PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Λίβερπουλ "καθάρισε" με Μανέ-Φιρμίνο, σόου Πούκι για την Νόριτς

Liverpool's Roberto Firmino, centre, celebrates scoring his side's second goal of the game with teammates, during the English Premier League soccer match between Everton and Watford, at Goodison Park, in Liverpool, England,  Saturday, Aug. 17, 2019. (Ian Hodgson/PA via AP)
Liverpool's Roberto Firmino, centre, celebrates scoring his side's second goal of the game with teammates, during the English Premier League soccer match between Everton and Watford, at Goodison Park, in Liverpool, England, Saturday, Aug. 17, 2019. (Ian Hodgson/PA via AP) IAN HODGSON/PA VIA AP

Η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σαουθάμπτον επικρατώντας με σκορ 2-1 και πήρε τη δεύτερη νίκη της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Premier League. Εκπληκτικός Πούκι, χατ-τρικ για την Νόριτς κόντρα στην Νιούκαστλ (VIDEOS).

Λίγες ώρες μετά το 2-1 της Άρσεναλ επί της Μπέρνλι που την έφερε στην κορυφή, ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να κάνει το 2Χ2 στην φετινή Premier League, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να βρίσκει αντίσταση από την Σαουθάμπτον αλλά να βρίσκει τον τρόπο να πάρει το πολύτιμο τρίποντο, πανηγυρίζοντας νίκη με 2-1 στο "Σεντ Μέρις".

Οι Μανέ και Φιρμίνο ήταν οι χρυσοί σκόρερ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με τους "αγίους" να μειώνουν λίγο πριν το φινάλε με τον πρώην παίκτη των "κόκκινων" Ινγκς αλλά να μην καταφέρνουν να αποφύγουν την ήττα από την πρωταθλήτρια Ευρώπης αρχίζοντας έτσι την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα με δύο ήττες.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ παρουσίασε πολύ άσχημη εικόνα, δέχτηκε αρκετή πίεση από την Σαουθάμπτον και θα μπορούσε να βρεθεί και πίσω στο σκορ αν ο Αντριάν δεν απέκρουσε ενστικτωδώς στο 21' την κεφαλιά του Γιοσίντα και στο 38' ο Άνταμς σημάδευε την εστία με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Όχι όμως δεν δέχτηκαν γκολ οι "κόκκινοι" αλλά το βρήκαν κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Σαντιό Μανέ. Ο Σενεγαλέζος πήρε τη μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με σουτ-κεραυνό με το δεξί την έστειλε να καρφωθεί ψηλά στην αριστερή γωνία του Γκαν για το 1-0.

Το εκπληκτικό αυτό γκολ είχε ως αποτέλεσμα να μεταμορφωθεί η Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο, με την υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης να παίρνει τα ηνία, να έχει σωρεία καλών ευκαιριών και τελικά να βρίσκει και δεύτερο γκολ στο 71' μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και δυνατό συρτό σουτ του Φιρμίνο.

Στη συνέχεια είχε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, ωστόσο στο 83' η Σαουθάμπτον ξαναμπήκε στο ματς από το πουθενά, με τον Αντριάν να προσπαθεί να διώξει τη μπάλα και εκείνη να χτυπάει στο σώμα του Ινγκς για να καταλήξει στα δίχτυα (1-2).

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με την Σαουθάμπτον να πιέζει για την ισοφάριση και την Λίβερπουλ να προσπαθεί να κρατήσει το 2-1, κάτι που πέτυχε και έτσι έκανε το 2Χ2 πριν το σπουδαίο ραντεβού της με την Άρσεναλ το ερχόμενο Σάββατο (24/8) για την τρίτη αγωνιστική.

ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΠΟΥΚΙ, ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Από τα υπόλοιπα ματς της ημέρας, ξεχωρίζει αναμφίβολα το 3-1 της Νόριτς επί της Νιούκαστλ, με τους νεοφώτιστους να θριαμβεύουν χάρη στο κρεσέντο του Τεέμου Πούκι που σημείωσε χατ-τρικ και έχει να καμαρώνει για το γεγονός πως έχει πετύχει όλα τα γκολ των "καναρινιών" στο φετινό πρωτάθλημα (είχε σκοράρει και στην ήττα της πρεμιέρας με 4-1 από την Λίβερπουλ).

Όχι μόνο αυτό όμως καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που σκοράρει τέσσερα γκολ στις δύο πρώτες του συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Σημειώνεται πως ο Πούκι θα είναι αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στον αγώνα της "γαλανόλευκης" με την Φινλανδία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τα προκριματικά του Euro 2020 ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους με αρκετές ελληνικές ομάδες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 17 Αυγούστου

Άρσεναλ - Μπέρνλι 2-1 (13' Λακαζέτ, 64' Ομπαμεγιάνγκ / 43' Μπαρνς)

Άστον Βίλα - Μπόρνμουθ 1-2 (71' Λουίζ / 2' πεν. Κινγκ, 12' Γουίλσον)

Μπράιτον - Γουέστ Χαμ 1-1 (65' Τροσάρντ / 61' Χαβιέρ Ερνάντες)

Έβερτον - Γουότφορντ 1-0 (10' Μπέρναρντ)

Νόριτς - Νιούκαστλ 3-1 (32' 63' 75' Πούκι / 90+3' Σέλβι)

Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ 1-2 (83' Ινγκς / 45+1' Μανέ, 71' Φιρμίνο)

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ (19:30)

Κυριακή 18 Αυγούστου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας (16:00)

Τσέλσι - Λέστερ (18:30)

Δευτέρα 19 Αυγούστου

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Photo Credits: Ap Photo

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ