PREMIER LEAGUE

Premier League: Απόδραση με δυο γκολ και σωρεία ευκαιριών η Σίτι

Manchester City's David Silva celebrates after scoring his side second goal during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Manchester City at Selhurst Park in London, England, Saturday, Oct. 19, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's David Silva celebrates after scoring his side second goal during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Manchester City at Selhurst Park in London, England, Saturday, Oct. 19, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

H Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-0 εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας χάρη στα γκολ των Γκαμπριέλ Ζεζούς, Νταβίντ Σίλβα στο πρώτο ημίχρονο και συνεχίζει στο κυνήγι της Λίβερπουλ. Πολλές ευκαιρίες και δύο δοκάρια η ομάδα του Μάντσεστερ, ένα η ομάδα του Λονδίνου. (VIDEO)

Στο κυνήγι της Λίβερπουλ - η οποία έχει την Κυριακή το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - συνεχίζει η Σίτι. Φιλοξενήθηκε στο Σέλχαρστ Παρκ του Λονδίνου από την Κρίσταλ Πάλας και πέρασε με 2-0, αφήνοντας πίσω την εντός έδρας ήττα από τη Γουλβς.



Σίγουρα πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Οι πολίτες καθάρισαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά. Κι όμως είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να διευρύνουν το σκορ της επικράτησής τους.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος είχε την ασίστ στο δεύτερο γκολ, βρέθηκε σε θέση για γκολ τέσσερις φορές και τις σπατάλησε και τις τέσσερις. Δύο δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι, ένα οι γηπεδούχοι.

O Πεπ Γκουαρδιόλα είναι τον Γκαμπριέλ Ζεζούς ν' ανοίγει το σκορ στο 39ο λεπτό. Ήταν η πολύ όμορφη σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα από αριστερά, ο Βραζιλιάνος τρύπωσε στο κέντρο της περιοχής των γηπεδούχων, έκανε την κεφαλιά, η μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Χένεσι κι έπειτα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το 50ό γκολ του Γκαμπριέλ Ζεζούς με τη φανέλα της ομάδας του Μάντσεστερ.

Ύστερα από δυο λεπτά (41ο) ο Νταβίντ Σίλβα διεύρυνε το προβάδισμα. Ήταν η ωραία αντεπίθεση της Σίτι, η μπάλα έφθασε στον Μεντί, εκείνος άφησε στον Στέρλινγκ, ο οποίος έσκαψε και ο Ισπανός με το αριστερό εντός περιοχής νίκησε τον Χένεσι.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει 13 γκολ 7 ασίστ σε 16 ματς την τρέχουσας σεζόν με τη φανέλα της Σίτι και της εθνικής Αγγλίας. Στο 51' υποδέχθηκε την μπάλα μετά την επιμονή του Γκαμπριέλ Ζεζούς, αλλά το σουτ που έκανε με το δεξί εντός περιοχής σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Το δεύτερο δοκάρι για τους πρωταθλητές Αγγλίας ήλθε στο 81' και ήταν οριζόντιο από την κεφαλιά του Ντε Μπράινε μετά το γύρισμα του Γκιουντογάν. Είχε ένα δοκάρι και η Πάλας, παρεμβλήθηκε ανάμεσα στα δύο της Σίτι. Ο Μπεντεκέ έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Έβερτον - Γουέστ Χαμ 2-0 (17' Μπερνάρντ, 90+2' Σίγκουρντσον)

Άστον Βίλα - Μπράιτον 2-1 (45+1' Γκρίλις, 90+4' Τάργκετ / 21' Γουέμπστερ)

Γουλβς - Σαουθάμπτον 1-1 (61' πεν. Ραούλ Χιμένες / 53' Ίνγκς)

Λέστερ - Μπέρνλι 2-1 (45' Βάρντι, 74' Τίλεμανς / 26' Γουντ)

Μπόρνμουθ - Νόριτς 0-0

Τότεναμ - Γουότφορντ 1-1 (86' Ντέλε Άλι / 6' Ντουκουρέ)

Τσέλσι - Νιούκαστλ 1-0 (73' Αλόνσο)

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (39' Γκαμπριέλ Ζεζούς, 41' Νταβίντ Σίλβα)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ (18:30)

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ (22:00)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ