PREMIER LEAGUE

Premier League: Μεγάλη ανατροπή και +6 για την Λίβερπουλ

Liverpool's Mohamed Salah, right, celebrates with his teammate Jordan Henderson after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Oct. 27, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Mohamed Salah, right, celebrates with his teammate Jordan Henderson after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Oct. 27, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Τότεναμ στο Άνφιλντ κάνοντας ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και είναι ξανά στο +6 από την Μάντσεστερ Σίτι. Τριάρα για Γιουνάιτεντ, γκολ για Παπασταθόπουλο (VIDEOS).

Η ξέφρενη πορεία της Λίβερπουλ στην προσπάθειά της να κόψει πρώτη το νήμα στο πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια συνεχίζεται, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να φέρνει τούμπα το ματς με την Τότεναμ στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων μετά τον τελικό του Champions League την 1η Ιουνίου και να πανηγυρίζει νίκη με 2-1 στο "Άνφιλντ" για την 10η αγωνιστική της Premier League, που επανέφερε το +6 απέναντι στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επιβλήθηκε 3-1 της Νόριτς στο "Κάροου Ρόουντ", ισόπαλο 2-2 έληξε το μίνι λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ της Άρσεναλ και της Κρίσταλ Πάλας, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να πετυχαίνει το ένα από τα δύο γκολ των κανονιέρηδων.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Τότεναμ δεν θα περίμενε αυτό το ξεκίνημα της ομάδας του, με τους παίκτες του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να σοκάρουν το Άνφιλντ με τη συμπλήρωση 47 δευτερολέπτων! Ο Σον έκανε το σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Λόβρεν και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Λίβερπουλ, για να πάρει το ριμπάουντ ο Χάρι Κέιν και να νικήσει τον Άλισον με κεφαλιά για το 0-1!

Με αυτό το τέρμα μάλιστα, ο Άγγλος διεθνής επιθετικός έφτασε τα 6 κόντρα στην Λίβερπουλ σε 10 εμφανίσεις του κόντρα στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ενώ έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που σκόραρε για λογαριασμό αντίπαλης ομάδας στο Άνφιλντ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό.

Στο 24' η Τότεναμ είχε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, με το διαγώνιο σουτ του Έρικσεν από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι, για να ακολουθήσει από το 25' μέχρι το 32' ένα συνεχές σφυροκόπημα απο πλευράς Λίβερπουλ και ένα ρεσιτάλ σωτήριων επεμβάσεων του Γκασανίγκα!

Στο 27' ο Αργεντινός τερματοφύλακας έκανε διαδοχικές σπουδαίες αποκρούσεις στα σουτ των Σαλάχ και Φιρμίνο, στο 29' έδιωξε σε κόρνερ καρφωτή κεφαλιά του Φαν Ντάικ και στο 30' είπε όχι σε σουτ-κεραυνό εκτός περιοχής του Αλεξάντερ-Άρνολντ, ενώ στο 31' είδε με ανακούφιση τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του σε επικίνδυνη κεφαλιά του Μανέ.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Λίβερπουλ να πατάει γκάζι από την αρχή και να αγγίζει την ισοφάριση στο 47' με τον Φιρμίνο αλλά ο Γκασανίγκα πρόσθεσε μία ακόμα τεράστια επέμβαση στο ενεργητικό του, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ήταν η Τότεναμ αυτή που έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Σον να αποφεύγει τον Άλισον και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από πλάγια θέση.

Από τη στιγμή όμως που ο Νοτιοκορεάτης δεν έκανε το 2-0 ήρθε άμεσα η... τιμωρία, με τους κόκκινους να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 52', με τον Χέντερσον να βρίσκεται σε θέση βολής μετά από κάθετη μπαλιά του Φαμπίνιο και να νικάει με σουτ με το αριστερό στην κίνηση τον -ανίκητο μέχρι εκείνη τη στιγμή- Γκασανίγκα (1-1).

Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ του αρχηγού της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ για την Premier League μετά τον Δεκέμβριο του 2015, όπου είχε σκοράρει κόντρα στην Γουέστ Μπρομ 1.414 ημέρες πριν! Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να πιέζουν και να απειλούν με τα σουτ του Σαλάχ στο 66' και στο 70', για να έρθει τελικά η ανατροπή στο 75'.

Ο Μανέ κυνήγησε με πάθος τη μπάλα στην περιοχή της Τότεναμ (όπως είχε κάνει και στις καθυστερήσεις του προηγούμενου εντός έδρας αγώνα με την Λέστερ) και κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Οριέ, με τον Σαλάχ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 2-1, φτάνοντας τα 50 γκολ σε 58 εμφανίσεις του στο "Άνφιλντ" με την κόκκινη φανέλα!

Στο τελευταίο τέταρτο η εικόνα πάντως άλλαξε, με την Τότεναμ να παίρνει πλήρως τα ηνία και να βάζει την Λίβερπουλ στα καρέ της κυνηγώντας την ισοφάριση, για να χάσει μάλιστα στο 89' τεράστια ευκαιρία, με το σουτ του Ρόουζ με το δεξί μέσα από την περιοχή να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Το καρδιοχτύπι ωστόσο των φίλων των κόκκινων δεν τελείωσε εκεί, με τους Λονδρέζους να απειλούν άλλες δύο φορές στις καθυστερήσεις και να τους σταματάει ισάριθμες φορές ο Άλισον: πρώτα στο 92' όταν μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Σον λίγο έξω από την περιοχή και ακολούθως στο 94' όταν μπλόκαρε την κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά.

Κάπως έτσι, το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, για να πανηγυρίσει έτσι η Λίβερπουλ τη 12η συνεχόμενη νίκη της στο Άνφιλντ (έφτασε στα 45 ματς το αήττητο σερί της, με απολογισμό 35 νίκες και 10 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα) και να αυξήσει εκ νέου σε έξι βαθμούς τη διαφορά της από τη δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα και πρωταθλήτρια των δύο τελευταιων ετών, Μάντσεστερ Σίτι .

Στο "Κάροου Ρόουντ", ο Τιμ Κρουλ απέκρουσε δύο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο (!), στο 28' του Ράσφορντ και στο 43' του Μαρσιάλ, και είχε αρκετές ακόμα φανταστικές επεμβάσεις, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της Νόριτς, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή εμφάνισή της και να επικρατεί με 3-1 για να πανηγυρίσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στην Premier League μετά τον Φεβρουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Μάρκους Ράσφορντ και Αντονί Μαρσιάλ έγιναν το πρώτο ζευγάρι παικτών που στο ίδιο ματς Premier League σκόραραν και έχασαν πέναλτι ενώ ο Τιμ Κρουλ έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που απέκρουσε δύο πέναλτι σε έναν αγώνα Premier League μετά τον Μάαρτεν Στεκέλεμπουργκ για την Έβερτον κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, τον Οκτώβριο του 2016.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το μίνι λονδρέζικο ντέρμπι στο "Έμιρεϊτς" μεταξύ της Άρσεναλ και της Κρίσταλ Πάλας, με τους κανονιέρηδες να προηγούνται 2-0 πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με σκόρερ τους δύο στόπερ τους, Παπασταθόπουλο (7') και Λουίζ (9') αλλά τους αετούς να παίρνουν το βαθμό της ισοπαλίας με τα γκολ των Μιλιβόγεβιτς με πέναλτι (32') και Αγιού (52').

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχασε μάλιστα την ευκαιρία να γίνει ήρωας για την ομάδα του Ουνάι Έμερι αφού σκόραρε στο 86', όμως το 3-2 δεν κατακυρώθηκε μετά από χρήση του VAR, που έδειξε επιθετικό φάουλ του Τσέιμπερς μέσα στη μεγάλη περιοχή της Πάλας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

Σαουθάμπτον - Λέστερ 0-9 (10' Τσίλγουελ, 17' Τίλεμανς, 19', 39', 57' Πέρεθ, 45', 58', πεν. 90'+3' Βάρντι, 85' Μάντισον)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα 3-0 (46'Στέρλινγκ,65'Ντε Μπράινε,70' Γκιουντογκάν)

Μπράιτον - Έβερτον 3-2 (15' Γκρος, 80' Μοπέ, 90+4' αυτ. Ντιν / 20' Γουέμπστερ, 74' Κάλβερτ-Λιούιν)

Γουότφορντ - Μπόρνμουθ 0-0

Γουέστ Χαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1 (44' Σνόντγκρας / 69' Μουσέ)

Μπέρνλι - Τσέλσι 0-4 (21', 45', 55' Πούλισιτς, 58' Ουίλιαν)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Νιούκαστλ - Γουλβς 1-1 (37' Λάσελς / 73' Ότο)

Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας 2-2 (7' Παπασταθόπουλος, 9' Λουίζ / 32' πεν. Μιλιβόγεβιτς, 52' Αγιού)

Λίβερπουλ - Τότεναμ 2-1 (52' Χέντερσον, 75' πεν. Σαλάχ / 1' Κέιν)

Νόριτς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (88' Ερνάντες / 21' ΜακΤόμινεϊ, 30' Ράσφορντ, 73' Μαρσιάλ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ