PREMIER LEAGUE

Ο Μουρίνιο "κάρφωσε" τον Κλοπ για τον Φαν Ντάικ

Manchester United manager Jose Mourinho reacts after the final whistle during the English Premier League soccer match between Manchester United and Brighton at Old Trafford, in Manchester, England, Saturday, Nov.  25, 2017.  (Martin Rickett/PA via AP)
Manchester United manager Jose Mourinho reacts after the final whistle during the English Premier League soccer match between Manchester United and Brighton at Old Trafford, in Manchester, England, Saturday, Nov. 25, 2017. (Martin Rickett/PA via AP) AP

Ο Κλοπ έκανε τον Φαν Ντάικ την πλέον ακριβή μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία και ο Μουρίνιο δεν έχασε την ευκαιρία να "καρφώσει" τον Γερμανό τεχνικό, καθώς δεν ξέχασε τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2016 για τον Πογκμπά.

Η Λίβερπουλ ξόδεψε περισσότερα από 70 εκατ. λίρες για να πείσει την Σάουθαμπτον να συναινέσει στην μεταγραφή του Βίρτζιλ φαν Ντάικ και ο Ολλανδός στόπερ πέρασε στην ιστορία ως η πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού παίκτη.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο... παραμόνευε στη γωνία και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Γνωστός για την "μνήμη καμήλας" που διαθέτει, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ξέχασε τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Γιούργκεν Κλοπ το 2016 αναφορικά με την μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (90 εκατ. λίρες) και βρήκε την ιδανική στιγμή να "καρφώσει" τον Γερμανό τεχνικό.

"Άλλοι σύλλογοι μπορούν να ξοδέψουν περισσότερο χρήμα και να μαζέψουν παίκτες top επιπέδου, ναι. Αλλά αν φέρεις έναν παίκτη με 100 εκατ. και τραυματιστεί, τότε αυτά τα χρήματα καταλήγουν στα σκουπίδια. Αν είμαι αναγκασμένος να κινηθώ διαφορετικά;

Στην πραγματικότητα θέλω να το κάνω διαφορετικά. Θα το έκανα διαφορετικά ακόμη κι αν είχα τη δυνατότητα να ξοδέψω τόσα χρήματα. Θέλω ένα ξεχωριστό ομαδικό πνεύμα. Όχι γιατί πιστεύω ότι είναι αναγκαίο, αλλά γιατί έτσι το θέλω.

Την ημέρα που το ποδόσφαιρο θα είναι αυτό, θα πάψω να κάνω αυτή τη δουλειά. Γιατί το παιχνίδι αφορά την ομαδικότητα", είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά ο Κλοπ στην είδηση της απόκτησης του Πογκμπά από την Γιουνάιτεντ έναντι 90 εκατ. λιρών.

Liverpool's manager Juergen Klopp, right, hugs Manchester United's manager Jose Mourinho ahead of the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at Anfield stadium in Liverpool, England, Monday, Oct. 17, 2016. (AP Photo/Dave Thompson)
Liverpool's manager Juergen Klopp, right, hugs Manchester United's manager Jose Mourinho ahead of the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at Anfield stadium in Liverpool, England, Monday, Oct. 17, 2016. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Όταν λοιπόν ο Μουρίνιο ρωτήθηκε για την κίνηση της Λίβερπουλ με τον Φαν Ντάικ, είδε μια ευκαιρία να του παρουσιάζεται και δεν την άφησε να πέσει κάτω...

"Νομίζω ότι αυτός που πρέπει να μιλήσει για αυτή την μεταγραφή με έναν συγκεκριμένο τρόπο είναι ο Γιούργκεν και αν ήμουν κάποιος από εσάς, θα τον ρωτούσα για τα σχόλια του πριν από ένα χρόνο", ήταν το "καρφί" του Πορτογάλου τεχνικού που δεν έμεινε εκεί.

"Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ είναι ο πιο ακριβός αμυντικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Είναι καλύτερος από τον Πάολο Μαλντίνι, τον Τζουζέπε Μπέργκομι ή τον Ρίο Φέρντιναντ; Δεν μπορείς να πεις κάτι τέτοιο, απλά αυτοί είναι οι νόμοι της αγοράς και είτε πληρώνεις, είτε δεν πληρώνεις.

Αν πληρώσεις, προφανώς και διαθέτεις έναν τρελό πακτωλό χρημάτων. Αλλά αν δεν πληρώσεις, τότε δεν παίρνεις τον παίκτη. Είναι τόσο απλό. Επομένως δεν θα κριτικάρω καθόλου την κίνηση της Λίβερπουλ, αφού έτσι έχουν τα πράγματα. Όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού στη Λίβερπουλ κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν και εγώ δεν είμαι αυτός που είναι σε θέση να σχολιάσει τις πράξεις τους.

Η πραγματικότητα είναι πως αν πιστεύουν ότι ο παίκτης είναι ο κατάλληλος για εκείνους και όντως τον θέλουν, τότε ή πληρώνουν αυτό το ποσό ή δεν τον παίρνουν. Γιατί έτσι είναι η αγορά αυτή την εποχή. Επομένως όταν συγκρίνουμε τα ποσά που ξοδεύουν μάνατζερ και ομάδες, δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για τις διαφορετικές πραγματικότητες".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΝ ΝΤΑΪΚ

Έχοντας κριτικάρει στο παρελθόν μεταγραφές που κινήθηκαν σε τέτοια νούμερα, ο Γιούργκεν Κλοπ κλήθηκε να εξηγήσει την αλλαγή φιλοσοφίας του στη μεταγραφική πολιτική που συνήθως ακολουθεί.

Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι δεν περίμεναν τον Ζοζέ Μουρίνιο για να απευθύνουν αυτή την ερώτηση στον Γερμανό τεχνικό, αφού... ψοφάνε για τέτοιου είδους ίντριγκα.

"Δεν είναι ωραίο, αλλά αυτή είναι η αγορά, αυτός είναι ο κόσμος. Και πρέπει να προσαρμοστούμε", παραδέχθηκε ο Κλοπ και συνέχισε:

"Είμαι έκπληκτος από τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα τα δύο τελευταία χρόνια, έγιναν μεγάλες αλλαγές. Ειδικά στους τελευταίους έξι μήνες διαφοροποιήθηκαν σχεδόν τα πάντα και εμείς ως σύλλογος δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό.

Φυσικά κανένας σύλλογος από μόνος του δεν θα μπορούσε να το κάνει, αλλά πολλά κλαμπ μαζί μπορούν και θα το κάνουμε στο μέλλον. Η αγορά πάντα διαμορφώνεται ανάλογα με την ανάγκη και τις ευκαιρίες.

Όταν θες να υπογράψεις έναν παίκτη, το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι είναι η τιμή του για να είμαι ειλικρινής. Όχι γιατί μου αρέσει να σκορπάω χρήματα γύρω γύρω, αλλά γιατί σκέφτομαι αποκλειστικά τον παίκτη. Έρχεται η στιγμή που μαθαίνεις την τιμή και μετά είτε την δέχεσαι, είτε όχι.

Liverpool's head coach Juergen Klopp, right, reacts as Manchester United's manager Jose Mourinho watches the games behind him during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Jan. 15, 2017. (AP Photo/Dave Thompson)
Liverpool's head coach Juergen Klopp, right, reacts as Manchester United's manager Jose Mourinho watches the games behind him during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Jan. 15, 2017. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Είναι μεγάλες οι αλλαγές στο ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Έτσι είναι. Άλλαξε και αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι μεταγραφές θα είναι τώρα σε αυτή την κατηγορία. Είναι το ίδιο όπως και πριν.

Πριν από μισό χρόνο, νομίζω, έγινε μια μεγάλη μεταγραφή επιθετικού παίκτη και τώρα έγινε μια μεγάλη μεταγραφή για έναν αμυντικό παίκτη", κατέληξε ο τεχνικός της Λίβερπουλ.

Photo credits: Martin Rickett/PA via AP, AP Photo/Dave Thompson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία ο Φαν Ντάικ!
ΜακΓκίνες: "Έτσι ανακάλυψα τον Φαν Ντάικ"
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ