PREMIER LEAGUE

Premier League: Ξανά στην κορυφή η Λίβερπουλ, ήττα-σοκ για Άρσεναλ

Liverpool's Mohamed Salah and Cardiff City's Bruno Ecuele Manga, right, battle for the ball during the English Premier League soccer match at The Cardiff City Stadium, Cardiff, Wales, Sunday April 21, 2019. (David Davies/PA via AP)
Liverpool's Mohamed Salah and Cardiff City's Bruno Ecuele Manga, right, battle for the ball during the English Premier League soccer match at The Cardiff City Stadium, Cardiff, Wales, Sunday April 21, 2019. (David Davies/PA via AP) DAVID DAVIES/PA VIA AP

Η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 εκτός έδρας της Κάρντιφ και άφησε δύο βαθμούς πίσω την Μάντσεστερ Σίτι στη μάχη της κορυφής. Εκτός έδρας θρίαμβος της Κρίσταλ Πάλας, 3-2 την Άρσεναλ (VIDEOS).

Και το θρίλερ στην κορυφή καλά κρατεί! Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 στο Κάρντιφ της ομώνυμης ομάδας για την 35η αγωνιστική της Premier League και άφησε πίσω δύο βαθμούς την Σίτι (οι πρωταθλητές έχουν ματς λιγότερο), με τους 88 πόντους να αποτελούν μάλιστα την κορυφαία βαθμολογική επίδοση στην ιστορία των "κόκκινων".

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ δεν έπιασαν υψηλή απόδοση παρόλα αυτά είχαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες να σκοράρουν, με τον Φιρμίνο στο 22' να είναι άστοχος σε μοναδικό τετ α τετ με τον Έθεριτζ και τον Σαλάχ στο 35' να βλέπει το πλασέ του να αποκρούεται με το πόδι από τον κίπερ της Κάρντιφ.

Ωστόσο, όπως συνέβη στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια της στην Premier League όπου πήρε το τρίποντο με νικητήριο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έτσι και τώρα η Λίβερπουλ "καθάρισε" στο δεύτερο 45λεπτο.

Η φάση που άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι έγινε στο 57': ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Βαϊνάλντουμ με άπιαστο σουτ στην κίνηση με το δεξί έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Έθεριτζ.

Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο γκολ που πετυχαίνει ο Ολλανδός σε εκτός έδρας ματς στην Premier League είτε με τη φανέλα της Νιούκαστλ είτε της Λίβερπουλ (αντίθετα έχει 19 γκολ σε εντός έδρας παιχνίδια) ενώ από την πλευρά του ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε την 8η ασίστ του στο φετινό πρωτάθλημα!

Στο 65' ο Μόρισον έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει για την Κάρντιφ, με την κεφαλιά του μέσα από τη μικρή περιοχή μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία (μετά από εκτέλεση κόρνερ και άστοχη έξοδο του Άλισον) να στέλνει τη μπάλα άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του και δέκα λεπτά πριν το φινάλε.

Τότε, τράβηξε επανειλημμένα μέσα στην περιοχή τον Σαλάχ μέχρι να τον ρίξει στο έδαφος, ο διαιτητής έδειξε σωστά την άσπρη βούλα και ο Μίλνερ ευστόχησε για να γράψει το τελικό 2-0, που επιτρέπει στους "κόκκινους" να ελπίζουν βάσιμα στον τίτλο.

Φυσικά, "όλα τα λεφτά" είναι το ντέρμπι της Μεγάλης Τετάρτης μεταξύ της Γιουνάιτεντ και της Σίτι στο "Ολντ Τράφορντ", όπου η Λίβερπουλ θέλει να μη νικήσει η ομάδα του Γκουαρδιόλα για να έρθει πιο κοντά στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1990!

ΚΑΡΝΤΙΦ: Έθεριτζ, Πελτιέ, Μόρισον, Εκουέλε, Μπένετ, Γκούναρσον, Χόιλετ (83' Μέρφι), Καμαράσα, Ρολς (79' Μπακούνα), Μέντεζ-Λενγκ, Νιάς (67' Ζοχόρ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (86' Γκόμεζ), Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (71' Φαμπίνιο (75' Μίλνερ)), Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ

Την ίδια ώρα με το Κάρντιφ-Λίβερπουλ διεξαγόταν στο "Emirates" το μίνι λονδρέζικο ντέρμπι μεταξύ της Άρσεναλ και της Κρίσταλ Πάλας, που έφερε αποτέλεσμα-βόμβα, με την ομάδα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς (βασικός, αγωνίστηκε σε όλο το ματς) να επικρατεί με 3-2 και να αφήνει τους "κανονιέρηδες" να βράζουν στο ζουμί τους στα τρία τελευταία ματς στην προσπάθεια που κάνουν για έξοδο στο Champions League.

Οι Μπεντεκέ, Ζαχά και ΜακΆρθουρ ήταν οι σκόρερ για τους "αετούς", ενώ από πλευράς "κανονιέρηδων" βρήκαν δίχτυα οι Εζίλ και Ομπαμεαγιάνγκ, με τον Μαυροπάνο να βρίσκεται στο αρχικο σχήμα για δεύτερο διαδοχικό ματς αλλά να αποχωρεί στο 46' δίνοντας τη θέση του στον Ιγουόμπι.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μαυροπάνος (46' Ιγουόμπι), Τζένκινσον (46' Μέιτλαντ-Νάιλς), Γκεντουζί, Ελνενί (68' Τορέιρα), Κολάσινατς, Εζίλ, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουάιτα, Γουόρντ, Κέλι, Νταν, Βαν-Μπισάκα, ΜακΆρτουρ, Μιλιβόγεβιτς, Κουγιατέ, Μάιερ (80' Τάουνσεντ), Ζαχά, Μπεντεκέ (78' Τζόρνταν Αγιού)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 20 Απριλίου

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 1-0(5' Φόντεν)

Γουέστ Χαμ - Λέστερ 2-2 (37' Αντόνιο, 82' Πέρεθ / 67' Βάρντι, 92' Μπερνς)

Γουλβς - Μπράιτον 0-0

Μπόρνμουθ - Φούλαμ 0-1 (53' πεν. Μίτροβιτς)

Χάντερσφιλντ - Γουότφορντ 1-2 (93' Γκραντ / 5', 80' Ντεουλοφέου)

Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον 3-1 (27' 31' 86' Αγιόθε Πέρεθ / 59' Λεμινά)

Κυριακή 21 Απριλίου

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0 (3' Ρισάρλιζον, 28' Σίγκουρντσον, 56' Ντιν, 64' Γουόλκοτ)

Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας 2-3 (47' Εζίλ, 77' Ομπαμεγιάνγκ / 17' Μπεντεκέ, 61' Ζαχά, 69' ΜακΆρθουρ)

Κάρντιφ - Λίβερπουλ 0-2 (57' Βαϊνάλντουμ, 81' πεν. Μίλνερ)

Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου

Τσέλσι - Μπέρνλι (22:00)

Photo Credits: David Davies/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Συντριβή και το "σεντόνι" γλιστρά (VIDEO)
Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 1-0: Με Φόντεν στην κορυφή (VIDEO)
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ