισόδιο έχει προκαλέσει ένα Tweet του Μεσούτ Οζίλ στις 13/12. Στη συγκεκριμένη δημοσίευση, ο Γερμανός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στη μεταχείριση της Κίνας απέναντι στους Ουιγούρους Μουσουλμάνους. Η Άρσεναλ κράτησε αποστάσεις από την ανάρτηση, αλλά το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Η κινεζική ποδοσφαιρική ομοσπονδία χαρακτήρισε την ανάρτηση "απαράδεκτη", ενώ το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο πήρε την απόφαση να μην μεταδώσει την αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα στη θέση του προαναφερθέντος αγώνα έπαιξε σε επανάληψη το Γουλβς - Τότεναμ.

Πλέον στην Αγγλία τα Μέσα εκφράζουν την ανησυχία τους ως προς το μέλλον της συνεργασίας της Premier League με την κερδοφόρα αγορά της Κίνας. Σε περίπτωση που οι Κινέζοι έπαιρναν την απόφαση να μην αγοράσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων του αγγλικού πρωταθλήματος, τότε η ζημιά θα μετρούσε εκατοντάδες εκατομμύρια χαμένα.

Όσον αφορά, τώρα, στην ανάρτηση του Οζίλ, αυτή δεν έχει κατέβει... Η Άρσεναλ, όπως αναφέραμε παραπάνω, κρατάει αποστάσεις και σε πρώτη φάση ανέφερε πως πρόκειται για προσωπική άποψη του ποδοσφαιριστή.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ