PREMIER LEAGUE

Premier League: Οι οκτώ "τελικοί" για Σίτι - Λίβερπουλ

Premier League: Οι οκτώ "τελικοί" για Σίτι - Λίβερπουλ
AP PHOTO/JON SUPER

Σε δύο μήνες ακριβώς (12/5) θα ανακηρυχθεί η νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας, με Λίβερπουλ και Σίτι να ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη με την κόντρα τους. Δείτε το πρόγραμμα που έχουν ως το φινάλε.

Ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη στο φετινό σούπερ απαιτητικό μαραθώνιο της Premier League; Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα για να γίνει και επίσημα η κορυφαία ομάδα της δεκαετίας στην Αγγλία με τέσσερις κατακτήσεις (έχει πάρει τον τίτλο το 2012, το 2014 και το 2018) ή η Λίβερπούλ του Γιούργκεν Κλοπ για να επιστρέψει στην πολυπόθητη κορυφή μετά από 29 ολόκληρα χρόνια;

Όποια από τις δύο επικρατήσει στο φινάλε αυτό του σκληρού και ανελέητου μπρα ντε φερ, ένα είναι το σίγουρο έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα: για να μάθουμε την τελική νικήτρια θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, την 38η, στις 12 Μαΐου!

Αυτή τη στιγμή, μετά τη συμπλήρωση 30 αγωνιστικών, τα πάντα είναι ρευστά, με τους "πολίτες" να είναι μεν στην κορυφή με 74 βαθμούς αλλά τους "κόκκινους" να είναι σε απόσταση αναπνοής με 73 και να περιμένουν ένα στραβοπάτημα της πρωτοπόρου για να επωφεληθούν.

Το μομέντουμ δείχνει... Σίτι αν λάβει κανείς υπόψη ότι μετράει έξι διαδοχικές νίκες στην Premier League και παράλληλα έχει ανατρέψει το -5 στο οποίο βρέθηκε μετά την ήττα στο Νιούκαστλ (στις 29 Ιανουαρίου), όμως ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά σε αυτό το σούπερ απαιτητικό πρωτάθλημα.

Manchester City's Fernandinho, left, is challenged by Liverpool's Mohamed Salah during their English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at the Ethiad stadium, Manchester England, Thursday, Jan. 3, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Manchester City's Fernandinho, left, is challenged by Liverpool's Mohamed Salah during their English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at the Ethiad stadium, Manchester England, Thursday, Jan. 3, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Και αυτό γιατί ναι μεν η Λίβερπουλ έχει να αντιμετωπίσει (εντός έδρας) τις Τσέλσι και Τότεναμ που μάχονται για την έξοδο στο Champions League, ωστόσο η Σίτι έχει να δώσει -εκτός του εντός έδρας αγώνα με την Τότεναμ- ένα εκτός έδρας παιχνίδι-φωτιά που αν δεν το κερδίσει, μπορεί να της στοιχίσει την πρωτιά.

Αυτό θα γίνει στο "Ολντ Τράφορντ" με την σούπερ φορμαρισμένη -αυτή την περίοδο- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που διεκδικεί και αυτή έξοδο στο νέο Champions League μέσω 4άδας, με τις δύο ομάδες να συγκρούονται στις 24 Απριλίου σε ένα ματς που έχει όλα τα φόντα να μείνει στη μνήμη όλων ως ένα από τα πιο ιστορικά επί εποχής Premier League.

Ποια θα αντέξει; Οι ποδοσφαιρικοί αναλυτές στο Νησί εκτιμούν πως ο τίτλος θα παιχτεί στην τελευταία αγωνιστική, ενώ η αγγλική Daily Mail έβαλε δίπλα στο πρόγραμμα της κάθε ομάδας και... βαθμό επικινδυνότητας που κρύβουν οι 8 αναμετρήσεις που έχουν να δώσουν.

Συμπερασματικά; Let the show begin...

Το πρόγραμμα της πρωτοπόρου Μάντσεστερ Σίτι (σε παρένθεση ο βαθμός επικινδυνότητας για κάθε ματς σύμφωνα με την Daily Mail):

30 Μαρτίου: Φούλαμ - Μάντσεστερ Σίτι (1/5)

6 Απριλίου: Μάντσεστερ Σίτι - Κάρντιφ (2/5)

14 Απριλίου: Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι (3/5)

20 Απριλίου: Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ (4/5)

24 Απριλίου: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι (5/5)

28 Απριλίου: Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι (3/5)

4 Μαΐου: Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ (3/5)

12 Μαΐου: Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι (3/5)

Το πρόγραμμα της δεύτερης Λίβερπουλ (σε παρένθεση ο βαθμός επικινδυνότητας για κάθε ματς σύμφωνα με την Daily Mail):

17 Μαρτίου: Φούλαμ - Λίβερπουλ (1/5)

31 Μαρτίου: Λίβερπουλ - Τότεναμ (4/5)

5 Απριλίου: Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ (3/5)

14 Απριλίου: Λίβερπουλ - Τσέλσι (4/5)

21 Απριλίου: Κάρντιφ - Λίβερπουλ (2/5)

26 Απριλίου: Λίβερπουλ - Χάντερσφιλντ (1/5)

4 Μαΐου: Νιούκαστλ - Λίβερπουλ (4/5)

12 Μαΐου: Λίβερπουλ - Γουλβς (3/5)

Photo Credits: AP Photo/Jon Super

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ