PREMIER LEAGUE

Premier League: Οι 6 αγώνες που θα γίνουν σε ουδέτερη έδρα

Manchester City's Rodri, right, challenges for the ball with Liverpool's Roberto Firmino during the English Community Shield soccer match between Liverpool and Manchester City at Wembley stadium in London, Sunday, Aug. 4, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Manchester City's Rodri, right, challenges for the ball with Liverpool's Roberto Firmino during the English Community Shield soccer match between Liverpool and Manchester City at Wembley stadium in London, Sunday, Aug. 4, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Η βρετανική αστυνομία ζήτησε έξι παιχνίδια της Premier League να διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες για λόγους ασφαλείας, ενώ η Λίβερπουλ αναμένεται να αγωνίζεται μακριά από το Άνφιλντ μέχρι να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Οι ομάδες της Premier League συμφώνησαν να επιστρέψει η δράση στις 17 Ιουνίου (με τα δυο εξ αναβολής παιχνίδια) και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα την 1η Αυγούστου,ωστόσο θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν αρκετές αναμετρήσεις που θεωρούνται υψηλού ρίσκου.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία φοβάται ότι θα υπάρξει συγχρωτισμός έξω απ' τα γήπεδα, αλλά και πλησίον αυτών, με συνέπεια να εξετάζει το ενδεχόμενο έξι αγώνες να διεξαχθούν σε ουδέτερη έδρα. Μάλιστα, η " Daily Mail" αποκαλύπτει σήμερα (29/05) ποια είναι αυτά τα παιχνίδια, αλλά και την απόφαση των αρχών οι αγώνες της Λίβερπουλ να πραγματοποιηθούν μακριά από το Άνφιλντ έως ότου κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Ο λόγος είναι, προφανώς, ο φόβος να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου έξω απ' το γήπεδο προκειμένου να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια. Κάτι που θα έβαζε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφού τα κρούσματα του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. H Λίβερπουλ χρειάζεται ουσιαστικά δύο νίκες για να "κλειδώσει" και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά στα παιχνίδια υψηλού ρίσκου, αυτά είναι το Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ, το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, το Νιούκαστλ - Λίβερπουλ, το Έβερτον - Λίβερπουλ, αλλά κι η αναμέτρηση που θα χαρίσει στη Λίβερπουλ και μαθηματικά τον τίτλο.

Photo Credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ