PREMIER LEAGUE

Premier League: Εκτόξευση για Λίβερπουλ, στο +11 από Σίτι και Λέστερ

Liverpool's Virgil van Dijk celebrates after scoring during the English Premier League soccer match between Liverpool and Brighton at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday, Nov. 30, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Virgil van Dijk celebrates after scoring during the English Premier League soccer match between Liverpool and Brighton at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday, Nov. 30, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Αν και καρδιοχτύπησε στο φινάλε όπου έπαιζε με 10 παίκτες, η Λίβερπουλ πήρε χρυσή νίκη με 2-1 επί της Μπράιτον στο Άνφιλντ και άφησε 11 βαθμούς πίσω τις Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι (VIDEOS).

Δεν ήταν καλή για 60 ολόκληρα λεπτά, έμεινε με 10 παίκτες για σχεδόν 15 λεπτά ελέω κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Άλισον και δέχτηκε ασφυκτική πίεση από τη αντίπαλό της στο φινάλε.

Παρόλα αυτά η Λίβερπουλ στάθηκε όρθια: επιβλήθηκε 2-1 της Μπράιτον στο Άνφιλντ, πανηγύρισε την 13η νίκη της στις πρώτες 14 αγωνιστικές της Premier League και απέκτησε διψήφια βαθμολογική διαφορά τόσο από την Μάντσεστερ Σίτι ( έφερε εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Νιούκαστλ στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής) όσο και από την Λέστερ (αγωνίζεται εντός έδρας με την Έβερτον την Κυριακή).

Η Λίβερπουλ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία της στο 16' με το δυνατό σουτ του Φιρμίνο (απέκρουσε με το δεξί χέρι ο Ράιαν), για να ανοίξει το σκορ δύο λεπτά αργότερα: ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ από τα δεξιά και ο Φαν Ντάικ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, για να γράψει το 1-0 με άπιαστη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής!

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους παίκτες του Κλοπ που έχασαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Φιρμίνο και Μανέ στο 20' και στο 21' αντίστοιχα (σπουδαίες επεμβάσεις και στις δύο περιπτώσεις από τον κίπερ της Μπράιτον) και το 2-0 ήρθε αναπόφευκτα ως προϊόν της ασφυκτικής πίεσής τους, πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Φαν Ντάικ νίκησε εκ νέου κατά κράτος τους αμυντικούς των γλάρων, για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο 24' με εξαιρετική κεφαλιά. Με το γκολ αυτό μάλιστα, ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ έφτασε τις 17 ασίστ στην Premier League από την αρχή της περασμένης σεζόν, τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη σε αυτό το διάστημα.

Μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου η απόδοση της Λίβερπουλ έπεσε κατακόρυφα και θα μπορούσε να το πληρώσει, με την Μπράιτον να έχει 2 καλές στιγμές μέχρι το φινάλε του 45λεπτου αλλά να μη βρίσκει δίχτυα.

Ο Άλισον είπε όχι στον Πρέπερ στο 36', αποκρούοντας σε κόρνερ το δυνατό διαγώνιο σουτ του από το ύψος της περιοχής ενώ στο 37' ο Ντανκ βρέθηκε σε ένα μοναδικό τετ α τετ με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι με σουτ από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του ματς έμοιαζε με αυτήν από το 30' και έπειτα, με τους παίκτες του Κλοπ να μην βγάζουν ορμή και επιθετικότητα και να βγάζουν σημάδια κόπωσης και τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν ευκαιρία για να απειλήσουν.

Liverpool's Sadio Mane, right, fights for the ball against Brighton's Davy Proepper during the English Premier League soccer match between Liverpool and Brighton at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday, Nov. 30, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Sadio Mane, right, fights for the ball against Brighton's Davy Proepper during the English Premier League soccer match between Liverpool and Brighton at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday, Nov. 30, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Το έκαναν στο 54' με τη γυριστή κεφαλιά του Ντανκ από το ύψος της μικρής περιοχής (ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι) αλλά και στο 62' με το σουτ του Κόνολι που μπλόκαρε ο Άλισον, για να βάλουν τελικά φωτιά στο ματς πριν αυτό μπει στην τελική του ευθεία.

Στο 77' ο Άλισον βγήκε έξω από την περιοχή του και σταμάτησε τη μπάλα με το δεξί του χέρι στο πλασέ του Τροσάρντ για να αντικρίσει την απευθείας κόκκινη κάρτα του Μάρτιν Άτκινσον και στη θέση του μπήκε ο Άντριαν (αντί του Τσάμπερλεϊν) που δέχτηκε γκολ ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο!

Και αυτό γιατί την ώρα που έδινε οδηγίες στους συμπαίκτες του για το στήσιμο του τείχους, ο Ντανκ εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ πιάνοντας στον ύπνο τον Ισπανό και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας των κόκκινων στο 79' (2-1).

Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική, με την Μπράιτον να πιέζει έχοντας την κατοχή και τους παίκτες του Κλοπ να αμύνονται την περισσότερη ώρα πίσω από τη μπάλα, με τον Άντριαν να κάνει πάντως δύο σημαντικές αποκρούσεις και να κρατάει το πολύτιμο 2-1 για την ομάδα του.

Μαζί και ένα χρυσό τρίποντο, που επέτρεψε στους κόκκινους να ανοίξουν ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική ψαλίδα από την πρωταθλήτρια Σίτι (στο +11 πλέον) και να κάνουν ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στο δρόμο προς το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια.

Σημειώνεται πως η Λίβερπουλ πανηγύρισε την 8η σερί νίκη της επί της Μπράιτον σε όλες τις διοργανώσεις και την 14η σερί εντός έδρας νίκη της στην Premier League, ενώ έμεινε αήττητη για 31ο διαδοχικό ματς στην Premier League (26 νίκες - 5 ισοπαλίες ο απολογισμός της) ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των 31 αγώνων χωρίς ήττα από τον Μάιο του 1987 μέχρι τον Μάρτιο του 1988.

Όσον αφορά στα άλλα τρία ματς που διεξήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, η Τότεναμ συνέχισε το νικηφόρο σερί της με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο αφού έκαμψε με 3-2 την αντίσταση της Μπόρνμουθ και έκανε το "3 στα 3" υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου μετά τις επιτυχίες κόντρα σε Γουέστ Χαμ (3-2 εκτός έδρας) και Ολυμπιακό (4-2 εντός έδρας).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα σπιρούνια ο Ντέλι Άλι που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του (η αμέσως προηγούμενη φορά που είχε σκοράρει δις σε ματς της Premier League ήταν τον Απρίλιο του 2018 απέναντι στην Τσέλσι) και δείχνει αναγεννημένος μετά την έλευση του special one στο σύλλογο του Βορείου Λονδίνου.

Στο Στάμφορντ Μπριτζ, η Τσέλσι ηττήθηκε με 1-0 από την Γουέστ Χαμ στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι και έφυγε για δεύτερο διαδοχικό ματς χωρίς βαθμούς στο σακούλι της (μετά την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Μάντσεστερ Σίτι) ενώ η Κρίσταλ Πάλας πέρασε νικηφόρα από το Τερφ Μουρ επικρατώντας 2-0 της Μπέρνλι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-2 (25' Βίλεμς, 88' Σέλβι / 22' Στέρλινγκ, 82' Ντε Μπράινε)

Μπέρνλι - Κρίσταλ Πάλας 0-2 (45+2' Ζαχά, 78' Σλουπ)

Τσέλσι - Γουέστ Χαμ 0-1 (48' Κρέσγουελ)

Λίβερπουλ - Μπράιτον 2-1 (18' 24' Φαν Ντάικ / 79' Ντανκ)

Τότεναμ - Μπόρνμουθ 3-2 (21' 50' Άλι, 69' Σισοκό / 73' 90+6' Γουίλσον)

Σαουθάμπτον - Γουότφορντ 2-1 (78' Ινγκς, 83' Γουόρντ Πρόουζ / 24' Σαρ)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Νόριτς - Άρσεναλ (16:00)

Γουλβς - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Λέστερ - Έβερτον (18:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Κόλλησε και βλέπει με κυάλια την κορυφή
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ