PREMIER LEAGUE

Premier League: Κυνηγάει ιστορικό ρεκόρ η Μάντσεστερ Σίτι

Manchester City's Sergio Aguero, right, shoots and scores the opening goal of the game during their English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at the Ethiad stadium, Manchester England, Thursday, Jan. 3, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Manchester City's Sergio Aguero, right, shoots and scores the opening goal of the game during their English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at the Ethiad stadium, Manchester England, Thursday, Jan. 3, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται κοντά στο να γράψει ιστορία και να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά της, κάτι που είχε πετύχει τελευταία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009.

Η κούρσα μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντστεστερ Σίτι για την κατάκτηση της Premier League σπάει καρδιές. Οι "κόκκινοι" κέρδισαν την Κάρντιφ και παραμένουν πρώτοι, ενώ οι "πολίτες" προσπέρασαν το εμπόδιο της Τότεναμ και με έναν αγώνα λιγότερο θα τα δώσουν όλα, για να αναρριχηθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ απέναντι στη Γιουνάιτεντ.

Εάν τελικά η Μάντσεστερ Σίτι κατακτήσει το πρωτάθλημα θα καταφέρει να κάνει το "repeat" για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μάλιστα, η επίδοση αυτή δεν αποτελεί πρωτοτυπία στο αγγλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πάει να πετύχει κάτι ακόμη πιο σπουδαίο και να καταρρίψει το επίτευγμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη σεζόν 93/94.

Συγκεκριμένα, οι "Κόκκινοι Διάβολοι" το 93/94, όταν είχαν υπερασπισθεί το τίτλο της προηγούμενης σεζόν, συγκέντρωσαν 92 πόντους, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ συγκομιδής βαθμών ομάδας που υπερασπίζεται τα σκήπτρα της. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ξανακερδίσει δύο φορές συνεχόμενα το πρωτάθλημα της Premier League τη σεζόν 2008/2009, χωρίς βέβαια να καταφέρει να σπάσει το φράγμα των 92 πόντων.

Premier League: Κυνηγάει ιστορικό ρεκόρ η Μάντσεστερ Σίτι

Πίνακας κατάταξης συγκομιδής βαθμών ομάδων που υπερασπίζονται το πρωτάθλημα από το BBC

Η Μάντσεστερ Σίτι μετράει 86 πόντους και με τέσσερα παιχνίδια να της απομένουν απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπέρνλι, Λέστερ και Μπράιτον μπορεί να συγκεντρώσει 98 βαθμούς και να σπάσει το ρεκόρ που κρατάει μέχρι στιγμής η συμπολίτισσα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η βαθμολογία μετά τη νίκη της Λίβερπουλ στο Κάρντιφ
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ