PREMIER LEAGUE

Ο Κάρολ "πόνεσε" την Τσέλσι

Ο Κάρολ "πόνεσε" την Τσέλσι
© AFP/GETTY IMAGES

Η Γουέστ Χαμ νίκησε με 2-1 την Τσέλσι χάρη σε γκολ του Άντι Κάρολ, με τους "μπλε" να χάνουν 5η φορά σε 10 ματς. Σκόραρε για 7η σερί αγωνιστική ο Τζέιμι Βάρντι και η Λέστερ ανέβηκε πιο ψηλά (videos)

Αλάτι στις πληγές τις Τσέλσι έριξε η Γουέστ Χαμ, καθώς νίκησε με 2-1 τους "μπλε" στο "Άπτον Παρκ", υποχρεώνοντάς τους στην 5η τους ήττα σε 10 αγωνιστικές της Premier League.

Ήρωας για τα "σφυριά" ήταν ο Άντι Κάρολ, ο οποίος στο 79' με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ και χάρισε στην ομάδα του την 6η της νίκη, ενώ απέχει μόνο έναν βαθμό από την πρωτοπόρο, Μάντσεστερ Σίτι (παίζει την Κυριακή με την ManUtd).

Αυτό ήταν το πρώτο φετινό γκολ του Κάρολ, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε από έναν ακόμη σοβαρό τραυματισμό, ενώ μπήκε στο ματς στο 68' στην θέση του Μάουρο Σάρατε, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ στο 17'.

Στο 44' η Τσέλσι έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Νέμανια Μάτιτς με 2η κίτρινη κάρτα, ενώ στο ημίχρονο αποβλήθηκε και ο Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο, καθώς επιχείρησε να μπει στο... δωματιάκι των διαιτητών. Δεν πήγε και στην συνέντευξη τύπου και αναμένεται δηλαδή νέα τιμωρία για τον Πορτογάλο.

Ο Γκάρι Κέιχιλ ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει στο 56' για τους "μπλε", αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του να αποφύγει την 5η της ήττα, ενώ εκτός έδρας είναι 3 σερί ματς χωρίς νίκη.

Ο Κάρολ "πόνεσε" την Τσέλσι

Βρείτε τον Μουρίνιο στην παρακάτω φωτογραφία...

Ο Κάρολ "πόνεσε" την Τσέλσι

Γκολ για 7η σερί αγωνιστική ο Βάρντι

Ο Τζέιμι Βάρντι είναι ασταμάτητος, καθώς σκόραρε για 7η σερί αγωνιστική στην Premier League και η Λέστερ νίκησε με 1-0 την Κρίσταλ Πάλας.

Ο 28άχρονος διεθνής Άγγλος επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ φυσικά με 10 τέρματα, ενώ είναι μόλις ο 8ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που σκοράρει για 7 σερί αγωνιστικές.

Το έχουν κάνει οι Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Άρσεναλ), Τιερί Ανρί (Άρσεναλ), Άλαν Σίρερ (Νιούκαστλ), Ίαν Ράιτ (Άρσεναλ) και Μαρκ Στέιν (Τσέλσι), όπως και ο Ντάνιελ Στάριτζ που έχει 8 σερί ματς με γκολ με την Λίβερπουλ, αλλά όπως και ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ που μία φορά έχει 8 σερί ματς με γκολ με την Μάντσεστερ Γιουνάιετεντ, αλλά και το μεγάλο ρεκόρ με 10 σερί αγωνιστικές σκοραρίσματος!

Ο Κάρολ "πόνεσε" την Τσέλσι

Σκόραραν τα αδέλφια Αγιού

Η Άστον Βίλα άνοιξε το σκορ στο 62' με τον Τζόρνταν Αγιού, αλλά η Σουόνσι νίκησε με 2-1 στο "Βίλα Παρκ", χάρη σε γκολ του αδελφού του, Αντρέ Αγιού!

Ο Κάρολ "πόνεσε" την Τσέλσι

Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον είχε ισοφαρίσει στο 68' και στο 87' Αντρέ Αγιού ολοκλήρωσε την ανατροπή, πληγώνοντας τον αδελφό του και τους "χωριάτες" που ηττήθηκαν για 6η σερί αγωνιστική, ενώ στις τελευταίες 9 έχουν έναν βαθμό (και μία νίκη στην πρεμιέρα στην έδρα της Μπόρνμουθ).

Η Γουέστ Μπρομ με τέρμα του Σαλομόν Ροντόν στο 46' νίκησε με 1-0 στην έδρα της Νόριτς, ενώ η Γουότφορντ μετά από 3 σερί αποτυχίες νίκησε 2-0 την Στόουκ στο "Μπριτάνια".

Ο Κάρολ "πόνεσε" την Τσέλσι

Οι συνθέσεις

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζένκινσον, Τόμκινς, Κόλινς, Κρέσγουελ, Κουγιατέ, Νομπλ (92' Ογκμπόνα), Παγέτ, Λανσίνι (82' Πάδρο Ομπιάνγκ), Σάρατε (69' Άντι Κάρολ), Ντιαφρά Σακό.

ΤΣΕΛΣΙ: Μπέγκοβιτς, Ζουμά, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα (87' Μπάμπα), Μάτιτς, Ραμίρες (82' Φαλκάο), Φάμπρεγας (46' Όμπι Μικέλ), Ουίλιαν, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα.

*κόκκινη 45' Μάτιτς

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ντρίνκγουοτερ, Καντέ, Ολμπράιτον (63' Οκαζάκι), Σλουπ, Μαχρέζ (79' Νέιθαν Ντάιερ), Βάρντι.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Χένεσεϊ, Μαριάπα (76' Τζέντινακ), Σκοτ Νταν, Χάνγκελαντ, Κέλι, Καμπάγ, ΜακΆρθουρ, Πάντσεον (68' Ζαά), Μπακαρί Σακό, Μπολασί, Φρέιζερ Κάμπελ (57' Μπάμφορντ).

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκούζαν, Χάτον, Μάικα Ρίτσαρντς, Λέσκοτ, Ρίτσαρντσον, Μπακούνα, Γκουέγ, Γκρίλις (74' Κάρλες Χιλ), Τζόρνταν Αγιού, Αγκμπονλαχόρ (85' Ανταμά Τραορέ), Ζεστέντ.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Νότον, Φεντερίκο Φερνάντες, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Νιλ Τέιλορ, Κι Σουνγκ-Γιονγκ, Σέλβεϊ (85' Κορκ), Σίγκουρντσον, Αντρέ Αγιού, Χέφερσον Μοντέρο (76' Μπάροου), Γκομίς (90' Έντερ).

ΣΤΟΟΥΚ: Μπάτλαντ, Γκλεν Τζόνσον, Κάμερον (9' Γουίλσον), Βόλσχαϊντ, Πίτερς, Γουίλαν, Τσάρλι Άνταμ, Μπόγιαν, Σατσίρι (60' Γουόλτερς), Αρναούτοβιτς, Χοσέλου (61' Κράουτς).

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Εουρέλιο Γκόμες, Νιόμ, Κάθκαρτ, Μπρίτος, Ακέ, Γουότσον, Ετιέν Καπού, Άνια (66' Παρέδες), Αμπντί (78' Παρέδες), Ντίνι, Ιγκάλο (89' Γκεντιουρά).

ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Ράσελ Μάρτιν, Μπένετ, Μπασόνγκ, Μπράντι, Τέτε, Χάουσον, Ρέντμοντ, Τζάρβις, Χούλαχαν (78' Τζερόμ), Εμποκανί.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Μάιχιλ, Ντόσον, ΜακΌλεϊ, Έβανς, Μπραντ, Ντάρεν Φλέτσερ, Γιάκομπ, Σεσενιό, ΜακΚλιν, Μπεραϊνό (88' Γκάρντνερ), Ροντόν (74' Λάμπερτ).

*** για τη νίκη της Άρσεναλ επί της Έβερτον που την έφερε στην κορυφή, διαβάστε ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Άστον Βίλα - Σουόνσι 1-2 (62' Τζόρνταν Αγιού / 68' Σίγκουρντσον, 87' Αντρέ Αγιού)

Λέστερ - Κρίσταλ Πάλας 1-0 (59' Βάρντι)

Νόριτς - Γουέστ Μπρομ 0-1 (46' Ροντόν)

Στόουκ - Γουότφορντ 0-2 (43' Ντίνι, 69' Αμπντί)

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 2-1 (17' Σάρατε, 79' Άντι Κάρολ / 56' Κέιχιλ)

Άρσεναλ - Έβερτον 2-1 (36' Ζιρού, 38' Κοσιελνί / 44' Μπάρκλεϊ)

Κυριακή

Σάντερλαντ - Νιούκαστλ (14:00)

Μπόρνμουθ - Τότεναμ (16:05)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι

Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον (18:15)

Η βαθμολογία

1. Άρσεναλ 22

2. Μάντσεστερ Σίτι 21

3. Γουέστ Χαμ 20

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 19

5. Λέστερ 19

6. Κρίσταλ Πάλας 15

7. Τότεναμ 14

8. Γουέστ Μπρομ 14

9. Σαουθάμπτον 13

10. Έβερτον 13

11. Σουόνσι 13

12. Λίβερπουλ 13

13. Γουότφορντ 13

14. Στόουκ 12

15. Τσέλσι 11

16. Νόριτς 9

17. Μπόρνμουθ 8

18. Νιούκαστλ 6

19. Άστον Βίλα 4

20. Σάντερλαντ 3

* για υπεραναλυτικές βαθμολογίες από όλο τον πλανήτη κάντε κλικ εδώ

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

6 γκολ

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (Νιούκαστλ)

5 γκολ

Ριάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Αντρέ Αγιού (Σουόνσι)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Ντιμιτρί Παγέτ (Γουέστ Χαμ)

Όντιον Ιγκάλο (Γουότφορντ)

Ρομελού Λουκακού (Έβερτον)

Κάλουμ Γουίλσον (Μπόρνμουθ)

Γκρατσιάνο Πελέ (Σαουθάμπτον)

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 2-1





TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ