PREMIER LEAGUE

Premier League: Ο Φιρμίνο έδωσε χρυσό τρίποντο στην Λίβερπουλ στο 85'

Liverpool's Sadio Mane, right, celebrates with Liverpool's Jordan Henderson after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Liverpool at Villa Park in Birmingham, England, Saturday, Nov. 2, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Sadio Mane, right, celebrates with Liverpool's Jordan Henderson after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Liverpool at Villa Park in Birmingham, England, Saturday, Nov. 2, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Λίβερπουλ συνεχίζει την προέλασή της στη φετινή Premier League καθώς επιβλήθηκε 2-1 της Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο με γκολ του Φιρμίνο στο 85'. Ξανά νίκη για Λέστερ, βαθμός στο 95' για Άρσεναλ.

Η ξέφρενη πορεία της Λίβερπουλ στο δρόμο προς το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια συνεχίζεται, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να αποδρά με τρίποντο από το Λονδίνο επικρατώντας 2-1 της σκληροτράχηλης Κρίσταλ Πάλας και να φτάνει στους 37 βαθμούς (οκτώ περισσότερους από την δεύτερη Λέστερ) με απολογισμό 12 νίκες και 1 ισοπαλία μετά από 13 αγωνιστικές.

Οι κόκκινοι παρουσίασαν πολύ άσχημη εικόνα στο πρώτο 45λεπτο κάτι που αποτυπώθηκε από τις μηδέν (!) ευκαιρίες για γκολ που είχαν σε αυτό το διάστημα και θα πρέπει να αισθάνθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί που πήγαν ισόπαλοι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Όχι μόνο γιατί η ομάδα του Λούκα Μιλιβόγειβιτς (βασικός, αγωνίστηκε σε όλο το ματς) ήταν η μόνη που απειλούσε, με τους Κουγιατέ και Κέιχιλ να έχουν καλές φάσεις για γκολ αλλά και επειδή οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 43' αλλά η χαρά τους δεν κράτησε παρά μερικά λεπτά.

Μετά από εκτέλεση φάουλ και λάθος διώξιμο του Βαϊνάλντουμ με το κεφάλι, ο Τόμπκινς δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με το κεφάλι, με το 1-0 όμως να μη γίνεται ποτέ καθώς μετά από χρήση του VAR ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ ελέω επιθετικού φάουλ που είχε προηγηθεί πάνω στον Λόβρεν.

Η πρώτη ευκαιρία της Λίβερπουλ στο ματς σημειώθηκε στο 48', όταν ο Μανέ αστόχησε σε δυνατό σουτ που επιχείρησε, για να έρθει όμως ένα λεπτό αργότερα ο Σενεγαλέζος και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Με το γκολ αυτό μάλιστα έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ που σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος απέναντι στον ίδιο αντίπαλο μετά από τον Μάικλ Όουεν κόντρα στην Νιούκαστλ και τον Λουίς Σουάρες κόντρα στην Νόριτς.

Η Πάλας δεν ήταν πάντως διατεθειμένη να πετάξει λευκή πετσέτα, άσκησε πίεση και στο 82' έφτασε στο 1-1 με εξαιρετικό σουτ του Ζαχά μέσα από την περιοχή, με τον επιθετικό των αετών του Λονδίνου να πανηγυρίζει μάλιστα το πρώτο του γκολ στην Premier League μετά από 14 ματς και 1.245 λεπτά που ήταν άσφαιρος.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν ζημιά στους κόκκινους, που για ένα ακόμα ματς κατάφεραν να χτυπήσουν λίγο πριν το φινάλε στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως θέλουν τον τίτλο της Premier League περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα.

Αυτή τη φορά το τρίποντο της νίκης είχε την υπογραφή του Ρομπέρτο Φιρμίνο, με τον Βραζιλιάνο να εκμεταλλεύεται σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων μετά από εκτέλεση κόρνερ και να νικάει με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής τον Γκουάιτα (1-2).

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Ζαχά ήταν απελπιστικά άστοχος σε ιδανικό τετ α τετ με τον Άλισον, για να μείνει το 2-1 για την ομάδα του Κλοπ (30 σερί ματς πρωταθλήματος αήττητη με απολογισμό 25 νίκες και 5 ισοπαλίες) που την κρατάει στην κορυφή με αέρα οκτώ πόντων από την πλησιέστερη διώκτριά της.

Αυτή είναι η εκπληκτική φέτος Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς που επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Μπράιτον και έφτασε τις έξι συνεχόμενες νίκες, με τις αλεπούδες να έχουν μάλιστα διασφαλίσει την παραμονή τους στη 2η θέση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει η νέα γκέλα της Άρσεναλ, αυτή τη φορά με το 2-2 κόντρα στην Σαουθάμπτον στο Emirates όπου χρειάστηκε γκολ του Λακαζέτ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων για να πάρει τον έναν βαθμό, ενώ εκτός έδρας επιτυχίες πανηγύρισαν οι Γουλβς (2-1 την Μπόρνμουθ), Νόριτς (2-0 την Έβερτον) και Μπέρνλι (3-0 την Γουότφορντ).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Γουέστ Χαμ - Τότεναμ 2-3 (73'Αντόνιο,90+6'Ογκμπόνα /36'Σον,43'Λούκας,49'Κέιν)

Μπόρνμουθ - Γουλβς 1-2 (59' Κουκ / 21' Μουτίνιο, 31' Χιμένες)

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 2-2 (18' 90+5' Λακαζέτ / 8' Ινγκς, 71' Γουόρντ Πρόουζ)

Μπράιτον - Λέστερ 0-2 (64' Πέρεθ, 82' πεν. Βάρντι)

Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 1-2 (82' Ζαχά / 49' Μανέ, 85' Φιρμίνο)

Έβερτον - Νόριτς 0-2 (55' Κάντγουελ, 90+2' Σρμπένι)

Γουότφορντ - Μπέρνλι 0-3 (53' Γουντ, 82' πεν. Μπαρνς, 88' Ταρκόφσκι)

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι (19:30)

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου

Άστον Βίλα - Νιούκαστλ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ