PREMIER LEAGUE

Ο κορονοϊός οδηγεί τους παίκτες από τα αποδυτήρια στις σουίτες

Ο κορονοϊός οδηγεί τους παίκτες από τα αποδυτήρια στις σουίτες
AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Οι ομάδες της Premier League εξετάζουν το ενδεχόμενο οι παίκτες τους να αλλάζουν σε σουίτες και όχι στα αποδυτήρια, ώστε να τηρούν τα μέτρα για κοινωνικές αποστάσεις που επιβάλλει το πρωτόκολλο κατά του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός έχει χάσει μέρος της αρχικής -απίστευτα καταστροφικής- δύναμής του όμως παραμένει στη ζωή μας και άπαντες παίρνουν μέτρα προφύλαξης ώστε να μην του επιτρέψουν να επιστρέψει για να δώσει νέό τρομερό χτύπημα στην παγκόσμια υγεία.

Αυτό έχουν στο μυαλό τους και οι άνθρωποι της Premier League, με την κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας να ετοιμάζεται για restart από τις 17 Ιουνίου και στο μυαλό όλων να είναι η απόλυτη τήρηση του ιατρικού πρωτοκόλλου για να μην υπάρχει ούτε ένα θετικό κρούσμα κατά τη διάρκεια των αγώνων μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της " Telegraph", στο πλαίσιο προσπάθειας τήρησης των μέτρων για κοινωνικές αποστάσεις, οι ομάδες της Premier League εξετάζουν το ενδεχόμενο οι παίκτες να μην αλλάζουν στα αποδυτήρια στο πλαίσιο των αγώνων αλλά να το κάνουν σε έναν χώρο μεγαλύτερο που να ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για κάποια μεταφορά του ιού.

Χώρο όπως για παράδειγμα τις σουίτες των γηπέδων που θα είναι άδειες πλέον, από τη στιγμή που τα ματς θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, με τις ομάδες να προβληματίζονται ιδιαίτερα με το θέμα των αποδυτηρίων.

Ο κορονοϊός οδηγεί τους παίκτες από τα αποδυτήρια στις σουίτες
AP PHOTO/MATT DUNHAM

Πέρα μάλιστα από τη λύση των σουιτών, οι άνθρωποι του αγγλικού ποδοσφαίρου έχουν στο μυαλό τους εγκαταστάσεις γύρω από τον αγωνιστικό χώρο ή τα αποδυτήρια των Ακαδημιών, με το συγκεκριμένο μοντέλο να εφαρμόζεται στην Bundesliga με επιτυχία.

Τι άλλο μπορεί να αντιγράψει η Premier League από την Bundesliga στην μετά-κορονοϊού εποχή; Όπως αναφέρει η Telegraph "οι παίκτες στην Γερμανία πηγαίνουν με δικά τους οχήματα στα ματς και στο γήπεδο ο καθένας έχει το δικό του γεύμα, ενώ πρώτα αλλάζουν οι βασικοί και ακολουθούν οι αναπληρωματικοί.

Επιπλέον, οι αναπληρωματικοί κάθονται με απόσταση μεταξύ τους, ενώ οι ομάδες υποβάλλονται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα και μένουν σε ξενοδοχείο την παραμονή των αγώνων, με τους παίκτες να τρώνε σε απόσταση δύο μέτρων και να μην επιτρέπεται κάποιος να μπει στο δωμάτιο του άλλου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ