ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Οι ομάδες ψηφίζουν για το VAR!

Premier League: Οι ομάδες ψηφίζουν για το VAR!
GARETH FULLER, PA VIA AP

Την τρέχουσα εβδομάδα οι ομάδες της Premier League θα ψηφίσουν σχετικά με το VAR, διότι τα μαζεμένα και σοβαρά λάθη κάνουν επιτακτική την ανάγκη για εισαγωγή του Video Assistant Referee στο -κατά πολλους- κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Το VAR χρησιμοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το περασμένο καλοκαίρι, έχει μπει ήδη σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως το ισπανικό, το ιταλικό, το αγγλικό και το πορτογαλικό, αλλά μέχρι τώρα στην Premier League κρατούσαν... σθεναρή αντίσταση, διατηρώντας τις αμφιβολίες τους.

Δεν το απέρριπταν, αλλά επικρατούσε σκεπτικισμός και η λογική ήταν να τελειοποιηθεί το σύστημα, προτού εφαρμοστεί στην Αγγλία. Έχουν μείνει με το Goal Line Technology για περιπτώσεις τερμάτων που υπάρχει αμφιβολία για το αν πέρασε ή όχι ολόκληρη η μπάλα τη γραμμή του τέρματος και ως εκεί.

Φαίνεται όμως ότι έρχεται άμεσα η απόφαση για το VAR, προκειμένου να το δούμε από τη σεζόν 2019-20 και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα (πιθανότατα την Πέμπτη) θα ψηφιστεί από τις ομάδες. Ο λόγος που επισπεύδεται η διαδικασία, δεν είναι άλλος από τα μαζεμένα λάθη που έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες σε πολλά παιχνίδια και έχουν αλλοιωθεί αποτελέσματα.

Πολλές ομάδες έχουν παράπονα για λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις. Γκολ που μπήκαν και δεν μέτρησαν, οφσάιντ που δεν σφυρίχθηκαν και κατέληξαν σε κάποιο τέρμα, έχουν δημιουργήσει την ανάγκη από τις ομάδες να αποφασίσουν άμεσα για το αν θέλουν ή όχι το VAR. Και όλα δείχνουν ότι η νέα σεζόν θα μας βρει με το Video Assistant Referee στην Premier League.

Για να περάσει η πρόταση, απαιτούνται 14 από τις 20 ομάδες να πουν το "ναι". Τον περασμένο Απρίλιο, είχε αποφασιστεί σε συνάντηση των ομάδων ότι το VAR δεν θα έμπαινε στο φετινό πρωτάθλημα, ώστε να συνεχιστούν τα τεστ και να βελτιωθεί το σύστημα. Μάλιστα, θέλουν να το δουν πρώτα στο Κύπελλο και στο Λιγκ Καπ, ώστε να τσεκάρουν στην πράξη πόσο σωστά μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Μια από τις ομάδες που έχουν πρωτοστατήσει υπέρ του VAR, είναι η Σαουθάμπτον και οι "Άγιοι" ελπίζουν ότι θα υπάρξουν άλλες 13 ψήφοι την προσεχή Πέμπτη (15/11) και το σύστημα θα μπει στην Premier League, ελαχιστοποιώντας τα λάθη και τις διαμαρτυρίες από τις ομάδες. Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν...

Gareth Fuller, PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ