PREMIER LEAGUE

Premier League: Νέο σοκ για την Άρσεναλ

Brighton's Adam Webster, center, heads the ball during the English Premier League soccer match between Arsenal and Brighton, at the Emirates Stadium in London, Thursday, Dec. 5, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Brighton's Adam Webster, center, heads the ball during the English Premier League soccer match between Arsenal and Brighton, at the Emirates Stadium in London, Thursday, Dec. 5, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Η Άρσεναλ ηττήθηκε 2-1 από την Μπράιτον στο Λονδίνο και έμεινε για ένατο παιχνίδι χωρίς νίκη ενώ η Νιουκάστλ επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η κατρακύλα της Άρσεναλ συνεχίζεται και αυτή τη φορά η ομάδα του Λονδίνου γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Μπράιτον εντός έδρας στο ματς που έκλεισε τη 15η αγωνιστική της Premier League.

Στο παιχνίδι που είχε προηγηθεί η Νιουκάστλ πέτυχε σπουδαίο διπλό με 2-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η Μπράιτον πήρε το προβάδισμα στο σκορ σε φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ της Άρσεναλ μετά από κόρνερ στο 36'. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γουέμπστερ ο οποίος από κοντά με σουτ έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να ισοφαρίσουν και το κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 50' με ωραία κεφαλιά του Λακαζέτ στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ από τα δεξιά. Η Άρσεναλ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Νταβίντ Λουίζ λίγα λεπτά αργότερα με το γκολ σωστά να ακυρώνεται με τη χρήση του VAR καθώς ο αμυντικός των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η Μπράιτον σόκαρε ξανά το Λονδίνο στο 80' μετά από σέντρα από τα αριστερά και κεφαλιά του Μαουπάι που έγραψε το τελικό 2-1 και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Η Άρσεναλ παρά τις προσπάθειες που έκανε για να ισοφαρίσει δεν τα κατάφερε και τελικά γνώρισε την ήττα.

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Στο ματς που είχε προηγηθεί η Νιουκάστλ πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ανέβηκε στην 11η θέση έχοντας ξεφύγει πέντε πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Σέφιλντ απείλησε πρώτη στο 5' και στο 13' αλλά τα σουτ των γηπεδούχων πέρασαν πάνω από την εστία του γκολκίπερ της Νιουκάστλ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους φάση ε γκολ του Σεντ Μάξιμιν στο 15' με κεφαλιά.

Ο Ντουμπράφκα συνέχισε να βγάζει ότι πήγαινε προς την εστία του σε τρεις περιπτώσεις και στο 70' ο Σέλβεϊ σε μια περίεργη φάση όπου ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR έγινε 2-0. Οι παίκτες των γηπεδούχων διαμαρτύρονται για οφσάιντ του Κάρολ και σταμάτησαν τη φάση αλλά ο αρχηγός των φιλοξενούμενων συνέχισε κανονικά, βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 με το γκολ να μετράει κανονικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας - Μπόρνμουθ 1-0 (76' Σλουπ)

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 1-4 (89' Μπρέιντι / 24' 50' Ζεζούς, 68' Ρόντρι, 87' Μαχρέζ)

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου

Τσέλσι - Άστον Βίλα 2-1 (24' Άμπραχαμ, 48' Μάουντ/ 41' Τρεζεγκέ)

Λέστερ - Γουότφορντ 2-0 (55' Βάρντι, 90+5' Μάντισον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 1-0 (6' Ράσφορντ / 39' Ντέλε Άλι)

Σαουθάμπτον - Νόριτς 2-1 (22' Ινγκς, 43' Μπέρτραντ/ 66' Πούκι)

Γουλβς - Γουέστ Χαμ 2-0 (23' Ντεντόνκερ, 86' Κουτρόνε)

Λίβερπουλ - Έβερτον 5-2 (6'-31' Οριγκί, 17' Σακίρι, 45' Μανέ, 90' Βαϊνάλντουμ / 21' Κιν, 45+3' Ρισάρλιζον)

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 0-2 (15' Σεντ Μάξιμιν, 70' Σέλβεϊ)

Άρσεναλ - Μπράιτον 1-2 (50' Λακαζέτ / 36' Γουέμπστερ, 80' Μαουπάι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπέρνλι - Σίτι 1-4: Εύκολη νίκη με γκολάρες

PHOTO CREDITS: AP Photo

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ