PREMIER LEAGUE

Premier League: Οι ομάδες πληρώνουν 5 εκατ. ευρώ για τα τεστ κορονοϊού

Closed gates at Arsenal's London Colney training ground in London, Friday, March 13, 2020. Arsenal manager Mikel Arteta has tested positive for the coronavirus. It has forced the club to close its training complex, put the entire first-team in self isolation and for its Premier League match against Brighton on Saturday to be postponed. (Bradley Collyer/PA via AP)
Closed gates at Arsenal's London Colney training ground in London, Friday, March 13, 2020. Arsenal manager Mikel Arteta has tested positive for the coronavirus. It has forced the club to close its training complex, put the entire first-team in self isolation and for its Premier League match against Brighton on Saturday to be postponed. (Bradley Collyer/PA via AP) AP

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Telegraph", οι ομάδες της Premier League ήρθαν σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία για τα τεστ για τον κορονοϊό, τα οποία θα γίνουν στους παίκτες και θα κοστίσουν 5.000.000 ευρώ συνολικά.

Σε συμφωνία με την εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ "Prenetics" για τα τεστ για τον κορονοϊό ήρθε η Premier League, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της " Telegraph". Το ρεπορτάζ τις βρετανικής εφημερίδας αναφέρει πως οι ιθύνοντες της Premier League θα κληθούν να πληρώσουν σχεδόν 5.000.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν τα διαγνωστικά τεστ στους ποδοσφαιριστές, αλλά και στο προσωπικό των ομάδων.

Τα τεστ θα πραγματοποιούνται στα Προπονητικά Κέντρα των ομάδων δύο φορές την εβδομάδα και σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα, τότε θα μπαίνει σε καραντίνα μακριά από την υπόλοιπη ομάδα. Οι σύλλογοι κατανόησαν πλήρως πως δεν είναι εφικτό το κόστος των τεστ να το αναλάβει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας. Γι' αυτό το λόγο και συμφώνησαν με ιδιωτική εταιρεία.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στις προπονήσεις, θα διεξάγονται με την παρουσία οχτώ ατόμων, πέντε ποδοσφαιριστών και τριών μελών του τεχνικού επιτελείου. Παράλληλα, τη Δευτέρα (11/05) θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων της Premier League προκειμένου να εγκριθεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος και να καμφθούν οι διαφωνίες των έξι ομάδων που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας για συνέχιση της σεζόν.

Photo Credits: Bradley Collyer/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ