PREMIER LEAGUE

Premier League: Πάρτι για ένα ημίχρονο για Λίβερπουλ, 4-0 την Σαουθάμπτον

Liverpool's Mohamed Salah, 2nd right, celebrates with teammates after scoring his sides third goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Southampton at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday, February 1, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Mohamed Salah, 2nd right, celebrates with teammates after scoring his sides third goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Southampton at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday, February 1, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ συνέτριψε με 4-0 την Σαουθάμπτον πετυχαίνοντας όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε ένα ακόμα άλμα για την κατάκτηση της Premier League για πρώτη φορά μετά από το 1990 (VIDEOS).

Δεν έχει αντίπαλο στη φετινή Premier League! Η Σαουθάμπτον ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική στο πρώτο 45λεπτο στο Άνφιλντ όμως στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ ήταν σαρωτική και έφτασε στο ευρύ 4-0 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, για να εκτοξεύσει έτσι τη διαφορά της από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι στους 22 βαθμούς!

Αυτή ήταν η 16η διαδοχική νίκη για τους κόκκινους στο πρωτάθλημα και 20η σερί στην έδρα τους, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να επεκτείνει μάλιστα το αήττητο σερί της στα 42 ματς, έχοντας σε αυτό το διάστημα 32 νίκες και 10 ισοπαλίες.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ έδειξε επηρεασμένη σε κάποιο βαθμό από τα συνεχή παιχνίδια που δίνει εδώ και δύο μήνες και σε συνδυασμό με την πολύ καλή εικόνα της Σαουθάμπτον σε αυτό το διάστημα, το ματς εξελίχτηκε σε ντέρμπι.

Οι παίκτες του Κλοπ είχαν να επιδείξουν μόνο μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, αυτή του 30' που ο ΜακΚάρθι έκανε διπλή απόκρουση σε προσπάθειες των Φαν Ντάικ και Φιρμίνο, ενώ στον αντίποδα οι άγιοι άσκησαν μεγάλη πίεση στους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά και θα μπορούσαν κάλλιστα να προηγηθούν με τον Ινγκς.

Κάπου εκεί όμως, η εικόνα όχι μόνο άλλαξε, αλλά βρήκε την Λίβερπουλ να πατάει το γκάζι και να εξαφανίζεται, με τους παίκτες της να οργιάζουν από τη μέση και μπροστά!

Στο 47' ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν έκανε το 1-0 με συρτό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στο 60' οι κόκκινοι "κλείδωσαν" ουσιαστικά το παιχνίδι, με τον Φιρμίνο να βγάζει ασίστ πάρε-βάλε και τον Χέντερσον να εκτελεί με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η Σαουθάμπτον προσπάθησε στη συνέχεια να βρει ένα γκολ για να ξαναμπεί στο ματς, όμως το δίδυμο Φαν Ντάικ-Γκόμεζ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και της το αρνήθηκαν, για να έρθει ο Μοχάμεντ Σαλάχ να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Στο 72' πήρε ασίστ από τον Χέντερσον για να τσιμπήσει τη μπάλα πάνω από τον ΜακΚάρθι και να γράψει το 3-0 με κοντινό πλασέ ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 4-0 μετά από ασίστ του Φιρμίνο.

Αποτέλεσμα που επέτρεψε στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να φτάσει στους 73 βαθμούς με απολογισμό 24 νίκες και 1 ισοπαλία στα πρώτα 25 ματς πρωταθλήματος και να είναι πλέον στο +22 από την Μάντσεστερ Σίτι και στο +24 από την Λέστερ.

Σημειώνεται πως ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε τα 50 ματς πρωταθλήματος στο Άνφιλντ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, μετρώντας σε αυτό το διάστημα 44 γκολ, 14 ασίστ και μηδέν ήττες!

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ματς, ξεχωρίζει η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Έβερτον (3-2) στην έδρα της Γουότφορντ με γκολ του Γουόλκοτ στο 90', αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 71' η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι (αποβολή Ντελφ), ενώ σημαντικό τρίποντο πήρε και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που επιβλήθηκε 1-0 της Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Λέστερ - Τσέλσι 2-2 (54' Μπαρνς, 64' Τσίλγουελ / 46' 71' Ρίντιγκερ)

Μπόρνμουθ - Άστον Βίλα 2-1 (37' Μπίλινγκ, 44' Ακέ /70' Σαματά)

Κρίσταλ Πάλας - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-1 (58' αυτ. Γκουάιτα)

Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον 4-0 (47' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, 60' Χέντερσον, 72' 90+1' Σαλάχ)

Νιούκαστλ - Νόριτς 0-0

Γουότφορντ - Έβερτον 2-3 (10' Μασίνα, 42' Περέιρα / 45+1' 45+4' Μίνα, 90' Γουόλκοτ)

Γουέστ Χαμ - Μπράιτον 3-3 (30' Ντιόπ, 45+1' 57' Σνόντγκρας / 47' αυτ. Ογκμπόνα, 75' Γκρος, 81' Μάρεϊ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουλβς (19:30)

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

Μπέρνλι - Άρσεναλ (16:00)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ