ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Ο Έρικσεν λύτρωσε την Τότεναμ στο 91', τρίποντο με γκολάρα Μιλιβόγεβιτς για την Κρίσταλ Πάλας

Tottenham Hotspur's Christian Eriksen celebrates after scoring his side opening goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Burnley at Wembley stadium in London, Saturday, Dec. 15, 2018. (AP Photo/Matt Dunham)
Tottenham Hotspur's Christian Eriksen celebrates after scoring his side opening goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Burnley at Wembley stadium in London, Saturday, Dec. 15, 2018. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Ένα τέρμα του Έρικσεν στο 91' υπέγραψε το 1-0 της Τότεναμ επί της Μπέρνλι. Με γκολάρα του Μιλιβόγεβιτς η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε με το ίδιο σκορ της Λέστερ. Εξαιρετικό γκολ και από τον Χολέμπας κόντρα στη Κάρντιφ. (video)

Με πέντε αναμετρήσεις το απόγευμα του Σαββάτου (15/12) συνεχίστηκε η 17η αγωνιστική της Premier League. Τρεις μέρες μετά την σπουδαία πρόκριση στους 16 του Champions League (χάρη στο τέρμα του Λούκας Μόουρα στο 85', για το τελικό 1-1 με την Μπαρτσελόνα στο Camp Nou), η Τότεναμ έφτασε κατάφατσα με την γκέλα, καθώς συμπληρώνοντας 90 λεπτά αγώνα ήταν κολλημένη στο 0-0 με την Μπέρνλι.

Όμως σε εκείνο το σημείο ο Χάρι Κέιν είχε την οξυδέρκεια και την ηρεμία να σπάσει τη μπάλα στον Κρίστιαν Έρικσεν και ο Δανός με ένα ξερό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Χαρτ για το 1-0! Τρίποντο με το οποίο οι Spurs κράτησαν τη θέση τους στην τετράδα και μείωσαν στους 5 τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι (η Λίβερπουλ παίζει την Κυριακή το ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ).

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το ματς στο Vicarage Road, όπου η Γουότφορντ με γκολ των Ντεουλοφέου (16'), Χολέμπας (52', με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής) και Κουίνα (68') προηγήθηκε με 3-0 της Κάρντιφ, ωστόσο οι Ουαλοί έκαναν θρίλερ το ματς όταν μείωσαν σε 3-2 (80' Χόιλετ, 82' Ριντ), χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι περισσότερο.

Μια γκολάρα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο 39', στάθηκε αρκετή για να πάρει η Κρίσταλ Πάλας το τρίποντο απέναντι στην Λέστερ. Ο Σέρβος διεθνής χαφ με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής υπέγραψε το τελικό 1-0 για τους Λονδρέζους.

Η Γουλβς συνέχισε την ανοδική της πορεία (τρεις σερί νίκες) κόντρα στην παραπαίουσα Μπόρνμουθ (έκτη ήττα στα επτά τελευταία), κατακτώντας τους τρεις βαθμούς με γκολ των Χιμένες (12') και Καβαλέιρο (94').

Η Νιούκαστλ θριάμβευσε στο... εξάποντο παραμονής, αφού κέρδισε την Χάντερσφιλντ στο Kirklees Stadium, με τον Ροντόν να σκοράρει στο 55' για το τελικό 0-1 στο ματς.

Στο τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας, η Γουέστ Χαμ επιβλήθηκε 2-0 της Φούλαμ στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι βρίσκοντας δύο γκολ στο πρώτο ημίωρο με τους Σνόντγκρας και Αντόνιο, και άφησε την ομάδα του Ρανιέρι στον πάτο της βαθμολογίας και στο -3 από τη γραμμή της σωτηρίας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον 3-1 (22' & 50' Γκαμπριέλ Ζεζούς, 69' Στέρλινγκ / 65' Κάλβερτ-Λιούιν)

Γουότφορντ - Κάρντιφ 3-2 (16' Ντεουλοφέου, 52' Χολέμπας, 68' Κουίνα / 80' Χόιλετ, 82' Ριντ)

Γουλβς - Μπόρνμουθ 2-0 (12' Χιμένες, 94' Καβαλέιρο)

Κρίσταλ Πάλας - Λέστερ 1-0 (39' Μιλιβόγεβιτς)

Τότεναμ - Μπέρνλι 1-0 (91' Έρικσεν)

Χάντερσφιλντ - Νιούκαστλ 0-1 (55' Ροντόν)

Φούλαμ - Γουέστ Χαμ 0-2 (17' Σνόντγκρας, 29' Αντόνιο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Μπράιτον - Τσέλσι 15:30

Σάουθαμπτον - Άρσεναλ 15:30

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 18:00

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

AP Photo/Matt Dunham

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ