PREMIER LEAGUE

Ο Μπερμπάτοφ στη λίστα με τους θεαματικοτερους παίκτες στην Premier League

Ο Μπερμπάτοφ στη λίστα με τους θεαματικοτερους παίκτες στην Premier League
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

H Daily Mail επέλεξε τους 50 πιο θεαματικούς παίκτες που έχουν εμφανιστεί στα αγγλικά γήπεδα επί εποχής Premier League, με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να είναι στην 5η θέση! 24ος ο Πογιέτ.

Οι συντάκτες της αγγλικής εφημερίδας "Daily Mail" παρουσίασαν τους 50 -κατά την αποψή τους- θεαματικότερους ποδοσφαιριστές στην εποχή της Premier League ( "παίκτες που κέρδισαν τις καρδιές των οπαδών και για τους οποίους θα αγόραζες εισιτήριο για να τους δεις από κοντά", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά) και σε αυτή την ξεχωριστή λίστα αναδύει και άρωμα... Ελλάδας με τέσσερις παρουσίες.

Το μεγάλο καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, βρίσκεται στην καθόλα τιμητική 5η θέση, έχοντας μπροστά τους μόνο τους Μπέργκαμπ, Λε Τισιέ, Τζόλα και Καντονά ενώ μέσα στην 50άδα συναντάμε και δύο παίκτες που έχουν σχέση με την... ΑΕΚ.

Ο πρώτος είναι ο νυν τεχνικός της Ένωσης, Γκουστάβο Πογιέτ, που καταλαμβάνει την 24η θέση της λίστας ενώ στην 37η συναντάμε τον άλλοτε παίκτη των "κιτρινόμαυρων", Έιντουρ Γκούντγιονσεν.

Η τετράδα συμπληρώνεται με τον Λοράν Ρομπέρ, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του τη σεζόν 2008-09 φορώντας τη φανέλα της ΑΕΛ.

Ο Μπερμπάτοφ στη λίστα με τους θεαματικοτερους παίκτες στην Premier League

"Keep calm and pass me the ball ("Μείνετε ψύχραιμοι και δώστε μου τη μπάλα") ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω του T-shirt που φορούσε ο Μπερμπάτοφ μετά από γκολ του με τη Φούλαμ τον Δεκέμβριο του 2012. Μπορεί εκείνη την εποχή ο Βούλγαρος να ήταν μακριά από τις καλύτερες στιγμές του στα αγγλικά γήπεδα αλλά εξακολουθούσε να ξεχωρίζει.

Έχοντας ένα μοναδικό στιλ, ήταν συνήθως ένα ή δύο βήματα μπροστά από όσους ήταν γύρω του, είτε συμπαίκτες είτε αντιπάλους. Η Premier League θα ήταν καλύτερο μέρος με περισσότερους όπως αυτός", αναφέρει το εν λόγω μέσο για τον "Μπέρμπα", ενώ ως μαγική στιγμή του αναφέρει ένα εντυπωσιακό γκολ του με την Τότεναμ τον Μάιο του 2007 με το οποίο καταδίκασε μάλιστα την Τσάρλτον σε υποβιβασμό.

Ο Μπερμπάτοφ στη λίστα με τους θεαματικοτερους παίκτες στην Premier League
© MAIL ON SUNDAY

Οσον αφορά στον νυν προπονητή της ΑΕΚ, Γκους Πογέτ, η "Daily Mail" ξεχωρίζει ένα γκολ του με τη φανέλα της Τσέλσι με μονοκόμματο σουτ μετά από προσπάθεια του Τζόλα, ενώ για τον Ουρουγουανό πρώην μέσο αναφέρει: "Ένα από τα εξωτικά ξένα προϊόντα της Τσέλσι στη δεκαετία του '90, ο Πογέτ ήταν ένας επιτελικός μέσος που το ύψος και το βάδισμά του δεν τον εμπόδισε να γίνει ένας από τους πιο κομψούς παίκτες στην κορυφαια κατηγορία. Ο ταλαντούχος Ουρουγουανός ήξερε να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση στην κατάλληλη στιγμή και ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Αγγλία με 54 γκολ πρωταθλήματος σε 145 ματς που ξεκίνησε βασικός".

Οι 50 θεαματικότεροι παίκτες της Premier League σύμφωνα με τη Daily Mail:

50. Κριστόφ Ντουγκαρί

49 . Ντέκο

48. Μαρκ Βίντουκα

47. Γιούρι Τζορκαέφ

46. Ρίο Φέρντιναντ

45. Φαουστίνο Ασπρίγια

44. Λοράν Ρομπέρ

43. Στίβεν Πιένααρ

42. Τουνγκάι Κερίμογλου

41. Πολ Μέρσον

40. Τζον Στόουνς

39. Κρις Γουόντλ

38. Σάντι Καθόρλα

37. Έιντουρ Γκούντγιονσεν

36. Στιβ ΜακΜάναμαν

35. Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ

34. Φιλίπ Αλμπέρ

33. Μουστάφα Χατζί

32. Σεσκ Φάμπρεγας

31. Αντρέι Καντσέλσκις

30. Ρομπέρτ Πιρές

29. Λούκα Μόντριτς

28. Τσάμπι Αλόνσο

27. Χάρι Κιούελ

26. Τέντι Σέριγχαμ

25. Τόμας Ροσίτσκι

24. Γκους Πογέτ

23. Χατέμ Μπεν Αρφά

22. Γκάρεθ Μπέιλ

21. Ζουνίνιο

20. Γουέιν Ρούνεϊ

19. Εντέν Αζάρ

18. Ρομπίνιο

17. Ντέιβιντ Μπέκαμ

16. Μεσούτ Εζίλ

15. Τζο Κόουλ

14. Νταβίντ Ζινολά

13. Πάολο Ντι Κάνιο

12. Γιόργκι Κικλάντζε

11. Τζέι-Τζέι Οκότσα

10. Πολ Σκόουλς

9. Λουίς Σουάρες

8. Ράιαν Γκιγκς

7. Κριστιάνο Ρονάλντο

6. Τιερί Ανρί

5. Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

4. Ερίκ Καντονά

3. Τζανφράνκο Τζόλα

2. Ματ Λε Τισιέ

1. Ντένις Μπέργκαμπ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ