PREMIER LEAGUE

Ο Κλάτενμπεργκ αποκάλυψε τους πέντε πιο ενοχλητικούς παίκτες στην καριέρα του

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στα ματς των εθνικών Πολωνίας και Ελβετίας
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στα ματς των εθνικών Πολωνίας και Ελβετίας AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS, FILE

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, μια πολύ μεγάλη σφυρίχτρα των αγγλικών γηπέδων και όχι μόνο, αποκάλυψε τους πέντε πιο ενοχλητικούς παίκτες στην διαιτητική του καριέρα.

Είθισται οι διαιτητές να δέχονται πάντα τα πυρά των παικτών, των προπονητών, της εξέδρας. Είναι οι άρχοντες των αγώνων, αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις και επιβάλλουν τον κανονισμό και είναι λογικό να βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο. Πολλές φορές όχι για καλό σκοπό...

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι και οι ίδιοι δεν έχουν τους παίκτες που τους δυσκολεύουν τη δουλειά τους, που είναι ενοχλητικοί. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, μια πολύ μεγάλη σφυρίχτρα των αγγλικών γηπέδων και όχι μόνο, αποκάλυψε τους πέντε χειρότερους του είδους στην διαιτητική του καριέρα.

Ο πρώτος που ονομάτισε, ήταν ο Κρεγκ Μπέλαμι, ο οποίος μόνο εύκολη περίπτωση δεν ήταν. Μάλιστα ανέφερε πως μια φορά "συμπίεσε τις... μπάλες μου στο τούνελ του Έτιχαντ και δεν εννοώ τις μπάλες του αγώνα. Ο Μπέλαμι ήταν εφιάλτης για να τον διαιτητεύεις και οι περισσότεροι αισθανόμασταν έτσι. Φώναζε πολύ, κουνούσε τα χέρια του πέρα-δώθε και συνεχώς σε προκαλούσε. Η γλώσσα του ήταν άθλια, ήταν αγενής".

Ο επόμενος παίκτης που επέλεξε, ήταν ο Ρόι Κιν, για τον οποίον μάλιστα ανέφερε μεταξύ άλλων πως "δούλεψα μαζί του στο ITV κατά την διάρκεια του Μουντιάλ του 2018. Ήταν τζέντλεμαν και ήταν ωραίο να βρίσκεσαι γύρω του. Απόδειξη ότι οι παίκτες μπορεί να είναι τελείως διαφορετικοί μέσα και έξω από το γήπεδο. Στο γήπεδο απλά δεν μπορούσες να τον εμπιστευτείς. Ποτέ δεν ήξερες αν θα κάνει κάτι άσχημο, όπως το τάκλιν στον Άλφ-Ίνγκε Χάαλαντ. Ήταν αποκρουστικό, μια αθλιότητα.".

Ο Κλάτενμπεργκ έβαλε τρίτο στη λίστα του τον άλλοτε τερματοφύλακα της Σάλκε και της Άρσεναλ, Γιενς Λέμαν και είπε πως δεν απολάμβανε να τον διαιτητεύει. Δεν ήταν εύκολος στο γήπεδο για να τον κουμαντάρεις.

Στη λίστα του βρίσκεται και ο Πέπε, τον οποίο σφύριξε αρκετές φορές στο Champions League όταν έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως "δεν μπορούσες να τον εμπιστευτείς και έπρεπε να είσαι σε διαρκή επαγρύπνηση μαζί του".

Τέλος, έκλεισε με τον Τζον Όμπι Μίκελ, για το Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 2012, όταν ο Νιγηριανός κατηγόρησε τον Κλάτενμπεργκ για ρατσιστική συμπεριφορά και στη συνέχεια αθωώθηκε από την FA.

"Ποτέ δεν απολογήθηκε και είναι απογοητευτικό, διότι θα μπορούσε να μου καταστρέψει τη ζωή. Άρχισε να μη μου αρέσει η διαιτησία για λίγο έπειτα από αυτό, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω, διότι είχα μια οικογένεια να υποστηρίξω και να θρέψω. Μου άφησε μια άσχημη γεύση αυτό και με ενοχλεί ακόμα. Ο Μίκελ άκουσε απλά τον Ραμίρες να του λέει κάτι τέτοιο, ο οποίος μάλιστα δεν μιλάει αγγλικά. Μου απολογήθηκαν έκτοτε παίκτες της Τσέλσι, αλλά όχι ο ίδιος", ανέφερε χαρακτηριστικά.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ