PREMIER LEAGUE

Premier League: Οι ομάδες ζητούν περιθώριο 10 εκατοστών στο VAR σε περιπτώσεις οφσάιντ

Premier League: Οι ομάδες ζητούν περιθώριο 10 εκατοστών στο VAR σε περιπτώσεις οφσάιντ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των "Times", οι ομάδες της Premier League ζήτησαν από τους Άγγλους αρχιδιαιτητές να μετρούν κανονικά τα γκολ μετά από χρήση VAR αν η απόσταση του εκτεθειμένου επιτιθέμενου από τον προτελευταίο αμυνόμενο είναι μικρότερη των 10 εκατοστών.

Η χρήση του VAR στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Premier League έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις και πολλά σχόλια, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι διαιτητές παραμένουν πιστοί στην απόφασή τους, παρά το γεγονός πως είναι ξεκάθαρο από τα ριπλέι πως έχουν κάνει λάθος.

Παράλληλα, όμως, υπάρχει έντονη δυσφορία για περιπτώσεις οφσάιντ που κρίνονται στα χιλιοστά, με αποτέλεσμα να μην μετρώνται σημαντικά γκολ που αλλάζουν τα δεδομένα ενός αγώνα. Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με ρεπορτάζ των " Times", οι διοικούντες τις αγγλικές ομάδες, ζήτησαν από τους αρχιδιαιτητές της Premier League να μετρούν κανονικά τα γκολ (μετά από χρήση VAR) αν η απόσταση του εκτεθειμένου επιτιθέμενου από τον προτελευταίο αμυνόμενο είναι μικρότερη των 10 εκατοστών.

Ένα αίτημα που είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις, αλλά έχει ως ορίζοντα την επόμενη σεζόν και όχι την εφετινή, αφού δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Θυμίζουμε, επίσης, πως την Πέμπτη (06/02) οι σύλλογοι της Premier League αποφάσισαν να ολοκληρώνεται η θερινή μεταγραφική περίοδος την 1η Σεπτεμβρίου και όχι πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως ίσχυε τα τελευταία δύο χρόνια.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ