PREMIER LEAGUE

Premier League: Ο Μίλνερ λύτρωσε την Λίβερπουλ στο 95'!

Liverpool's James Milner celebrates his wining goal with Liverpool's Jordan Henderson during English Premier League soccer match between Liverpool and Leicester City in Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, Oct. 5, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's James Milner celebrates his wining goal with Liverpool's Jordan Henderson during English Premier League soccer match between Liverpool and Leicester City in Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, Oct. 5, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η Λέστερ έφτασε μία ανάσα από το να γίνει η πρώτη ομάδα που θα έκοβε βαθμούς από την Λίβερπουλ, όμως ο Μίλνερ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 95' χάρισε τη νίκη με 2-1 και το 8Χ8 για τους κόκκινους (VIDEOS).

Ένα συγκλονιστικό ποδοσφαιρικο θρίλερ που θα μνημονεύεται για αρκετά χρόνια έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στο "Άνφιλντ", με την Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς να φτάνει την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ στα όριά της και να χρειάζεται ένα γκολ του Τζέιμς Μίλνερ από την άσπρη βούλα για να λυτρώσει τους κόκκινους και να τους χαρίσει το 8Χ8 και την 17η συνεχόμενη νίκη τους στην Premier League (9 πέρυσι και 8 φέτος).

Ο Σαντιό Μανέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο 40' με τέλειο πλασέ μέσα από την περιοχή, ο Μάντισον ισοφάρισε σε 1-1 στο 80' επίσης με δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή, για να μπει το ματς στις καθυστερήσεις και να γραφτεί ιστορία.

Ο Μανέ διεκδίκησε μία χαμένη μπαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής των αλεπούδων και ο Ολμπράιτον τον μάρκαρε αντικανονικά, με τον διαιτητή να δείχνει σωστά την εσχάτη των ποινών και τον Μίλνερ να κάνει το 2-1 στο 95' με εύστοχο πέναλτι, για να εκτοξεύσει τους κόκκινους στο +8 από την Μάντσεστερ Σίτι έχοντας ματς παραπάνω.

Η Λέστερ ταξίδεψε στο Λίβερπουλ με τον αέρα της τρίτης θέσης στη βαθμολογία καθώς και της καλύτερης συγκομιδής (14 βαθμοί) σε σχέση με τη σεζόν της κατάκτησης του τίτλου (είχε 12 βαθμούς μετά τις πρώτες 7 αγωνιστικές το 2015-16) και επιβεβαιώσε στο χορτάρι τη σούπερ φόρμα της αφού ήταν άκρως ανταγωνιστική κόντρα στην πρωτοπόρο της Premier League.

Ουσιαστικά, τη διαφορά υπέρ των κόκκινων στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου την έκανε ο Σαντιό Μανέ που βρήκε δίχτυα στο 40' φτάνοντας τα 50 γκολ σε 100 συμμετοχές του στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας με την Λίβερπουλ. Ο Μίλνερ έβγαλε εκπληκτική κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Λέστερ και ο Σενεγαλέζος βγήκε τετ α τετ με τον Κάσπερ Σμάιχελ, για να τον νικήσει με αψεγιάδιαστο πλασέ με το δεξί και να γράψει το 1-0.

Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στους γηπεδούχους που είχαν 1-2 πολύ καλές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με Σαλάχ και Φιρμίνο, όμως δεν τις αξιοποίησαν και όσο περνούσε η ώρα άρχισαν να χάνουν δυνάμεις (ειδικά μετά το 60', λόγω και της κόπωσης από το ματς με την Ζάλτσμπουργκ), με την Λέστερ να μένει στο παιχνίδι και να περιμένει υπομονετικά την ευκαιρία της.

Αυτή ήρθε δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, με τον Πέρεθ να περνάει τη μπάλα στην πλάτη του Φαν Ντάικ και τον Μάντισον να βρίσκεται σε θέση βολής για να νικήσει τον Άντριαν με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή και να παγώσει το "Άνφιλντ" (1-1).

Η συνέχεια βρήκε το ματς να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί και την Λίβερπουλ να ψάχνει γκολ στο φινάλε, όπως είχε πετύχει και πέρυσι κόντρα σε Έβερτον και Τότεναμ, κάτι που καταφερε στο φινάλε των καθυστερήσεων!

Ο Μανέ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ολμπράιτον και ο Μίλνερ ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι στο 95', για να γράψει το τελικό 2-1 και να χαρίσει στην ομάδα του Κλοπ την όγδοη συνεχόμενη νίκη της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές!

Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχωρίζει αναμφίβολα ο θρίαμβος της Άστον Βίλα με 5-1 στο "Κάροου Ρόουντ" κόντρα στην Νόριτς (πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2008 που οι βίλανς πέτυχαν πέντε γκολ σε εκτός έδρας ματς της Premier League), ενώ η Μπέρνλι νίκησε 1-0 την Έβερτον του Μάρκο Σίλβα και τη βύθισε στην 17η θέση και οι Γουότφορντ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έμειναν χωρίς γκολ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Μπράιτον - Τότεναμ 3-0 (3' Μοπέ, 32' 65' Κόνολι)

Μπέρνλι - Έβερτον 1-0 (72' Χέντρικ)

Λίβερπουλ - Λέστερ 2-1 (40' Μανέ, 90+5' πεν. Μίλνερ / 80' Μάντισον)

Νόριτς - Άστον Βίλα 1-5 (88' Ντρμιτς / 14' 30' Γουέσλι, 49' Γκρίλις, 61' Χούριχεϊν, 83' Λουίζ)

Γουότφορντ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-0

Γουέστ Χαμ - Κρίσταλ Πάλας 1-2 (54' Αλέ / 63' πεν. Φαν Άανχολτ, 87' Αγιού)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου

Άρσεναλ - Μπόρνμουθ (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι - Γουλβς

Σαουθάμπτον - Τσέλσι

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ