PREMIER LEAGUE

Premier League: Μαύρο στις μεταδόσεις από την κινεζική τηλεόραση

A TV cameraman watches into the camera prior to the start of the English Premier League soccer match between Norwich City and Southampton at Carrow Road in Norwich, England, Friday, June 19, 2020. The English Premier League resumes Wednesday after its three-month suspension because of the coronavirus outbreak. (AP Photo/ Richard Heathcote/Pool)
A TV cameraman watches into the camera prior to the start of the English Premier League soccer match between Norwich City and Southampton at Carrow Road in Norwich, England, Friday, June 19, 2020. The English Premier League resumes Wednesday after its three-month suspension because of the coronavirus outbreak. (AP Photo/ Richard Heathcote/Pool) AP

Η Κίνα αποφάσισε να διακόψει τις μεταδόσεις της Premier League σε μία κίνηση που είναι συνέχεια πολιτικής έντασης ανάμεσα σε Πεκίνο, Λονδίνο και Ουάσινγκτον.

Σε μία σημαντική κίνηση προχώρησε η Κίνα κλείνοντας την πόρτα στην Premier League και αποκλείοντάς την από μία μεγάλη και κερδοφόρα αγορά.

Συγκρεκριμένα η κινεζική κρατική τηλεόραση, CCTV-5, αποφάσισε να διακόψει τη μετάδοση των παιχνιδιών του αγγλικού πρωταθλήματος αρχής γενομένης από την αναμέτρηση ανάμεσα στην Λίβερπουλ - Τσέλσι. Αντί το ματς της στέψης της πρωταθλήτριας, η CCTV έδειξε σε επανάληψη το Γαλλία - Δανία από το Euro 2016.

Μάλιστα, οι κινέζικοι χορηγοί στο αγγλικό πρωτάθλημα, όπως και οι Κινέζοι ιδιοκτήτες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Αυτή η κίνηση έρχεται να κουμπώσει με την γενικότερη πολιτική ένταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο Πεκίνο και το Λονδίνο με την Ουάσινγκτον.

Παρόμοιο σκηνικό έχει δημιουργηθεί και στο NBA. Αφορμή ήταν η στάση του GM των Rockets, Ντάριλ Μόρει, να στηρίξει το Χονγκ Κονγκ. Έτσι, η κινεζική κυβέρνηση εκνευρίστηκε και αποφάσισε να σταματήσει να μεταδίσει τα παιχνίδια του NBA. Η κινεζική αγορά είναι σημαντική για τη Λίγκα, αφού δίνει 4 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο στο πρωτάθλημα. Μόνο τη φετινή σεζόν το NBA έχασε 2 δισεκατομμύρια από αυτό το πάγωμα των σχέσεων.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ