PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Λέστερ ξέρανε την Έβερτον στο 94', νέα γκέλα για Γιουνάιτεντ

Leicester's James Maddison, left, celebrates with teammate Leicester's Jamie Vardy after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Leicester City and Arsenal at the King Power Stadium in Leicester, England, Saturday, Nov. 9, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Leicester's James Maddison, left, celebrates with teammate Leicester's Jamie Vardy after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Leicester City and Arsenal at the King Power Stadium in Leicester, England, Saturday, Nov. 9, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Με γκολ του Ιχεανάτσο στο 94' η Λέστερ νίκησε 2-1 την Έβερτον με ανατροπή και ανέβηκε μόνη στη 2η θέση, στο +3 από την Μάντσεστερ Σίτι. Νέα γκέλα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2-2 με την Άστον Βίλα (VIDEOS).

Η Λέστερ συνεχίζει την εκπληκτική φετινή πορεία της και τον Δεκέμβριο, με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να πανηγυρίζει την έβδομη σερί νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις με το 2-1 επί της Έβερτον και να ανεβαίνει στη 2η θέση της βαθμολογίας, στο -8 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και στο +3 από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Το τρίποντο μάλιστα αυτό κατακτήθηκε με μία τεράστια ανατροπή από πλευράς των αλεπούδων, καθώς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με καρφωτή κεφαλιά του Ρισάρλιζον στο 23', πήραν το τρίποντο με αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος.

Ο Τζέιμι Βάρντι έκανε το 1-1 στο 68' με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή (ασίστ ο Ιχεανάτσο) σκοράροντας για έκτη σερί αγωνιστική στο πρωτάθλημα ενώ εκείνος που απογείωσε το κοινό στο King Power Stadium ήταν ο Κελέτσι Ιχεανάτσο στο 94'.

Ο Νιγηριανός επιθετικός εκτέλεσε με άψογο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Πίκφορντ και έκανε το 2-1, με τον βοηθό διαιτητή να σηκώνει το σημαιάκι για να ακυρώσει το γκολ ως οφσάιντ αλλά αυτό τελικά να μετράει μετά από χρήση του VAR και να υπογράφει τη μεγάλη νίκη-ανατροπή της Λέστερ.

Η ήττα μάλιστα αυτή για την Έβερτον φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Μάρκο Σίλβα, με τα ζαχαρωτά να βρίσκονται μόλις δύο πόντους πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού (17οι) και να ετοιμάζονται για το σπουδαίο τοπικό ντέρμπι με την Λίβερπουλ την ερχόμενη Τετάρτη στο Άνφιλντ.

Στο Ολντ Τράφορντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε πάση θυσία θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Άστον Βίλα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την ισοπαλία με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την ηττα από την Αστάνα, όμως μπόρεσε να πάρει μόνο το βαθμό της ισοπαλίας που την άφησε στην 9η θέση.

Οι βίλανς άνοιξαν το σκορ στο 11' με εκπληκτικό σουτ που άφησε άγαλμα τον Ντε Χέα, με την Γιουνάιτεντ από την πλευρά της να μην αποδίδει καλό ποδόσφαιρο αλλά να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης στο 42' μετά από κεφαλιά του Ράσφορντ, με το γκολ να χρεώνεται αρχικά στον φορ των κόκκινων διαβόλων αλλά λίγο αργότερα να πιστώνεται ως αυτογκόλ στον κίπερ των φιλοξενουμένων, Χίτον.

Στο 62' ο Λίντελοφ ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του με κοντινή κεφαλιά, όμως η χαρά της Γιουνάιτεντ δεν κράτησε για πολύ, με την Βίλα να ισοφαρίζει 112 δευτερόλεπτα αργότερα με τον Μινγκς και να φεύγει με έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-2 (25' Βίλεμς, 88' Σέλβι / 22' Στέρλινγκ, 82' Ντε Μπράινε)

Μπέρνλι - Κρίσταλ Πάλας 0-2 (45+2' Ζαχά, 78' Σλουπ)

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ 0-1 (48' Κρέσγουελ)

Λίβερπουλ - Μπράιτον 2-1 (18' 24' Φαν Ντάικ / 79' Ντανκ)

Τότεναμ - Μπόρνμουθ 3-2 (21' 50' Άλι, 69' Σισοκό / 73' 90+6' Γουίλσον)

Σαουθάμπτον - Γουότφορντ 2-1 (78' Ινγκς, 83' Γουόρντ Πρόουζ / 24' Σαρ)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Νόριτς - Άρσεναλ 2-2 (21' Πούκι, 45+2' Κάντγουελ / 29' πεν. 57' Ομπαμεγιάνγκ)

Γουλβς - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1 (64' Ντόχερτι / 2' Μουσέτ)

Λέστερ - Έβερτον 2-1 (68' Βάρντι, 90+4' Ιχεανάτσο / 23' Ρισάρλιζον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα 2-2 (42' αυτ. Χίτον, 64' Λίντελοφ / 11' Γκρίλις, 66' Μινγκς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Κόλλησε και βλέπει με κυάλια την κορυφή
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ