PREMIER LEAGUE

Premier League: Έχασε το τρίποντο στο 94' η Γουλβς

Burnley's Josh Brownhill shoots at goal during the English Premier League soccer match between Burnley and Wolverhampton Wanderers at the Turf Moor stadium in Burnley, England, Wednesday, July 15, 2020. (Paul Ellis/Pool via AP)
Burnley's Josh Brownhill shoots at goal during the English Premier League soccer match between Burnley and Wolverhampton Wanderers at the Turf Moor stadium in Burnley, England, Wednesday, July 15, 2020. (Paul Ellis/Pool via AP) AP

Η Γουλβς ήταν κοντά σε τρίποντο - χρυσάφι απέναντι στη Μπέρνλι, δέχθηκε όμως το γκολ στο 94ο λεπτό και... συμβιβάστηκε με το "Χ". Νίκες για Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι.

Το παιχνίδι του Turf Moor δεν είχε πολλές φάσεις, ούτε ιδιαίτερο θέαμα. Ήταν σκληρό, με ελάχιστες καλές στιγμές για την Μπέρνλι και τη Γουλβς, με τη δεύτερη να ανοίγει το σκορ με τον Χιμένες, αλλά να αφήνει εν τέλει δύο βαθμούς μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γουντ.

Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο ( σ.σ.: ο Ποντένσε ξεκίνησε βασικός, αλλά έγινε αλλαγή στο 70ο λεπτό) πατούσε καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δίχως όμως να έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή με άνεση. Κατάφερε να σκοράρει στο 76ο λεπτό του αγώνα, μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Τραορέ στην αντεπίθεση. Μετά από μικρή περιπέτεια, κι αφού πρώτα το σουτ του Ντόχερτι σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Χιμένες, ο οποίος εκτέλεσε σωστά και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Από εκεί και πέρα, η Μπέρνλι πίεσε περισσότερο, έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 90ο λεπτό, η κεφαλιά του Γουντ (σε κενή εστία) όμως κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρούι Πατρίσιο. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως η Γουλβς θα φύγει νικήτρια από το Turf Moor, ο Ντόχερτι έκανε χέρι σε προσπάθεια να διώξει την μπάλα με το κεφάλι, με τον Μάικ Ντιν να δίνει αμέσως το πέναλτι (η φάση εξετάστηκε επίσης στο VAR). Ο Γουντ βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Ρούι Πατρίσιο, αυτή τη φορά με την μπάλα στα έντεκα βήματα. Αυτή τη φορά δεν λάθεψε, αφού με εντυπωσιακή εκτέλεση πέναλτι "έγραψε" το τελικό 1-1, με τη Γουλβς να πετάει δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη να "τρυπώσει" στην τετράδα, που δίνει το εισιτήριο για το Champions League του 2020/21.

ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕΝΑΜ

Υπόθεση ενός ημιχρόνου ήταν το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπόρνμουθ (2-1). Οι γκολάρες που σημείωσαν ο Νταβίδ Σίλβα με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για την επικράτηση των γηπεδούχων, η οποίοι πάντως αγχώθηκαν στο φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Μπρουκς στο 88' και πίστεψαν -για λίγο- ότι μπορούν να "τσιμπήσουν" τον βαθμό. Δεν απείλησαν όμως επί της ουσίας τον Έντερσον στα λεπτά που απέμεναν.

Τέλος, η Τότεναμ έφυγε νικήτρια από το St. James' Park, χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Κέιν. Ο αρχηγός των "πετεινών" σκόραρε δις (60' και 90'), έφτασε τα 201 γκολ με τη φανέλα της Τότεναμ και έκανε τη διαφορά, στο 1-3 της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο επί της Νιούκαστλ.

ΜΠΕΡΝΛΙ (Ντις): Πόουπ, Πίτερς, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Ταρκόφσκι, Τέιλορ (30' Γκούντμουνσον), Γουέστγουντ, Μπράουνχιλ, Ροντρίγκες (51' Βίντρα), Γουντ, ΜακΝιλ.

ΓΟΥΛΒΣ (Σάντο): Ρούι Πατρίσιο, Μπολί, Κόουντι, Ρούμπεν Βινάγκρε, Μουτίνιο, Σάις, Νέβες, Ποντένσε, Χιμένες, Τραορέ, Ζότα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Οταμέντι, Γουόκρε (46' Γκαρσία), Μεντί, Στόουνς, Νταβίδ Σίλβα, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν (68' Ρόντρι), Μπερνάρντο Σίλβα (46' Στέρλινγκ), Φοντέν, Γκαμπριέλ Χεσούς.

ΜΠΟΝΡΜΟΥΘ (Χόου): Ράμσντεϊλ, Κουκ, Ρίκο, Στέισι, Κέλι, Γκόσλινγκ (70' Κουκ), Στάνισλας (69' Μπρουκς), Λέρμα, Μπίλινγκ, Κινγκ, Σολάνκε (69' Γουίλσον).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (Μπρους): Ντουμπράβκα, Φερνάντες, Σαρ, Κραφτ, Γέντλιν (55' Λασάρο), Σέλβεϊ, Ρίτσι, Μπενταλέμπ, Αλμιρόν, Σεν Μάξιμιν, Γκέιλ (69' Ζοέλιντον).

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μουρίνιο): Λορίς, Αντερβάιρελντ, Οριέ, Ντέιβις, Σάντσεζ, Σισοκό, Λούκας Μόουρα (57' Μπέργκουιν), Γουινκς, Λο Σέλσο (62' Λαμέλα), Σον, Κέιν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

Τρίτη 14 Ιουλίου

Τσέλσι - Νόριτς 1-0 (45+3' Ζιρού)

Τετάρτη 15 Ιουλίου

Μπέρνλι - Γουλβς 1-1 (96' Γουντ - 76' Χιμένες)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπόρνμουθ 2-1 (6' Σίλβα, 39' Χεσούς - 88' Μπρουκς)

Νιούκαστλ - Τότεναμ 1-3 (56' Ρίτσι - 27' Σον, 60' & 90' Κέιν)

Άρσεναλ - Λίβερπουλ (22:15)

Πέμπτη 16 Ιουλίου

Έβερτον - Άστον Βίλα (20:00)

Λέστερ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:15)

Σαουθάμπτον - Μπράιτον

Παρασκευή 17 Ιουλίου

Γουέστ Χαμ - Γουότφορντ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λίβερπουλ 93

2. Μάντσεστερ Σίτι 75

3. Τσέλσι 63

4. Λέστερ 59

5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 59

6. Γουλβς 56

7. Τότεναμ 55

8. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 54

9. Μπέρνλι 51

10. Άρσεναλ 50

11. Έβερτον 45

12. Σάουθαμπτον 45

13. Νιούκαστλ 43

14. Κρίσταλ Πάλας 42

15. Μπράιτον 36

16. Γουέστ Χαμ 34

17. Γουότφορντ 34

18. Μπόρνμουθ 31

19. Άστον Βίλα 30

20. Νόργουιτς 21

Paul Ellis/Pool via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ