PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Νιούκαστλ σόκαρε την Τότεναμ στο Λονδίνο

Newcastle's Joelinton, right, celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Newcastle United at Tottenham Hotspur Stadium in London, Sunday, Aug. 25, 2019.(AP Photo/Frank Augstein)
Newcastle's Joelinton, right, celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Newcastle United at Tottenham Hotspur Stadium in London, Sunday, Aug. 25, 2019.(AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Νιούκαστλ πέτυχε τεράστια εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Τότεναμ και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας τους Λονδρέζους στην πρώτη τους ήττα (VIDEO).

Σοκ στο Λονδίνο για την Τότεναμ! Μία εβδομάδα μετά την παλικαρίσια ισοπαλία (2-2) που απέσπασε στο Μάντσεστερ κόντρα στην πρωταθλήτρια Σίτι η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο υπέστη εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Νιούκαστλ για την 3η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του αγγλικού Βορρά να παίρνει το τρίποντο με γκολ του Ζοέλιντον στο 27' και να κατακτά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Όπως και στο ματς με την Άστον Βίλα στην πρεμιέρα, η Τότεναμ άργησε να μπει στο πνεύμα του αγώνα και στο δεύτερο φετινό εντός έδρας παιχνίδι της και η Νιούκαστλ την τιμώρησε. Οι παίκτες του Στιβ Μπρους απείλησαν πρώτοι στο 24' με το δυνατό σουτ του Λόνγκσταφ μέσα από την περιοχή (μετά από πάσα του Ζοέλιντον) που απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο Λορίς, για να ανοίξουν το σκορ τρία λεπτά αργότερα.

Ο Άτσου έβγαλε εξαιρετική ασίστ για τον Ζοέλιντον που βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή απέναντι στον Λορίς και με ψύχραιμο αριστερό πλασέ νίκησε τον Γάλλο κίπερ, για να γράψει το 1-0 με το πρώτο του γκολ στην Αγγλία και να γίνει μόλις ο τρίτος Βραζιλιάνος που σκοράρει για τις "καρακάξες" στην Premier League.

Τα "σπιρούνια" άρχισαν να ανεβάζουν στροφές μετά το 30' και να κλείνουν την Νιούκαστλ στα καρέ της όμως η ισοφάριση δεν ήρθε πριν την ανάπαυλα, με τον Ντουμπράβκα να αντιδράει θετικά στο σουτ του Σον στο 32ο λεπτό και τον Λούκας Μόουρα να μη βρίσκει στόχο στο 34'.

Όσοι περίμεναν στο δεύτερο ημίχρονο να έρθει η αντεπίθεση από πλευράς Τότεναμ διαψεύστηκαν παταγωδώς, με την Νιούκαστλ να κλείνεται στην περιοχή της για να υπερασπιστεί το 1-0 και να αμύνεται υποδειγματικά, με τους παίκτες του Ποτσετίνο να εμφανίζονται χωρίς ρυθμό και ιδέες στην επίθεση και να μπλοκάρονται από τις "καρακάξες".

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη μεγάλη φάση της Τότεναμ σε αυτό το διάστημα ήρθε στο 81', με τον Μόουρα να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με σουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο διαιτητής Ντιν δεν έδωσε το πέναλτι που ζήτησαν οι Λονδρέζοι σε μαρκάρισμα του Λάσελς στον Κέιν μετά από χρήση του VAR.

Το φινάλε βρήκε τους Λονδρέζους να πιέζουν και να έχουν ένα καλό σουτ με τον Έρικσεν στο 91' (απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντουμπράβκα), χωρίς όμως κάτι περισσότερο, με αποτέλεσμα η Νιούκαστλ να κρατήσει το πολύτιμο 1-0 και να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη φετινή Premier League.

Όσον αφορά στο άλλο ματς που διεξαγόταν παράλληλα με αυτό στο Λονδίνο, Γουλβς και Μπέρνλι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο "Μολινό", με τους φιλοξενούμενους να κρατούν τη νίκη στα χέρια τους από το γκολ του Μπαρνς στο 13' (έφτασε τα 13 στην Premier League μέσα στο 2019) αλλά τους "λύκους" να σώζουν την παρτίδα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χιμένες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 23 Αυγούστου

Άστον Βίλα - Έβερτον 2-0 (22' Γουέσλι, 90+5' Ελ Γκαζί)

Σάββατο 24 Αυγούστου

Νόριτς - Τσέλσι 2-3 (6' Κάντουελ, 31' Πούκι / 3', 68' Άμπραχαμ, 17' Μάουντ)

Μπράιτον - Σαουθάμπτον 0-2 (55' Τζενέπο, 90' Ρέντμοντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 1-2 (89' Τζέιμς / 32' Αγιού, 93' Βαν Άανχολτ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-2 (62' ΜακΜπέρνι / 38' Βάρντι, 70' Μπαρνς)

Γουότφορντ - Γουέστ Χαμ 1-3 (17' Γκρέι / 3' Νομπλ, 64', 73' Χάλερ)

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 3-1 (41' Ματίπ, 49' πεν. 58' Ματίπ / 85' Τορέιρα)

Κυριακή 25 Αυγούστου

Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (45+3' Γουίλσον / 15' 64' Αγκουέρο, 43' Στέρλινγκ)

Τότεναμ - Νιούκαστλ 0-1 (27' Ζοέλιντον)

Γουλβς - Μπέρνλι 1-1 (90+7' πεν. Χιμένες / 13' Μπαρνς)

Photo Credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ