PREMIER LEAGUE

Premier League: "Η οικονομία του ποδοσφαίρου δεν είναι βιώσιμη χωρίς τον κόσμο"

Players warm up ahead of the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester United at Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Friday, June 19, 2020. (AP Photo/Matt Childs, Pool)
Players warm up ahead of the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Manchester United at Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Friday, June 19, 2020. (AP Photo/Matt Childs, Pool) AP PHOTO/MATT CHILDS, POOL

Η Premier League εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε την απογοήτευσή της για την αναβολή εφαρμογής του πλάνου της επιστροφής του κόσμου στις κερκίδες.

Οι φίλοι της Premier League, όπως δήλωσε ο βρετανός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Μάικλ Γκόουβ, δεν θα επιστρέψουν στα γήπεδα την 1η Οκτωβρίου, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της διοργανώτριας Αρχής, η οποία δηλώνει απογοητευμένη γι' αυτή την εξέλιξη. Παράλληλα, εκφράζει την πεποίθησή της ότι ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια.

Την ίδια ώρα, η Premier League κάνει λόγο για τεράστια οικονομική ζημιά, με τις ομάδες να έχουν υποστεί απώλειες 700 εκατομμυρίων λιρών μόνο από την περσινή σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Premier League:

"H Premier League λαμβάνει υπόψιν την σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης και ενώ η υγεία του έθνους πρέπει να παραμείνει η προτεραιότητα όλων, είμαστε απογοητευμένοι που η ασφαλής επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα έχει αναβληθεί.

Η Premier League είναι σίγουρη ότι, μέσω κατευθυντήριων γραμμών σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και χάρη στην ύπαρξη ενός κώδικα συμπεριφοράς που αναπτύχθηκε με επιστημονικούς εμπειρογνώμονες και συμφωνήθηκε με την Κυβέρνηση, οι οπαδοί στα γήπεδα θα είναι εξίσου ασφαλείς ή ακόμα πιο ασφαλείς από οποιαδήποτε άλλη δημόσια δραστηριότητα που επιτρέπεται.

Αυτό είναι ήδη εμφανές σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο χωρίς τους φιλάθλους και η οικονομία του ποδοσφαίρου δεν είναι βιώσιμη χωρίς αυτούς.

Την περασμένη σεζόν, οι σύλλογοι της Premier League υπέστησαν απώλειες 700 εκατομμυρίων λιρών και τώρα το εθνικό μας παιχνίδι χάνει πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες κάθε μήνα. Αυτό αρχίζει να έχει καταστροφικό αντίκτυπο στις ομάδες και τις κοινότητές τους.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι σύλλογοι της Premier League, χρησιμοποιώντας καινοτόμους τρόπους για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες, θα φέρουν ξανά έσοδα, όπως και την διατήρηση των συμφωνιών αλληλεγγύης, των τρεχουσών φορολογικών συνεισφορών και την οικονομική στήριξη στις τοπικές και την εθνική οικονομία.

Ενώ υπάρχει μία παύση στην ημερομηνία επιστροφής των θεατών στους αθλητικούς χώρους, η Premier League και τα σωματεία μας δεν θα επιβραδύνουν τις προετοιμασίες για την δημιουργία ασφαλών περιβαλλόντων.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα το συντομότερο δυνατό".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ