ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Ο Φιρμίνο πρώτος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού

Liverpool's Roberto Firmino celebrates after he scores his sides 5th goal and his 3rd from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, England, Saturday, Dec. 29, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Φιρμίνο AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία της Premier League μετά το χατ τρικ κόντρα στην Άρσεναλ το βράδυ του Σαββάτου (29/12).

Ήταν πρωταγωνιστής στην εμφατική (5-1) νίκη της Λίβερπουλ κόντρα στην Άρσεναλ, έχοντας σημειώσει τρία γκολ. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έγινε και ο πρώτος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία της Premier League. Ο διεθνής επιθετικός έφτασε τα 43 και άφησε πίσω του τον συμπατριώτη του Κουτίνιο, που έμεινε στα 41, ώσπου πήρε μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα.

Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας συναντάμε τον Ζουνίνιο με 29 (όλα του τα χρόνια στο Νησί τα πέρασε στη Μίντλεσμπρο) και ακολουθούν δύο εν ενεργεία παίκτες του πρωταθλήματος. Ο Ουίλιαν της Τσέλσι έχει 27 και ο Ζεζούς της Σίτι 23.

Η Λίβερπουλ αγόρασε τον Φιρμίνο τον Ιούλιο του 2015 από τη Χόφενχαϊμ, αντί 41 εκατ. ευρώ. Παλαιότερα ο 27χρονος επιθετικός αγωνίστηκε στην πατρίδα του σε Figueirense και Tombense. Εφέτος σε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει επτά γκολ και τέσσερις ασίστ.

Όσο καιρό αγωνίζεται στους "ρεντς" έχει σημειώσει 59 γκολ σε 171 συμμετοχές. Με τη Χόφενχαϊμ είχε 49 γκολ σε 153 ματς, ενώ στη Figueirense μέτρησε 38 συμμετοχές και 8 τέρματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 5-1: Η ομαδάρα του Κλοπ "σκόρπισε" τους Λονδρέζους!
Κλοπ: "Σχεδόν έκλαψα όταν ο Σαλάχ έδωσε το πέναλτι στον Φιρμίνο"
Λίβερπουλ - Άρσεναλ: Το video της λογομαχίας Παπασταθόπουλου - Φαν Ντάικ

AP Photo/Rui Vieira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ